Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, 12:33:01 πμ

Κόσμος

Ο Κάρλο Κοταρέλι, στον οποίο ανατέθηκε από τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, αναμένεται να του παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη τη σύνθεσή της, αλλά χωρίς καμιά πιθανότητα επίλυσης της πολιτικής κρίσης, καθώς στο κοινοβούλιο κυριαρχούν οι ευρωσκεπτικιστές λαϊκιστές.

Ο Κάρλο Κοταρέλι, στον οποίο ανατέθηκε από τον ιταλό πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, αναμένεται να του παρουσιάσει σήμερα Τετάρτη τη σύνθεσή της, αλλά χωρίς καμιά πιθανότητα επίλυσης της πολιτικής κρίσης, καθώς στο κοινοβούλιο κυριαρχούν οι ευρωσκεπτικιστές λαϊκιστές.

Μεξικανός δημοσιογράφος «ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου» στην Πολιτεία Ταμαουλίπας, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη, κάτι που αυξάνει σε τουλάχιστον πέντε τον απολογισμό των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης του Μεξικού που έχουν δολοφονηθεί φέτος.
Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 05:50

Στα άδυτα της «tweetομηχανής» του Τραμπ

Συντάκτης:
Οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter έχουν πάντα το ίδιο ύφος και ακούγονται όπως κι εκείνος. Αρκετές φορές ειρωνικά, ενίοτε προσβλητικά, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Λευκό Οίκο ή προκαλώντας διπλωματικά επεισόδια, και άλλοτε απειλητικά προετοιμάζοντας ξένες δυνάμεις για αναμέτρηση με την υπερδύναμη.
Οι ΗΠΑ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Ο ρώσος δημοσιογράφος και συγγραφέας Αρκάντι Μπαμπτσένκο δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας τόνισε ότι ένας ρώσος υπήκοος, τηλεοπτικός παρουσιαστής, έπεσε νεκρός από πυρά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Βόρειας Κορέας στη Νέα Υόρκη, ενώ οι ΗΠΑ «συνεχίζουν να προετοιμάζονται ενεργά» για τη Σύνοδο μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορεί να καθορίζεται από τα χρηματιστήρια και τις αγορές ομολόγων, έπειτα από μια δήλωση του Επιτρόπου Προϋπολογισμού, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος είχε τονίσει ότι οι χρηματαγορές «θα μάθουν στους Ιταλούς πώς να ψηφίζουν», η οποία προκάλεσε την οργή όλου του πολιτικού κόσμου στη χώρα.

Η απόφαση του Σέρτζιο Ματαρέλα, να «φρενάρει» τον διορισμό του Πάολο Σαβόνα στο υπουργείο Οικονομικών και κατά συνέπεια να βάλει φρένο στο σχηματισμό κυβέρνησης της Λέγκα μαζί με τα Πέντε Αστέρια, εξόργισε πολύ κόσμο.
Είναι σαφές, πλέον, ότι η Ιταλία ετοιμάζεται να πορευθεί προς νέες εκλογές, πιθανότατα στο τέλος του καλοκαιριού.

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, έκανε γνωστό ότι στις 2 Ιουνίου, το πολιτικό του κίνημα θα οργανώσει μεγάλη κινητοποίηση στην Ρώμη, και κάλεσε τους Ιταλούς να βάλουν όλοι μια σημαία στα παράθυρά τους.