Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 2:24:48 πμ

Τοπικά νέα του Ν. Κιλκίς

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Μ. Αλέξανδρος Ν. Γυναικοκάστρου και παράλληλα ιστορική, επικρατώντας με το ευρύ 4-2 του Αλέξανδρου Κιλκίς. Φυσικά καθοριστικό ρόλο στην μεγάλη νίκη τουΜ. Αλέξανδρου έπαιξε ο ισχυρός άνεμος σε συνδυασμό με το πάθος και την αποφασιστηκότητα των γηπεδούχων για την κατάκτηση της νίκης.
Μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν για τον ΓΑΣΚ, η ομάδα του Κορωπίου, αφού χωρίς να πιάσει τη μεγάλη απόδοση λίγο έλειψε να πετάξει τους βαθμούς της νίκης, επικρατώντας με 24-23.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:41

Ο κάθε τόπος έχει το Δικαστικό που του αξίζει

Συντάκτης:
Το θέαμα ήταν από τριτοκοσμικό έως εξόχως λυπηρό. Πριν λίγες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κιλκίς επιστρατεύοντας εαυτούς και αλλήλους μετέφεραν τα έπιπλα των γραφείων τους ώστε να κατορθώσουν να τα ασβεστώσουν!
Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΛΚΙΣ», προϋπολογισμού αμοιβής 600.000 ευρώ υπέγραψε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους αναδόχους μελετητές. Η μελέτη χρηματοδοτείται από ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε δέκα μήνες.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:35

Γιατροί του νοσοκομείου Κιλκίς στα χωριά μας

Συντάκτης:
Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς προς τους πολίτες του νομού, κλιμάκιο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με επικεφαλής τον Διοικητή Δημήτρη Ασημακίδη και τις κυρίες Βικτωρία Χάτσιου, ιατρό βιοπαθολόγο κια Ανθούλα Εμμανουηλίδου, ΤΕ Νοσηλεύτρια Γραμματέα Ε.Ε.Λ., επισκέφθηκε το χωριό Ίσωμα του Δήμου Κρουσσών και πραγματοποίησε αντιγριπικό εμβολιασό και έλεγχο αρτηριακής πίεσης σε ηλικιωμένους κατοίκους του χωριού.
Με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ο Πρόεδρος κ. Νίκος Στανημερόπουλος και το Δ.Σ. του Α.Ο. Κιλκισιακός, θέλοντας να βάλουν στην πραγματική τους βάση τα θέματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές αναφέρουν:
“Η διοικητική αλλαγή στον Α.Ο. Κιλκισιακός έγινε καταρχάς με απολύτως διαφανή και νόμιμο τρόπο και χωρίς κανένα μεμπτό σημείο.
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:30

Αρχίζουμε και βλέπουμε

Συντάκτης:
 Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δημοπράτηση του έργου εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησε η κατασκευή του κτηρίου του ΤΕΙ Κιλκίς χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προϋπολογίσει ποιο θα είναι το τελικό κόστος για τη Νομαρχία Κιλκίς.
Στις 30 Οκτωβρίου του 2006 δημοπρατήθηκε το προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ έργο. Ύστερα από μια διελκυστίνδα  ανάμεσα σε υπουργεία και «αρμοδίους;» όπου η ανοησία συναγωνίστηκε επαρκώς την αδιαφορία, η σύμβαση ανάμεσα στον ανάδοχο εργολάβο και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπογράφηκε στις 4 Οκτωβρίου 2007!
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2007 04:25

Θα γίνετε παραμεθόριοι …προσεχώς

Συντάκτης:
Το έλλειμμα πολιτικής ισχύος του νομού αποδείχτηκε άλλη μια φορά με την κοροϊδία που επιφύλαξε η κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους του ν. Κιλκίς. Ο Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος σε πείσμα και των ανέξοδων διαβεβαιώσεών του προς τους δυο κυβερνητικούς βουλευτές του νομού – ένας μάλιστα και συνάδελφός του στην κυβέρνηση- ανέκρουσε πρύμναν και δεσμεύτηκε πως το Κιλκίς θα ενταχθεί στις παραμεθόριες περιοχές αλλά …προσεχώς.
Έντεκα σωματεία  πωλητών λαϊκών αγορών από τη βόρεια Ελλάδα συνέπηξαν ομοσπονδία και μάλιστα αποφάσισαν να ορίσουν ως έδρα της το Κιλκίς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου λαίκών αγορών του ν. Κιλκίς “στις 4 Νοεμβρίου 2007 οργανώθηκε ημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο της Νομαρχίας Κιλκίς με την συμμετοχή έντεκα Σωματείων από τη Βόρεια Ελλάδα από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικης, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Δράμας κ.λπ και της Παενελλήνιας Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Σύσκεψη με θέμα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα οργανώθηκε στο Δημαρχείο Ευρωπού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευθύμιος Κουρτζανίδης, η ειδική σύμβουλος Μακρίνα Ησαηλίδου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταφύλης Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι των γυναικών από κάθε οικισμό του Δήμου.