Quantcast
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 10:48:42 μμ

Πολιτική

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα προεκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο βουλευτής Κιλκίς του κόμματος, Στέφανος Παραστατίδης, μετά το εκπληκτικό εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στο ν. Κιλκίς και τις εξαιρετικές καμπάνιες του βουλευτή και το πρώην βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, που έφεραν πανηγυρικά στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας πολύ πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του Ιουνίου θα εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, που επαναφέρει το μπόνους εδρών προς το πρώτο κόμμα. Η διαφορά του με το μπόνους των εκλογών του 2007 και από το 2012 έως το 2019, είναι ότι δεν είναι σταθερό αλλά κλιμακούμενο, ανάλογα με το ποσοστό του πρώτου κόμματος.

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ τη χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας μας ως εργαλείο για την επιδίωξη των αλλότριων σκοπών οιωνδήποτε», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής στο εκλογικό της κέντρο η Νομαρχιακή Επιτροπή εκλογικού αγώνα της ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. ΚΙΛΚΙΣ παρουσία του προέδρου κ. Μηνά Παπαδόπουλου με μοναδικό θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τον προγραμματισμό πολιτικών δράσεων εν όψει της τελικής μάχης της 25ης Ιουνίου.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 20:50

Αποκαλύψεις Γιώργου Φλωρίδη για το κόμμα ΝΙΚΗ

Συντάκτης:

"Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν τη δυνατότητα του Μητσοτάκη να πάρει αυτοδυναμία" τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος, πρώην υπουργός, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, εξαπέλυσε, μεταξύ άλλων, σκληρή επίθεση στο κόμμα ΝΙΚΗ.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Μαΐου η τελετή παράδοσης –παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές του Νομού μας Γεώργιο Γεωργαντά, Στέφανο Παραστατίδη και Πέτρο Παπά

Η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης Μάη τόσο πανελλαδικά, λαμβάνοντας το ποσοστό του 7,22% και 26 έδρες, με 125.000 περισσότερες ψήφους από το 2019, όσο και η άνοδος του ΚΚΕ στο νομό μας με 3.526 ψήφους και ποσοσστό 6,45%  αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό.

Το γεγονός όπου το ΚΚΕ είναι τρίτο Κόμμα στην Αττική, στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο, εκεί που ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας μας, εκεί όπου παράγεται ο μισός πλούτος της Ελλάδας, σημαίνει πως στις εργατογειτονιές το ΚΚΕ είναι δυνατό, γιατί οι αγώνες είναι μπροστά μας.

Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 12:22

Πέτρος Παππάς: Η Δημόσια Υγεία εκπέμπει SOS

Συντάκτης:

 Λήγει η ασφάλιση για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, απασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους.  Μέχρι τις 31 Μαΐου πρέπει να πληρώσουν μέρος των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ για να συνεχίσουν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Η ιδιωτικοποίηση της υγείας είναι προ των πυλών. Δεν πρόκειται για προεκλογικό πεδίο αντιπαραθέσεων, αλλά για πρόβλημα ζωτικής σημασίας για χιλιάδες πολίτες. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει με κάθε τρόπο το τέλος του ΕΣΥ. 

   Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς και εγώ προσωπικά διερμηνεύοντας και  τα αισθήματα όλων των μελών του, εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας, στους εκλεγέντες Βουλευτές Π.Ε. Κιλκίς κ.κ. Γεωργαντά Γεώργιο, Παππά Πέτρο και Παραστατίδη Στέφανο και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και δημιουργική επιτυχημένη θητεία προς όφελος των πολιτών και του τόπου μας.

Σελίδα 1 από 668