Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, 4:01:11 μμ

Κόσμος

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 14:36

ΝΑΤΟ: «Σαμποτάζ» οι διαρροές στο Nord Stream

Συντάκτης:

«Συζητήσαμε το σαμποτάζ των αγωγών Nord Streamμε τον υπουργό Αμυνας Μόρτεν Μποντσκόφ. Θίξαμε την προστασία των κρίσιμων υποδομών των χωρών του ΝΑΤΟ», έγραψε στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αν έρθει χαρτί στον άντρα μου, τότε θα γυρίσουμε άμεσα στην Ελλάδα» είπε η 26χρονη Μ.Κ.

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κάτοικοι της Ρωσίας μετά από τη μερική επιστράτευση που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έτσι ώστε να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας του στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα στο Βέλγιο σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη για την εξάρθρωση σχεδίου “τρομοκρατικής επίθεσης” που οργανώθηκε από προσκείμενους στην άκρα δεξιά, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Η επιστολή υπογράφεται από 15 κράτη – μέλη της Ε.Ε.

«Φουλάρουν» οι…μηχανές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υπάρξει μια ενιαία απάντηση στο θέμα των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου ενόψει του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας των κρατών-μελών της ΕΕ την Παρασκευή (30/09).

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 10:33

Ανακαλείται βότκα μετά από έλεγχο

Συντάκτης:

Ανακαλείται VODKA από το γενικό χημείο του κράτος, ύστερα από ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Κατά τη διενέργεια προγραμματισμένων ελέγχων, το Γενικό Χημείο (της ΑΑΔΕ) προέβη σε δειγματοληψία αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol.

Ο σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ φοβάται πως οι ραγδαία αυξανόμενες τιμές της ενέργειας έχουν φέρει την οικονομία της χώρας του αντιμέτωπη με κίνδυνο «κατάρρευσης», σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Financial Times.

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 08:41

Τζο Μπάιντεν: Ανακάμπτει η δημοτικότητα του

Συντάκτης:

Η δημοτικότητα του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ανέκαμψε κάπως αυτή την εβδομάδα, ωστόσο παραμένει συγκριτικά χαμηλή, μόλις έξι εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, υπέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς και μεταδόθηκε από το τελευταίο χθες Τρίτη.

Ο κ. Χέγκερ υποστηρίζει ότι η χώρα του πρέπει να λάβει βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ αφού εξέφρασε τον φόβο του για ενδεχόμενη κατάρρευση της οικονομίας λόγω των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια όπως ανέφερε η Financial Times.

Δεκαπέντε χώρες της ΕΕ υπογράφουν επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία της ζητούν να παρουσιάσει πρόταση για πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, ενόψει του έκτακτου Συμβουλίου Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση της Λετονίας κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη μεθόριο με τη Ρωσία, στον απόηχο της μερικής επιστράτευσης που αποφάσισε η Μόσχα για την ενίσχυση των δυνάμεών της στο ουκρανικό μέτωπο.

Σελίδα 1 από 4683