Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, 12:56:48 πμ

Πολιτική

Την υποψηφιότητά του στις εκλογές εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Κιλκίς ανακοίνωσε ο νοσηλευτής-συνδικαλιστής Πασχάλης Μασούρας, εκτοξεύοντας παράλληλα βαρύτατες καταγγελίες κατά του διοικητή του ιδρύματος Γιάννη Ανδρίτσου, για διώξεις και καρατομήσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 19:37

Στα 240 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, κανένα στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr
 
 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 240 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν: 
34 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 21:08

Με επιτυχία το φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη στο Πάρκο – Κήπου το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο Κιλκίς, προσαρμοσμένο φέτος στις ιδιαίτερες συνθήκες.

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρει: "Από νωρίς το πρωί τα μέλη της ΚΝΕ, έχοντας καλά οργανωμένο σχέδιο, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες στο χώρο που έγινε το Φεστιβάλ δουλεύοντας ακατάπαυστα μέχρι και τη λήξη του για την επιτυχία του, προκειμένου όλοι όσοι θα το επισκέπτονταν, να ακούσουν τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ και παράλληλα να ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 14:02

Αγαθοπούλου: Ενίσχυση παραγωγών-πωλητών λαϊκών αγορών

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των παραγωγών/πωλητών των λαϊκών αγορών που δραστηριοποιούνται στις ΠΕ Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου και Μυκόνου.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ, κατέθεσε πρόσφατα τροπολογία για τη παράταση των Συμβάσεων που έληγαν τους επόμενους μήνες για Φύλαξη, Σίτιση και Καθαριότητα έως 30/6/2021, κάτω από τη πίεση και τις Κινητοποιήσεις Σωματείων και Συνδικάτων.

Μετά από συντονισμένη πίεση από τη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε τελικά Νομοτεχνική βελτίωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, και Ψηφίστηκε που δίνει παράταση στους εργαζόμενους με Ατομικές Συμβάσεις σε Φύλαξη, Σίτιση και Καθαριότητα που εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις Δημόσιες Δομές μέχρι τις 31/12/2021.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 20:55

Στο Helexpo Forum ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο πάνελ των ομιλητών της συζήτησης με θέμα «Εκθέσεις VS Πανδημία, Φυσική και Ψηφιακή Αλληλεπίδραση» συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, που διεξάγεται 11-20 Σεπτεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Με πρωτοβουλία της Βουλεύτριας Ε. Αγαθοπούλου και την υπογραφή 41 βουλευτών/τριών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την ανάγκη επέκτασης Δικτύου Δομών (συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων φιλοξενίας) για την αντιμετώπιση και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών. Η ερώτηση κατατέθηκε εν όψει και  του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος, το οποίο παρατείνει την βιωσιμότητα και την λειτουργία των ήδη υπαρχουσών δομών ως το 2023.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 19:54

Κορωνοϊός: Στα 359 τα νέα κρούσματα, κανένα στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 359 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 12:12

Παρέμβαση ΚΚΕ για τις ελλείψεις σε Σχολικές Καθαρίστριες

Συντάκτης: Eidisis.gr

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις σοβαρές ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν με το ζήτημα της σχολικής καθαριότητας έκανε το ΚΚΕ, μέσω του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννη Δελή.

Ο Γ. Δελής τόνισε ότι «το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τα προβλήματα καθαριότητας να παραμένουν και να διογκώνονται δίπλα στις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν συνολικά στα σχολεία» και υπογράμμισε πως τα όποια «μπαλώματα» κάνουν τις τελευταίες ημέρες κυβέρνηση και δήμοι δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά τροφοδοτούν ένα κλίμα ανασφάλειας μπροστά στο νέο κύμα πανδημίας.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 21:35

Πόσο ρισκάρεις ΧΩΡΙΣ και πόσο ΜΕ μάσκα;

Συντάκτης: Eidisis.gr

Πόσο ρισκάρεις ΧΩΡΙΣ και πόσο ΜΕ μάσκα;

Σελίδα 1 από 463