Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 3:22:31 πμ

Κόσμος

Δεκατέσσερις μικροί μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στην Μπεζιέρ τραυματίστηκαν ελαφρά την Τρίτη όταν κατέρρευσε η ψευδοροφή της τάξης τους, όπως έγινε γνωστό από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

Το ένα από τα παιδιά έσπασε το χέρι του.
Ένα από τα διευθυντικά στελέχη του τουρκικού στρατιωτικού πανεπιστημίου, που ίδρυσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο στην «εκκαθάριση» των ενόπλων δυνάμεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, συνελήφθη με την κατηγορία ότι διατηρούσε δεσμούς με τους πραξικοπηματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Cumhuriyet.
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 17:50

Handelsblatt: Aύξηση του φόβου για Italexit

Συντάκτης:

Μετά την αποτυχία συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού Λέγκας-Πέντε Αστέρων, η κατάσταση στην Ιταλία επιδεινώνεται, γράφει η γερμανική Handelsblatt.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ απώλεσε περισσότερο από 0,9% έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες φθάνοντας τα 1,1518 δολάρια, το χαμηλότερο ποσοστό από το καλοκαίρι του 2017.

Το Αζερμπαϊτζάν εγκαινίασε έναν αγωγό αερίου που αποτελεί σημαντικό σταθμό στη δημιουργία ενός «διαδρόμου αερίου» που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη από τον νότο και έχει στόχο να μειώσει την εξάρτηση της ηπείρου από το ρωσικό αέριο, η οποία αυξάνεται τα τελευταία χρόνια παρά τους στόχους των Βρυξελλών.
Χαράς ευαγγέλια στο Τσενγκντού, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας της Κίνας Σετσουάν. Δύο δίδυμα μωρά γεννήθηκαν από ένα γιγάντιο πάντα που ζούσε σε καθεστώς αιχμαλωσίας. Τα θηλυκά δίδυμα, βάρους 149,9 και 110,7 γραμμάρια αντίστοιχα, γεννήθηκαν στις 23 Μαΐου στη βάση Αναπαραγωγής Πάντα στο Τσενγκντού και είναι τα πρώτα δίδυμα πάντα που γεννιούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας το 2018.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να επιδιώκουν μέτρα αναφορικά με το εμπόριο με την Κίνα, μερικές ημέρες αφού η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο ανακοίνωσαν μια προσωρινή λύση στη διαμάχη τους και άφησαν να εννοηθεί ότι αποκλιμακώνεται η ένταση.
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 15:50

Εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη

Συντάκτης:
Στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών και προεδρικών εκλογών στη Λιβύη στις 10 Δεκεμβρίου συμφώνησαν οι τέσσερις αντίπαλες πλευρές της χώρας, σύμφωνα με δηλώση του Λίβυου πρωθυπουργού Φάγεζ αλ Σάραζ, την ώρα που στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διάσκεψη που πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με στόχο να εξέλθει η Λιβύη από την κρίση.
Η αστυνομία της Λιέγης επιβεβαίωσε πως ο άνδρας που πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στη λεωφόρο ντ'Αβρουά στη Λιέγη, σήμερα το πρωί, σκοτώθηκε, αναφέρει την ιστοσελίδα της η δημόσια ραδιοτηλεόραση RTBF (Radio Television Belge Grancophone).
Μια κλινική στη Σκωτία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη κλινική στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα καταπολεμά έναν νέο τύπο εθισμού, την «κρυπτο-μανία».

To Νοσοκομείο Castle Craig στο Πίμπλσαϊρ, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση των εθισμών, ανακοίνωσε με Δελτίο Τύπου ότι ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα απεξάρτησης για τους εθισμένους στα κρυπτονομίσματα, το γνωστότερο εκ των οποίων είναι το bitcoin.
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση στη ζώνη «αποκλιμάκωσης» στη νότια Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.