Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024, 10:23:53 μμ

Κόσμος

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 17:50

Στράχε: Αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας το Κόσοβο

Συντάκτης:
«Το Κόσοβο είναι αναμφισβήτητα τμήμα της Σερβίας», τονίζει σε σημερινή συνέντευξή του στην σερβική εφημερίδα Politika, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος -με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς- ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ο Χάιντς Κρίστιαν Στράχε, ο οποίος μεταβαίνει την Κυριακή στο Βελιγράδι για συνομιλίες με την σερβική κυβέρνηση.
Ρωσικό αεροσκάφος ΑΝ-148 με 71 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του, από αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 16:50

Αγνοείται ρωσικό αεροσκάφος με 71 επιβαίνοντες

Συντάκτης:
Ρωσικό αεροσκάφος ΑΝ-148 με 71 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του, από αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Μονομερείς χαρακτηρίζει, με προκλητική ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ, προειδοποιώντας μάλιστα πως θα στηρίξει το ψευδοκράτος και τα «αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού του οποίου είμαστε συνιδιοκτήτες».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του γιου του Κίρο Γκλιγκόροφ, του πρώην προέδρου των Σκοπίων στα χρόνια των μεγάλων συγκρούσεων και των συλλαλητηρίων. Ο 73χρονος Βλαντιμίρ Γκλιγκόροφ είναι οικονομολόγος και καταθέτει την άποψή του για το «Μακεδονικό» ζητώντας ουσιαστικά μια λύση win – win για το ονοματολογικό.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ απέφυγε να σχολιάσει το νέο νόμο στην Πολωνία που προβλέπει την επιβολή ποινών φυλάκισης σε βάρος, όποιου λέει πως η χώρα υπήρξε συνεργός στο Ολοκαύτωμα, τονίζοντας ότι δεν θα επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
Διώροφο λεωφορείο ανατράπηκε το πρωί του Σαββάτου στο Χονγκ Κονγκ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι και περισσότεροι από εξήντα να τραυματιστούν. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη καθώς τον βαρύνουν κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Περισσότερες ώρες εργάζονται οι Έλληνες, σε σχέση με τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως καταδεικνύουν τα νέα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Organization for Economic Cooperation and Development).
Το Λονδίνο προειδοποίησε τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στον απόηχο του σκανδάλου της Οξφαμ, ότι θα χάνουν τις κρατικές ενισχύσεις που τους χορηγούνται εάν δεν λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του προσωπικού τους.
Έντεκα τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο στη βόρεια Συρία, απολογισμός που είναι ο βαρύτερος για τον τουρκικό στρατό από την έναρξη της επιχείρησής του εναντίον συριακής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης, στις 20 Ιανουαρίου.