Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 3:52:05 πμ

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Κιλκίς - Παιονίας διαχρονικά, αλλά και από θέση αρχής, στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει  τους δίκαιους αγώνες  όλων των εργαζομένων !

Σε ότι αφορά, το πρόσφατο συγχαρητήριο μήνυμά μας, προς το νικηφόρο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας στις εκλογές του σωματείου των εργαζομένων υγειονομικών, του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαφόρων συνειρμών, δηλώνουμε τα εξής:

Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα την παραμέληση και κακοποίηση ζώων σε κυνοκομείο  στο Κιλκίς, κατέθεσαν η βουλευτής Επικρατείας και αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Έλενα Ακρίτα, και ο βουλευτής Κιλκίς και αν. Τομεάρχης Υγείας, Πέτρος Παππάς.

Η  ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και αφορά:

Το ΠΑΣΟΚ, εξ ’αρχής και χωρίς κανένα δισταγμό αναγνώρισε ως θετική εξέλιξη την κυβερνητική απόφαση για 10.000 μόνιμους διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και υπερψήφισε στη Βουλή τη σχετική ρύθμιση.

Αυτό το ερώτημα έθεσε  στη σημερινή του τοποθέτηση στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον  Οργανισμό της Ακαδημίας Αθηνών, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Παιδείας Στέφανος Παραστατίδης.

Τη σταθερή δέσμευση της Ελλάδας στις αρχές και τους στόχους της Συμμαχίας επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς κατά την ομιλία του στη Σύνοδο Ηγετών των Κοινοβουλίων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, οι εργασίες της οποίες διεξήχθησαν στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α στις 8 και 9 Ιουλίου.

Ο αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Κιλκίς, Πέτρος Παππάς, καταγγέλλει τις αδιανόητες αλλά και επικίνδυνες πρακτικές της Ν.Δ., οι οποίες σταδιακά οδηγούν σε υποβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των ΤΟ.Μ.Υ. και του θεσμού προσωπικού ιατρού.

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 21:32

Έρημα και ανοχύρωτα σύνορα

Συντάκτης:

Δεν στέγνωσε ακόμα το μελάνι από τα ρεπορτάζ προ ολίγων μηνών των εφημερίδων ΕΙΔΗΣΕΙΣ και ΠΡΩΙΝΗ αναφορικά με την πληθυσμιακή κατάρρευση τόσο του ν. Κιλκίς όσο και των νομών της βόρειας παραμεθόριας ζώνης.

Μια κατάρρευση που προσλαμβάνει δραματικές εθνικές διαστάσεις καθώς τα βόρεια σύνορα της χώρας, με την εξαίρεση των δυο νομών Ξάνθης και Ροδόπης όπου η μουσουλμανική μειονότητα, στερούνται του πλέον ισχυρού στοιχείου άμυνας κάθε τόπου: του πληθυσμού τους.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, και στην εκπομπή "Αταίριαστοι" των δημοσιογράφων, Γιάννη Ντζούνου και Χρήστου Κούτρα, παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς.

Ο κ. Παππάς επισήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αφήνει πίσω του το παρελθόν και προχωράει με ενότητα στην επόμενη μέρα με πολιτικές προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια, το ιδιωτικό χρέος, την υγεία, την στέγη και το κράτος δικαίου.

Η ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας, το στηρίζουμε και το ενισχύουμε με κάθε τρόπο, όχι μόνο ως προς τις υποδομές αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Την Πέμπτη, λοιπόν, υπογράφηκαν δύο σημαντικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Σύνοδος των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος εκπροσώπησε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σελίδα 1 από 737