Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 4:44:49 πμ
Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 23:18

10.664 αγροτοκτηνοτρόφοι εισέπραξαν 24 εκατ. ευρώ

Από το απόγευμα της Τρίτης οι αγρότες του ν. Κιλκίς, όπως πανελλαδικά, είδαν τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Πειραιώς πιστωμένους με το 50% της πολυπόθητης ενιαίας ενίσχυσης.


Περί τα 24 εκατομμύρια ευρώ (23.995.026,13 για την ακρίβεια)  στο ν. Κιλκίς πιστώθηκαν στους λογαριασμούς περισσότερων από 11.000  δικαιούχων  αγροτοκτηνοτρόφων.  Πολλοί εξ αυτών  το πρωί της Τετάρτης συνέρρευσαν στην Τράπεζα Πειραιώς που τέτοιες μέρες (ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας) γνωρίζει ημέρες …δόξης.
Η καταβολή του 50%  μπορεί φέτος να καθυστέρησε - θεωρητικά και κατά το πρόσφατο  παρελθόν  συνέβη να καταβληθεί από τα μέσα Οκτωβρίου- αλλά τουλάχιστον φέτος αποφεύχθηκαν τα περσινά παρατράγουδα με μεγάλο αριθμό δικαιούχων κτηνοτρόφων  να εισπράττει αντί του 50% πολύ κατά πολύ μικρότερα ποσά.
Μέχρι χθες το μεσημέρι δεν καταγράφηκαν διαμαρτυρίες για περικοπές παρόμοιας μορφής που είχαν σχέση κυρίως με τα δικαιώματα βοσκής. Ωστόσο είναι προφανές λόγω της μη οριστικής επίλυσης του προβλήματος των βοσκοτόπων ότι και φέτος υπάρχει διακύμανση, αλλά ηπιότερη,  των χρημάτων που εισπράττουν.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης αλλά και άλλων επιδοτήσεων (ΦΠΑ κ.ο.κ) θα γίνει πριν τις γιορτές.