Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 8:34:16 μμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:06

Ουσιαστικός ο Κιλκισιακός

Συντάκτης:
 Υπό το φως των προβολέων, ο Κιλκισιακός πέρασε νικηφόρα από το δημοτικό στάδιο Χέρσου, επικρατώντας της τοπικής Δόξας με 0-2.
Στο πρώτο ημίχρονο τα δύο συγκροτήματα προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους με τον Κιλκισιακό να έχει ελαφρά υπεροχή χωρίς καμία μεγάλη ευκαιρία.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 04:04

Στην επανάληψη πήρε…φόρα

Συντάκτης:
 Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας μεταξύ του Πάϊκου Γουμένισσας και του Ηρακλή Φύσκας, όπου ο γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-1.
Οι παίκτες του Ηρακλή έπαιξαν με πάθος και δύναμη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις επιθέσεις τους ενώ έχασαν και αξιόλογες ευκαιρίες.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 03:59

Δεν ρυπαίνω, σκέτος καπνός είναι

Συντάκτης:
Σκέτος καπνός είναι ότι αναθρώσκει από το εργοτάξιο παραγωγής ασφαλτομίγματος των Μανδρών, διαβεβαιώνει τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ο εργολάβος κατασκευής της αούτομπαν. Στην προγραμματισμένη σύσκεψη στη Νομαρχία  το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου παρέστησαν πέραν του κ. Μπαλάσκα και του Δημάρχου Γ. Θεοδωρίδη οπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μανδρών Απόστολος Δίγκογλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών Γαβριήλ Βασιλειάδης και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Αν. Τζαμτζής.
Χιλιάδες Ελληνίδες έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια στην επιχειρηματικότητα, μέσω και των προγραμμάτων του ΕΟΜΜΕΧ, με αποτέλεσμα οι περιφέρειες να αναζητούν έως και δεκαπλάσια κονδύλια, από τα προβλεπόμενα, για να ανταποκριθούν οικονομικά στο "μπαράζ" αιτήσεων ενίσχυσης.
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 03:52

131 δήμοι αποκτούν τη δική τους δικτυακή πύλη

Συντάκτης:
Τις δικές τους δικτυακές πύλες, από όπου θα προβάλλουν τον τόπο τους και θα εξυπηρετούν τους πολίτες τους, θα αποκτήσουν 131 δήμοι της Μακεδονίας και της Θράκης, από τις αρχές του 2008.  Πρότυπη πύλη θα είναι αυτή του δήμου Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσει πιλοτικά στα μέσα του Δεκέμβρη.
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:42

«Γουμένισσα, ιστορία,τέχνη και παράδοση»

Συντάκτης:
 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σημαντικό διήμερο επιστημονικό συνέδριο του  Συλλόγου Γουμενισσιώτων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, με θέμα «Γουμένισσα, ιστορία, τέχνη και παράδοση», παρά τη μικρή προσέλευση κόσμου κατά την πρώτη ημέρα και την απουσία των παραγόντων του νομού.
Το συνέδριο έγινε στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Γουμένισσας, υπό την αιγίδα της Νομαρχίας Κιλκίς και του δήμου Γουμένισσας.
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:37

Κ. Κιλτίδης "Όλοι θα εισπράξουν όλα"

Συντάκτης:
 Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης με δήλωσή του στην ΠΡΩΙΝΗ δεσμεύεται ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις θα καταβληθούν φέτος έγκαιρα και πάντως οπωσδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Ρωτήσαμε τον κ. Κιλτίδη αν φέτος θα έχουμε επανάληψη της περσινής τραγωδίας όπου χρειάστηκε να φτάσουμε στο καλοκαίρι για να εξοφληθούν – όχι όλοι- οι δικαιούχοι. Ο κιλκισιώτης πολιτικός ήταν σαφής: « Οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν έγκαιρα και πάντως το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου. Καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ελέγχου γρήγορα και να πληρωθούν οι δικαιούχοι αγρότες αρκετά πριν τις γιορτές. Μπορούμε να δεσμευτούμε πως μέχρι, το αργότερο, τις 15 Δεκεμβρίου θα πληρώσουμε».
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:35

Σάββας Τσιτουρίδης"Στη Βουλή θέματα του νομού"

Συντάκτης:
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικώς με την αναμόρφωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς και την σύσταση 24 νέων θέσεων ειδικευομένων ιατρών σ’ αυτό, κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
 «Η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την πρόσφατη Έκθεση-Πρόταση για την αναθεώρηση της ΚΟΑ Κρασιού-Αμπέλου κινείται στην κατεύθυνση στην κεντρική κατεύθυνση της Κομισιόν για ενίσχυση της εγκατάλειψης της αμπελοκαλλιέργειας, συρρίκνωσης της παραγωγής, στήριξης των μεγάλων οινοβιομηχανιών & των πολυεθνικών του κλάδου, που λυμαίνονται το χώρο του κρασιού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ
«Ψήφισαν-ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ Γ. Γκλαβάκης & Κ. Μπατζελή αντίστοιχα-την ενίσχυση της χρήσης ζάχαρης στο κρασί για ανέβασμα του αλκοολικού βαθμού, καθώς και τη παραγωγή του από διάφορα …φρούτα αντί σταφυλιού!!!
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 13:28

Στη Βουλή θέματα του νομού Κιλκίς

Συντάκτης:
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικώς με την αναμόρφωση του Οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς και την σύσταση 24 νέων θέσεων ειδικευομένων ιατρών σ’ αυτό, κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. και τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Ακόμη, ο κ. Τσιτουρίδης κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων  και Πολιτισμού για την μη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Γουμένισσας .