Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 2:16:25 πμ

Κόσμος

Τρείς είναι οι ιστορικές προσωπικότητες της Ρωσίας των αρχών του 20ού αιώνα, τις οποίες συμπαθούν περισσότερο οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM) ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας με θέμα τον Εμφύλιο πόλεμο στην Ρωσία, ως πλέον αγαπητοί αναδείχθηκαν οι Ιωσήφ Στάλιν, ο Βλαντίμιρ Λένιν και ο τσάρος Νικόλαος ο Β’.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε υπό ανέγερση κτίριο στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον 115 πυροσβέστες και 40 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Έκκληση προς τους ευρωπαίους ομολόγους του να στηρίξουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ απευθύνει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τη στιγμή που Γαλλία, Ολλανδία και Δανία διατυπώνουν αντιρρήσεις.

Στο Βέλγιο συγκέντρωσε τα υψηλότερα ποσοστά του στην Ευρώπη ο Ερντογάν (74,8% των ψήφων) συνεχίζοντας την παράδοση προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα οποία παρουσίασε η βελγική εφημερίδα De Morgen, ψήφισαν συνολικά 142.463 Βέλγοι τουρκικής καταγωγής (η συμμετοχή ανήλθε στο 42,6% των εγγεγραμμένων), με τον Ερντογάν να λαμβάνει στην εκλογική περιφέρεια της Αμβέρσας 79% και στις Βρυξέλλες 69,7% .
Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Τουρκία, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αρνείται να συγχαρεί τον Ταγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της χώρας, χαρακτηρίζοντάς τον «δικτάτορα».

«Δεν μπορούμε να συγχαρούμε έναν άνθρωπο που δεν υπερασπίζεται τη δημοκρατία.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Κατάχρησης και της Παράνομης Διακίνησης Ναρκωτικών, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με την αυξανόμενη παραγωγή και διαθεσιμότητα ναρκωτικών στην Ευρώπη, καθώς και με τη συνεχή παρουσία νέων ψυχοτρόπων ουσιών, όπως για παράδειγμα οι φαιντανύλες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει και θα εντείνει τη δράση της για την καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου».

Τον νόμο της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, για το Brexit επικύρωσε η βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ, τερματίζοντας μήνες συζητήσεων για τη νομοθεσία που θα θέσει τέλος επίσημα στη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγχαρητήρια επιστολή στον ΡετζέπΤαγίπ Ερντογάν για την επανεκλογή του στην προεδρία της Τουρκίας, έστειλε η γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρει στην επιστολή της ότι τις δύο χώρες συνδέει μακροχρόνια φιλία, αλλά και στενή σχέση μεταξύ των πολιτών τους.

Οι Iταλοί που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας είναι 5.058.000 άτομα, σύμφωνα με έκθεση του ιταλικού στατιστικού ινστιτούτου Istat.

Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός Τύπος, πρόκειται για έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 και καταγράφεται απόλυτο αρνητικό ρεκόρ από το 2005 μέχρι σήμερα.

Μια ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο κοινοβούλιο του Ισραήλ για την αναγνώριση της «γενοκτονίας των Αρμενίων» ακυρώθηκε καθώς η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτή, δήλωσε η βουλευτής που είχε υποβάλει τη σχετική πρόταση.