Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 5:42:06 πμ

Ελλάδα

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 15:50

ΝΔ: Να δοθεί στη δημοσιότητα την επιστολή Τσακαλώτου

Συντάκτης:
Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και τον χαρακτηρίζει ως «τον καλύτερο σύμμαχο των ακραίων της Ευρώπης που θέλουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στην αέναη λιτότητα» εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την «επιστολή Τσακαλώτου» στους θεσμούς.
Στη δημοσιότητα θα δοθούν αύριο, Τετάρτη, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων των τελευταίων δύο ετών.

Τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 12:30, από το γραφείο του προέδρου της Βουλής, σε μορφή cd και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 13:30.
Ενεργή δράση κατά των ψεύτικων ειδήσεων στην πλατφόρμα του αποφάσισε να πάρει το Facebook ανακοινώνοντας νέα μέτρα για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου που έχει πάρει, το τελευταίο διάστημα, μεγάλες διαστάσεις και έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.
Πανελλαδική στάση εργασίας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη, από τις 7.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, με αίτημα την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.
Ένα νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σοκάροντας την τοπική κοινωνία καθώς εντοπίσθηκε πολτοποιημένο πτώμα άγνωστου άνδρα στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών στο ύψος της περιοχής της Σταυρακιανής Καμάρας.

Το πτώμα εντόπισαν περαστικοί που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Σκληρή απάντηση σε δημοσίευμα, που αναφέρεται στη θέση του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αντισταθεί σε ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα, δίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Όμως πράγματι δεν κοιμάμαι τα βράδια.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 12:50

Δεν δέχεται τους «5» του ΟΗΕ στη Γενεύη ο Ακιντζί

Συντάκτης:
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι δεν χρειάζεται η συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάσκεψη της Γενεύης, που θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία της 1ης Δεκεμβρίου «είναι καθαρή».
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 10:50

Τουρκικό πλοίο προσάραξε σε αβαθή στην Κω

Συντάκτης:
Το πλοίο ALCATRAS με σημαία Τουρκίας προσαράξει σήμερα το πρωί σε αβαθή στη νήσο Κω και σε απόσταση περίπου 100m από την ακτή.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό το λιμένα Αττάλειας της Τουρκίας μεταφέροντας τεχνικό εξοπλισμό, επιβαίνουν συνολικά πέντε αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους, ενώ αιτία της προσάραξης είναι βλάβη πηδαλίου.
Κύμα χιονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους, σε ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, Εύβοια, βορειανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη, αναμένεται τσουχτερό κρύο με σφοδρές κατά τόπους χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, κυρίως την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 01:50

Σε Κω και Ψέριμο την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συντάκτης:
Την Κω και την Ψέριμο θα επισκεφθεί την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: Το Βήμα