Quantcast
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, 7:21:30 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτική

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (3-10-2023)

Το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την έκτακτη απασχόλησή τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθορίζει απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπής.

Γράφει η Ειρήνη Χατζή, υποψήφια σύμβουλος ΠΕ Κιλκίς με το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Σωτήρη Αβραμόπουλο.

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε άνθρωπο που μοχθεί για την επιβίωση τη δική του και της οικογένειάς του, να σκεφτεί με καρδιά και μυαλό τα εξής πηγαίνοντας προς την κάλπη:

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 23:55

Χ. Χαραλαμπίδου: Γίνε εσύ η δύναμη Αλλαγής στον τόπο!

Συντάκτης:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα μας. Είναι η θεσμική διάσταση του κράτους που επηρεάζει όσο καμία άλλη την ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Παρά την διαρκή προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο ρόλος της και να γίνει έρμαιο σε μικροπολιτικά παιχνίδια η Αυτοδιοίκηση στέκεται αρωγός δίπλα στον πολίτη.

Την ώρα που για τους μαθητές της Θεσσαλίας δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα σχολεία, που πάνω από 20.000 είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών πανελλαδικά, που για 100άδες μαθητές δεν έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν και ασφαλής μετακίνηση από και προς το σχολείο και που η χρηματοδότηση για τα σχολεία έχει μειωθεί κατά 1,8 δις ευρώ τα τελευταία 12 χρόνια, η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών έρχεται να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση των σχολείων. Αυτή τη φορά με την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών και των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη του Κιλκίς. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, της Τραπεζικής του ΕΑΠ και του Δικαίου και Οικονομικών του ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ. Στα πλαίσια των σπουδών μου ασχολήθηκα ειδικότερα με θέματα εργατικού δικαίου και δικαίου των επιχειρήσεων, εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής πολιτικής, οικονομίας και διπλωματίας του περιβάλλοντος.

Τι Μύκονος, τι Κιλκίς, μαγαζιά η μια, μαγαζιά και το άλλο! Μπαράζ ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, το διάστημα από 26 έως 28 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε κατάθεση ερώτησης στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης για τις τραγικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου του δρόμου Κιλκίς-Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

“Αθήνα, 27/9/2023                                                                                

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Τραγικές καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης και κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης για το έργο οδικής σύνδεσης Κιλκίς – Θεσσαλονίκης (αυτοκινητόδρομος Κόμβου Ασσήρου – Νέας Σάντας).

Το έργο της οδικής σύνδεσης Κιλκίς – Θεσσαλονίκης και ειδικότερα το τμήμα  αυτοκινητόδρομου Κόμβου Ασσήρου - Νέας Σάντας αποτελεί ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας.

Αιχμηρή απάντηση στον Νίκο Φίλη έδωσε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Παππάς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε στα όσα είπε εχθές ο πρώην υπουργός σχετικά με το ύφος του νέου προέδρου του κόμματος

Κεντρική συγκέντρωση - παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Παιονίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/9, στις 6:30μμ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσουν οι Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας.

Σελίδα 1 από 690