Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 9:33:38 πμ

Ελλάδα

Συνεχίζεται η πανελλαδική απόχη των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, την Τετάρτη δεν θα διεξαχθούν πλειστηριασμοί.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να μην διενεργηθεί κανένας πλειστηριασμός κατοικίας με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ.
Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε στις 23.20 της Δευτέρας η μονοκατοικία στελέχους του υπουργείου Εργασίας, επί της οδού Τραυλαντώνη στα Πατήσια.

Άγνωστοι τοποθέτησαν στην είσοδο του σπιτιού δύο γκαζάκια που εξερράγησαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές.
«Αν συνεχιστεί η σκληρή στάση για μέτρα σημαίνει ότι υπάρχει υπονόμευση της κυβέρνησης εκ μέρους των δανειστών» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι στην Ευρώπη προφανώς δεν θέλουν μια κυβέρνηση που ακολουθεί κοινωνική πολιτική και αντιστέκεται.
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 11:50

Αναβιώνουν τα 15μελή μαθητικά συμβούλια στα σχολεία

Συντάκτης:
Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια, τα οποία καθιερώθηκαν το 1986, θέλει να αναβιώσει το υπουργείο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Κ.Γαβρόγλου, «επιδίωξή μας είναι η θεσμοθέτηση διαδικασιών κατά τις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές ακόμα και του Δημοτικού, ώστε οι κανόνες συνύπαρξης στο σχολείο να μην έρχονται ως αποφάσεις που επιβάλλονται 'άνωθεν', αλλά ως ένα 'κοινωνικό συμβόλαιο' που συζητείται».
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 11:50

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον Κορυδαλλό

Συντάκτης:
Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 09.15 της Τρίτης διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Κοραή 3 στον Κορυδαλλό. Επί τόπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα της Πυροσβεστικής, δεν πρέπει να υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα στον χώρο.
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 10:50

«Σκηνικό έντασης στα Ίμια» περιγράφουν τουρκικά ΜΜΕ

Συντάκτης:
Για ένταση στα Ίμια τη Δευτέρα, κάνει λόγο ο τουρκικός Τύπος. Σύμφωνα με τη Ηurriyet και τη Daily Sabah, ελληνικά αλιευτικά «παραβίασαν τουρκικά χωρικά ύδατα».

Σύμφωνα πάντοτε με τις τουρκικές εφημερίδες, στο σημείο έσπευσαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, προκειμένου «να αποτρέψουν τους ψαράδες να αγκυροβολήσουν στα Ίμια».
Αρχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο. Θα λειτουργήσουν τρεις τάξεις με προοδευτικά δυσκολότερα θέματα.
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 07:50

Πώς «σβήνονται» τα τατουάζ

Συντάκτης:
Πολλοί άνθρωποι, ιδίως νέοι σε ηλικία, κάνουν τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Υστερα από λίγα χρόνια ο ένας στους πέντε μετανιώνει και θέλει να τα αφαιρέσει. Δεν γνωρίζει όμως ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ιδίου και του ελληνικού λαού για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τον τουρκικό λαό και ιδίως προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων.

Πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, σε αποθηκευτικό χώρο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά δεν κινδύνευσε κανείς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 8 το βράδυ σε αποθήκη ιματισμού, στον πρώτο όροφο του γηπέδου μπάσκετ των εγκαταστάσεων του Ελληνικού.