Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023, 7:35:44 πμ

Σχόλια

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 11:44

Χάσαμε την ευκαιρία

Συντάκτης:

Μεγάλη ατυχία…Χάσαμε την ευκαιρία να απολαμβάνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς (και της Γουμένισσας) μισθό πάνω από 3.000 ευρώ το μήνα καθαρά.  Αν το Νοσοκομείο μας διέθετε πάνω από 400 κρεβάτια.

Σύμφωνα με το νέο μισθοόγιο οι διοικητές Νοσοκομείων κάτω των 400 κλινών θα λαμβάνουν λιγότερα από 3000 ευρώ εκτός αν πετυχαίνουν τους στόχους τους οπότε με το μπόνους μπορεί να εισπράττουν  το τριχίλιαρο.

Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023 11:39

Τόσο μικρό ήταν το θέμα;

Συντάκτης:

Προ πέντε εβδομάδων αποκαλύψαμε σε ρεπορτάζ των εφημερίδων μας τη νέα επιβάρυνση των κτηνοτρόφων μας καθώς αν ψηφήσει ένα ζώο τους, μαζί με την ζημιά από την απώλεια κτηνοτροφικού κεφαλαίου πρέπει να επωμιστούν και το κόστος καύσης του ζώου. Λογαριάστε δηλαδή κάπου 300 ευρώ  ανά αγελάδα.

Τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε όταν τελείωσε η σχετική πίστωση στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με την οποία καλύπτονταν  μέχρι προ τινός το κόστος καύσης.

Το θέμα το οποίο κυριολεκτικά «καίει» εκατοντάδες κτηνοτρόφους πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και από όσο γνωρίζουμε μόνο ο Κυριάκος Βελόπουλος έδωσε συνέχεια υποβάλλοντας ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό.

Τους βουλευτές του Κιλκίς δεν τους ενδιέφερε το θέμα;

Για να μην χαλάμε τζάμπα τα λόγια μας. Παντού σε Δύση και Ανατολή πλην τεσσάρων πέντε  χωρών που επιμένουν κομμουνιστικά, εφαρμόζεται ως οικονομικό σύστημα ο καπιταλισμός σε διάφορες εκδοχές του. Πλήρης ελευθερία της αγοράς, μεικτός, φιλελεύθερος…

Και εν Ελλάδι όπου ως γνωστόν οι μόνες ιδεοληψίες είναι οι αριστερές, εφαρμόζεται απαρέγκλιτα είτε με Ν.Δ., είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΣΥΡΙΖΑ ο ληστρικός καπιταλισμός.

Ήγουν τρία τέσσερα ολιγοπώλια σε κάθε τομέα διαμορφώνουν τις τιμές με μόνο κριτήριο την πάρτη τους…

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 10:38

Έπεα πτερόεντα και σχεδόν ξεχασμένα

Συντάκτης:

Εκείνη την δέσμευση περί ανάγκης κατασκευής νέας νοσηλευτικής πτέρυγας στο Κιλκίς τη θυμάται κανείς ή θα επαναλαμβάνεται και την προσεχή 20ετία ώσπου να βρεθεί κάποιος χριστιανός να την υλοποιήσει κιόλας;

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 10:23

Διογκώθηκαν τα ρεζερβουάρ

Συντάκτης:

Πρωτοσέλιδο είχε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το ρεπορτάζ για τη νοθεία με την υπερτιμολόγηση στα καύσιμα. Υπενθυμίζουμε και δικό μας σχόλιο πριν δυο μήνες όταν γράψαμε πως τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων του Κιλκίς διογκώθηκαν. Κι εκεί που γέμιζαν με 50 λίτρα υγραερίου τώρα γεμίζουν με 58-59!

Ενώ αν κερδίζατε θα μπαίνατε σε δια βίου βάσανα. Ψάχνοντας απαντήσεις στα παρακάτω αγωνιώδη ερωτήματα:

Να τον κάνω αντιδήμαρχο κι αν ναι θα αναδεχθεί τη μέγιστη τιμή να είναι αντιδήμαρχος της ευγενούς κατηγορίας των μη έμμισθων;

Να τον κάνω έμμισθο αντιδήμαρχο για μισή θητεία; Κι αν  μου κάνει τη ζωή κόλαση στο δεύτερο μισό της θητείας;

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 13:00

Σταματήστε το ξεσκόνισμα

Συντάκτης:

Παιδιά γαλάζια του Κιλκίς, παρατήστε τα ξεσκονόπανα διότι αντί να ωφελείτε προκαλείτε γέλωτες. Μπορεί να σας εκπλήσσει αλλά η εποχή «του κατόπιν ενεργειών του»  εις ουδέν ωφελεί και εις πολλά βλάπτει. Νισάφι πια…

 

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 12:58

…Καρτερικό ξύλο

Συντάκτης:

Και με την ευκαιρία…τι ξύλο ήταν αυτό στους «6+6» της ομάδας Αχτσιόγλου από τον Θανάση Καρτερό; Καλά λένε πως «πολλά τα δεινά τ’ ανθρώπω, κ’ ουδέν δεινότερον να σε πιάσει αριστερός στο στόμα του»

Εις ύφος Σοφοκλή.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 12:57

Ο Κασσελάκης για το Κιλκίς

Συντάκτης:

Στο Οικονομικό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» μίλησε προ ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης κι από τα σημαντικότερα που είπε ήταν η υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα για το μαξιλάρι των 37 δις. ευρώ. Κι αυτό διότι προηγήθηκε η προ εβδομάδων ατυχής δήλωσή του για το ίδιο θέμα.

Όμως εμείς αλλού θα επικεντρώσουμε. Στην αναφορά του κ. Κασσελάκη για την εγκατάλειψη την οποία βιώνει ο ν. Κιλκίς ή μάλλον τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και της έλλειψης αναπτυξιακής πνοής.

Κι αφού απαρίθμησε πληγές από διάφορες περιοχές και πόλεις της Ελλάδας είπε κάποια στιγμή:

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 12:43

Μπράβο στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης Κιλκίς

Συντάκτης:

Είναι από τα αυτονόητα, αλλά στη χώρα που ζούμε αξίζει να τα επισημαίνουμε. Ο λόγος για τα στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Κιλκίς (πρώην ΟΑΕΔ).

Είναι σημαντικό οι υπάλληλοι μιας δημόσιας υπηρεσίας -και μάλιστα αυτής της μορφής- να αντιμετωπίζουν τους πολίτες με ευγένεια και να δίνουν λύσεις άμεσες και ουσιαστικές. Κι όταν έχεις να κάνεις με άνεργους πολίτες, η αντιμετώπιση αυτή μετρά πολλαπλά.

Σελίδα 1 από 603