Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024, 10:22:47 πμ

Κόσμος

Χαμός έγινε στη βρετανική πόλη Χαλ το Σαββατοκύριακο που πέρασε: εμφανίστηκε μια τοιχογραφία του Μπάνκσι, επικρίθηκε, βανδαλίστηκε και τελικά περισώθηκε από έναν ντόπιο καθαριστή τζαμιών.

Σε μια μόνιμα σηκωμένη γέφυρα (δεν χρησιμοποιείται, πλέον), ένα παιδάκι, φορώντας ένα σουρωτήρι για περικεφαλαία και κρατώντας ένα κατσαρολικό γι' ασπίδα, υψώνει στον αέρα ένα ξύλινο σπαθάκι με ένα μολύβι στην άκρη του.
Περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιανουάριο, με το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, αντανακλώντας την ισχύ μιας αγοράς εργασίας που συνεχίζει να τροφοδοτεί την ανοδική πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 13:50

300.000 ηλεκτρικά ΙΧ πουλήθηκαν το 2017 στην Ευρώπη

Συντάκτης:

Όσο εξελίσσονται τα ηλεκτρικά μοντέλα σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία – δηλαδή μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών τους – τόσο θα αυξάνεται το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών για μια κατηγορία που έμοιαζε με όνειρο …θερινής νυκτός πριν από μερικά χρόνια.
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 12:50

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ «τάραξε» την Καμπούλ

Συντάκτης:
Σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών συγκλόνισε την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, όμως δεν υπήρξαν πληροφορίες για ζημιές ή θύματα - τουλάχιστον αρχικά - σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σιεσμός, που έγινε αισθητός και στο γειτονικό Πακιστάν και την Ινδία, σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 ώρα Ελλάδας 270 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ στο όρος Χίντου Κους και είχε εστιακό βάθος 191 χιλιομέτρων.
Η Μελάνια Τραμπ θυσιάστηκε για την παράδοση την Τρίτη: ήταν παρούσα όπως όλες οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ στην ομιλία του συζύγου της για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο, παρά τις φήμες ότι έχουν συζυγικά προβλήματα.
Εικοσιένα εκατομμύρια κορίτσια είναι ανεπιθύμητα από τους γονείς τους στην Ινδία εξαιτίας της εμμονής των οικογενειών να αποκτήσουν γιo. Αυτό είναι το νέο σοκαριστικό στοιχείο που προκύπτει από την ετήσια οικονομική έρευνα που φέρνει στο φως η κυβέρνηση του Νέου Δελχί.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την Τρίτη να παραμείνει ανοικτή η φυλακή του αμερικανικού στρατού στον Κόλπο Γουαντάναμο, ερχόμενος σε άλλη μια ρήξη με την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, που είχε προσπαθήσει επανειλημμένα, αλλά εντέλει μάταια, να κλείσει την αμφιλεγόμενη εγκατάσταση.
Οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας του Τέξας προχώρησαν την Τρίτη το βράδυ στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της υστάτης προσφυγής των συνηγόρων του.
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:50

Συνάντηση CIA με Ρώσους πράκτορες

Συντάκτης:
Συνάντηση με ρώσους πράκτορες είχε πρόσφατα ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο κατά την επίσκεψη που αυτοί πραγματοποίησαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNN το οποίο επικαλείται τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Ρωσία, Τζον Χάντσμαν.
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:50

«Ομηροι» στη Βενετία λόγω... καρναβαλιού

Συντάκτης:
Το Καρναβάλι της Βενετίας, το μεγαλύτερο γεγονός στο ημερολόγιο της πόλης της λιμνοθάλασσας, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο λόγω των μέτρων που θεσπίστηκαν πρόσφατα από τις αρχές της πόλης για την αντιμετώπιση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού επισκεπτών τέθηκε σε εφαρμογή το μεγάλο πείραμα του «numero chiuso» (περιορισμένης πρόσβασης) στις όχθες του Καναρέτζο.