Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 12:27:31 μμ

Κόσμος

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε ότι θα συναντηθεί σήμερα Σάββατο με τα μέλη της αντιπροσωπίας των ΗΠΑ υπό τον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, που διεξήγαγε συνομιλίες στο Πεκίνο για εμπορικά ζητήματα, παρουσιάζοντας σε στελέχη της κυβέρνησης της Κίνας το μακρύ κατάλογο απαιτήσεων της Ουάσινγκτον.

Πλήρη διάλυση και οριστικό τέλος στην ένοπλη δράση αλλά όχι στον πολιτικό αγώνα για μεγαλύτερη αυτονομία, ανακοίνωσαν τα εναπομείναντα, λίγα μέλη της ΕΤΑ σε μια στιγμή που δεν έχει καταλαγιάσει ο εθνικιστικός αναβρασμός στην Καταλωνία.
Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Τρίερ (για να δανειστούμε τη διάσημη φράση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου») - το φάντασμα του ίδιου του Μαρξ. Ο μεγάλος γερμανός φιλόσοφος γεννήθηκε σε αυτή τη μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Γερμανίας στις 5 Μαΐου 1818, πριν από ακριβώς 200 χρόνια, και η γενέτειρά του θα τιμήσει την επέτειο με ένα νέο άγαλμα του Μαρξ (δώρο της Λαϊκής Κίνας) και σειρά εκδηλώσεων.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή από τον περασμένο μήνα.

Εχουν σκοτωθεί 49 Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό αφότου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλείται «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», πριν από πέντε εβδομάδες.

Η μονομέρεια και ο προστατευτισμός είναι πράξη απομόνωσης και δεν συνάδουν με τον νόμο της αγοράς και τους διεθνείς κανόνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνγίνγκ, σχολιάζοντας την επιστολή οικονομολόγων προς τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τον προστατευτισμό.

Οι εργαζόμενοι στην Air France απέρριψαν, με ποσοστό 55,44%, την πρόταση της μισθολογικής συμφωνίας που είχε τεθεί σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο της εταιρείας Ζαν-Μαρκ Ζαναγιάκ, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο αερομεταφορέας.

«Επιστρέψαμε στο δίκτυο, υπό τα χειροκροτήματά σας και την προτροπή σας να πάμε να γ…»: Με αυτή την ανάρτηση, η σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo επέστρεψε σήμερα στο twitter μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου 2015.

Ουκρανός πολιτικός «άνοιξε πυρ» κατά μελών του Δεξιού Τομέα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στη Νικόπολη, αντιδρώντας στην κίνηση διαδηλωτή να του πετάξει βουτυρόγαλα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το περιστατικό συνέβη όταν τα μέλη του Δεξιού Τομέα εισέβαλαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να παραιτηθεί η δημοτική αρχή.

Με ένα εκπληκτικό βίντεο ο Ρώσος κοσμοναύτης, Όλεγκ Αρτέμιεφ, απαθανάτισε την δύση της Σελήνης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το βίντεο αναρτήθηκε στη σελίδα του στο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte και δόθηκε στη δημοσιότητα από το Sputnik.
Οι επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) ολοκλήρωσαν τους ελέγχους στην πόλη Ντούμα της Συρίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου άμυνας Ίγκορ Κανασένκοφ, προσθέτοντας ότι «αυτή την στιγμή περιμένουμε το πόρισμα της επιτροπής του ΟΑΧΟ».