Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 11:32:10 πμ

Ελλάδα

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Φόβος για παράταση αδιεξόδου ως την άνοιξη

Συντάκτης:
Σε αγώνα δρόμου για την επαναφορά της αξιολόγησης στις ράγες έχει αποδυθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά το σοκ του παγώματος της απόφασης του Eurogroup για το χρέος. Ομως παρά την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να σβήσει η «φωτιά» που άναψαν οι παροχές του Αλέξη Τσίπρα, η διαφαινόμενη παράτα.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Aκουσε Τσίπρα, στήριξε Σόιμπλε

Συντάκτης:
Στην αρχή ήταν τα δύσκολα. Και στα πιο δύσκολα ανήκει το ελληνικό πρόγραμμα και η εφαρμογή του. «Ας αρχίσουμε με αυτό» είπε η Ανγκελα Μέρκελ στην αρχή του γεύματος που παρέθεσε στον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Ξορκίζουν τώρα εκλογές και ΔΝΤ

Συντάκτης:
Μετά τη θύελλα που ξέσπασε σε Ελλάδα και Ευρώπη με την απόφαση Τσίπρα να μοιράσει 617 εκατομμύρια ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και να πυροδοτήσει σενάρια για πρόωρες κάλπες και ρήξη με τους Ευρωπαίους, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και τώρα «ξορκίζει» τις εκλογές αλλά και το ΔΝΤ που επιμένει στη συντ.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Επικίνδυνες εθνικοπατριωτικές σχέσεις

Συντάκτης:
Περιμένοντας το μεγάλο κύμα. Αυτό κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ένας πολιτικός σέρφερ εθισμένος στο σουέλ, στο βουβό κύμα που μπορεί να σε ταξιδέψει πολύ μακριά. Οταν ήταν στην αντιπολίτευση καβάλησε το αντιμνημονιακό κύμα προτού γίνει το τσουνάμι που σάρωσε το παλαιό πολιτικό σύστημα.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Με το βλέμμα στο εκλογικό σκάκι η ΝΔ

Συντάκτης:
«Το σκάκι είναι ένα αργό και σύνθετο παιχνίδι. Μια κίνηση που μπορεί να γίνει σε πέντε ώρες, μπορεί να γίνει και σε πέντε μήνες» σχολιάζουν με δόση υπερβολής κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όταν τους τίθεται το ερώτημα για τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

«Μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια»

Συντάκτης:
Ηταν μέσα Ιουλίου του 2014 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανιζόταν απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Ο ίδιος και συνεργάτες του, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, προχωρούσαν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων και μπροστά το.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 08:00

Αγκάθι οι εγγυήσεις και η σύνθεση της διάσκεψης

Συντάκτης:
Αμετακίνητη εμφανίζεται η Αγκυρα στο ζήτημα των εγγυήσεων, στοιχείο που περιπλέκει πολύ τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό εν όψει των συνομιλιών της Ελβετίας. Το ζήτημα αυτό γεννά σοβαρά προβλήματα για την πολυμερή διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, όπου οι εγγυήσεις και η ασφάλεια θα αποτελέσουν το .
«Η πολιτική δεν είναι αναγκαστικά αρένα» λέει στο «Βήμα» ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου στην πρώτη του συνέντευξη από την ημέρα που παρέλαβε το χαρτοφυλάκιό του. Το να αναγνωρίσεις ένα πρόβλημα, και μάλιστα με τρόπο που να είναι αποδεκτός από όσους δεν συμφωνούν μαζί σου, είναι ίσως η.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 07:50

Συγχωνεύσεις στον δρόμο για την κινητικότητα

Συντάκτης:
Περιορισμό διευθύνσεων, συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων, ως επί το πλείστον διατήρηση του αριθμού των θέσεων προσωπικού ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, και μικρή αύξηση περιλαμβάνουν τα νέα οργανωτικά σχήματα φορέων του Δημοσίου. Αυτή είναι η εικόνα που αποτυπώνεται ως τώρα τόσο από ήδη τροποποιημ.
Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 07:50

Θρίλερ με σαουδάραβα χρηματοδότη τρομοκρατών

Συντάκτης:
Αγνωστο δικαστικό και αστυνομικό θρίλερ με 58χρονο άραβα επιχειρηματία εξελίχθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι. Το εν λόγω πρόσωπο είχε συλληφθεί στη χώρα μας με την κατηγορία της «χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων» - φερόμενος να εισφέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ - και την «εκπαίδε.