Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 12:47:10 μμ

Πολιτική

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε στις 7 Μαΐου   2020 – με τη μορφή Αναφοράς – προς τους  κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων το έγγραφο του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς “ΒηματίΖΩ”, που περιγράφει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις υπουργικές αποφάσεις και τις ΠΝΠ με τις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία του Συλλόγου λόγω της πανδημίας.

Όλες μαζί οι δομές στην Αττική ούτε καν προσεγγίζουν το μισό από το πλαφόν 1% που όρισε η κυβέρνηση ως ανώτατο για την αναλογία μεταναστών-τοπικού πληθυσμού. Ολόκληρη η Αττική φιλοξενεί στις εφτά δομές εντός των ορίων της 8.580 πρόσφυγες και μετανάστες. Συγκριτικά με τα τουλάχιστον 4.000.000 του πληθυσμού της χρειάζονται πολλές δεκάδες χιλιάδες ακόμα για να συμπληρώσει το πλαφόν του 1%.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Κατερίνη.

«Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, θα τιμούμε την Ημέρα Μνήμης μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης», επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς.

Η πολιτική κίνηση «Ανανεωτική Αριστερά» διοργανώνει την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ  διαδικτυακή συζήτηση  με θέμα «Μετά την καραντίνα: Δημόσια υγεία και δικαιώματα».

Δεν θέλουμε τη μόνιμη εγκατάστασή τους. Και να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δίπλα σε οικισμό με 2500 μετανάστες μουσουλμάνους. Αύριο θα ζητήσουν τζαμί και μεθαύριο ίσως εκλέξουν δήμαρχο. Απαιτούμε εφαρμογή του πλαφόν του 1% ανά δήμο. Στήριξη στην προσφυγή  του Δήμου Παιονίας στη δικαιοσύνη.

Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 10:15

O Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς στο πλευρό των νοσηλευτών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο Σύλλογος Γυναικών νομού Κιλκίς, εκφράζει την συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες του νοσοκομείου Κιλκίς στον δίκαιο αγώνα και αιτήματά τους για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους, με αφορμή τη χθεσινή Πανελλαδική στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για διαχωρισμό του νοσηλευτικού προσωπικού σε δύο κλάδους. 

Η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς συμμετέχει με την παρέμβαση του Προέδρου της κομματικής οργάνωσης κ. Μηνά Παπαδόπουλου στον διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο προβολής και οικονομικής υποστήριξης του έργου του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "Φλόγα", που θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 24 5-2020, από 12.00 το μεσημέρι έως 20.00.

Η απλή παραβολή των αριθμών αποδεικνύει το οφθαλμοφανές και νομικά βάσιμο της απαίτησης του Δήμου Παιονίας: Επιτέλους να εφαρμοστεί το πλαφόν 1% των προσφύγων σε κάθε νομό και σε κάθε δήμο εντός των περιφερειών.

Κοινή δήλωση Γ. Φραγγίδη, Υπεύθυνου της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για τον τουρισμό και Γ. Νικητιάδη, Γραμματέα του Τομέα Τουρισμού σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Το πολυαναμενόμενο από την Κυβέρνηση σχέδιο για την διάσωση του τουρισμού από την πανδημία, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού του, αποδεικνύεται μία απλή παράθεση ευχών και ελπίδων χωρίς κανένα σοβαρό προσανατολισμό, χωρίς καμία συγκεκριμένη στόχευση.

Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 15:09

Δεύτερος αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
Το Υπουργείο Υγείας, κινούμενο στην κατεύθυνση της συνεχούς αναβάθμισης του Νοσοκομείου Κιλκίς, ενέκρινε, με σημερινή του απόφαση, την προμήθεια υπερσύγχρονου αξονικού τομογράφου -CT, τουλάχιστον 32 τομών, με εγχυτή.  
Σελίδα 1 από 439