Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021, 7:44:18 μμ
etpa

Πολιτική

Μια εβδομάδα πριν τη γιορτή της ΝΔ, τις εσωκομματικές εκλογές 2021, η μεγάλη πατριωτική παράταξη και ο πιο ισχυρός πολιτικός Οργανισμός της χώρας είναι έτοιμος να διδάξει και πάλι μαθήματα Δημοκρατίας.

Η ΝΔ, το κόμμα του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή, που λίγες ημέρες πριν γιορτάσαμε τα 47α γενέθλια από ιδρύσεώς της, είναι παρούσα και έτοιμη να εκλέξει τα νέα τοπικά στελέχη της, σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 15:59

Περιοδεία Ανδρέα Λοβέρδου στο Κιλκίς

Συντάκτης: Eidisis.gr

Στο νομό Κιλκίς θα περιοδεύσει ο υποψήφιος για την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Λοβέρδος θα βρίσκεται στο νομό την ερχόμενη Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, και θα έχει το ακόλουθο πρόγραμμα:

Με συναίσθηση των ευθυνών μου, υπηρετώντας με δεοντολογία το σύστημα αρχών και αξιών της παράταξης, θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω την στάση μου στις προσεχείς  εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου.

«Τοποθετούμαι πάντοτε πριν τα γεγονότα, λαμβάνοντας υπ’όψιν πάντοτε το περιεχόμενο κάθε φορά της δράσης.

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 14:03

Σύριζα Κιλκίς: ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Συντάκτης: Eidisis.gr

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών, προχωράει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με διαδικασίες εξπρές χωρίς κοινοβουλευτική συζήτηση.

Για να υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα προχωρά σε ένα προσχεδιασμένο έγκλημα με καταστροφικές επιπτώσεις για την οικονομία και την κοινωνία.

Στο ξεκάθαρο ερώτημα για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου της Γουμένισσας καλείται να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας μετά την κοινοβουλευτική ερώτηση της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, η οποία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των εργαζομένων του Νοσοκομείου-ΚΥ Γουμένισσας, αλλά και όλων των τοπικών φορέων και πολιτών, φέρνει το θέμα της υποβάθμισης της υγειονομικής δομής της Παιονίας στη Βουλή.

Για πρώτη φορά Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε το ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τιμές απέδωσε στους ήρωες Έλληνες στρατιώτες πεσόντες του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου στο ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο στο Βαλάντοβο της Βόρειας Μακεδονίας κατά την επιστροφή του από τη διήμερη επίσκεψή του στην πόλη των Σκοπίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εναποθέτοντας λίγα λουλούδια, ως ελάχιστο φόρο τιμής, στους τάφους των 14 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη της Δοϊράνης κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις 11 Νοεμβρίου 1918.

Δήλωση της Βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνης Αγαθοπούλου, για τα σχολικά γεύματα και την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου:

Για άλλη μια χρονιά γινόμαστε θεατές ενός σίριαλ που εξελίσσεται γύρω από το θέμα των Σχολικών Γευμάτων, που ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στόχο κάποια χρόνια μετά όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας να λαμβάνουν ζεστά γεύματα στο σχολείο τους.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 17:55

Φραγγίδης: 40 Χρόνια από τη μεγάλη Αλλαγή, από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ

Συντάκτης: Eidisis.gr

40 Χρόνια από τη μεγάλη Αλλαγή, από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτώβρη 1981, από τότε που έγινε η μεγάλη ανατροπή στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έφερε νόμο στη Βουλή για αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης και κατάργηση των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 16:13

Μήνυμα του βουλευτή Κιλκίς Γ. Φραγγίδη για τον Μακεδονικό αγώνα

Συντάκτης: Eidisis.gr

Σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου, όλοι οι Έλληνες , και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες τιμούμε την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.Αυτή την ημέρα θυμούνται όλοι οι Έλληνες καθώς αποτέλεσε ορόσημο για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας μας.

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: "Τραγική υποστελέχωση του Αναισθησιολογικό Τμήματος στο Γ.Ν. Κιλκίς", κατατέθηκε στη Βουλή:

"Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθείται απ’ όλες διαχρονικά τις αστικές κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, απαξιώνει τη Δημόσια Υγεία, ενισχύοντας την κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η  υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας είναι χρόνιο «νόσημα», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Σελίδα 1 από 558