Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, 11:56:42 μμ
etpa
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007 08:05

Περί βιασύνης και άλλων τινών…

Συντάκτης:
Βιάστηκε, λένε οι επικριτές του Βενιζέλου, να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Και τον κατηγορούν πως περίμενε να χάσει το ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει την προεδρία.

Προφανώς λησμονούν ότι πριν τον Βενιζέλο μίλησε ο Παπανδρέου και ανέλαβε τις ευθύνες του» με πρωτότυπο τρόπο. Ζήτησε από την κοινωνική  βάση του κόμματος να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του.
Αναρωτιέται κάθε καλόπιστος τι περισσότερο θα έπραττε αν κέρδιζε τις εκλογές.
Πάμε παρακάτω.
Τι έπρεπε να κάνει ο Βενιζέλος ή όποιος άλλος ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία.; Να αφήσει τον Παπανδρέου να πάει στις εκλογές μόνος του; Να μην υπάρχει δεύτερος υποψήφιος;  Όπως στις αρχές του 2004;
Κι αν αυτό θέλουν γιατί δεν το ζητούν με το σωστό τρόπο; Να συγκληθεί έκτακτο συνέδριο και στο καταστατικό να τροποποιηθεί το πρώτο  άρθρο ως εξής « Το πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα θα έχει εσαεί πρόεδρο οποιονδήποτε εκλέγεται πρώτος από την βάση του κόμματος αρκεί να λέγεται Παπανδρέου και να  είναι απόγονος του ιδρυτή του»
Θα ήταν πιο έντιμο τουλάχιστον από το επικαλούνται φαντάσματα  για εξωθεσμικά κέντρα κ.ο. κ.
Εξάλλου θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Στις αρχές του 2004 όταν εκλεγόταν ως μοναδικός υποψήφιος π Παπανδρέου, για τη δράση των ίδιων εξωθεσμικών κέντρων μιλούσαν. Σχεδόν οι ίδιοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αιχμές Γ. Κίτη Καθεστώς αγρανάπαυσης »