Quantcast
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023, 9:45:49 μμ
Παρασκευή, 21 Μαϊος 2010 20:27

Όλα θα μπουν στη θέση τους

laskakis


Ο Γιώργος Λασκάκης βρέθηκε στη δύσκολη θέση μετά τις εκλογές στην ΕΑΣ Κιλκίς καθώς εκλέχτηκε μόνος από τον άτυπο συνδυασμό (Λασκάκης, Πογέλης, Μουρατίδης, Κοτανίδης)  με τους άλλους δυο να εκλέγουν από τρεις συμβούλους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ. Έτσι η ψήφος του θα έκρινε ποιος από τους επικεφαλής των άλλων δυο άτυπων συνδυασμών (Παυλίδης, Κεσίδης) θα εκλεγόταν πρόεδρος με την τέταρτη και καθοριστική ψήφο του. Ο κ. Λασκάκης ψήφισε τον κ. Παυλίδη με αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι κ. Πογέλης και Μουρατίδης και να καταγγείλουν ότι  η επιλογή των τεσσάρων του συνδυασμού ήταν το ΛΕΥΚΟ ενώ ο κ. Λασκάκης (ισχυρίζονται) όφειλε να λάβει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα:
- Ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση στο σύστημα ΟΣΔΕ (ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων)
- Τι απέγιναν τα χρήματα από την πώληση των σιτηρών ( των προηγούμενων μηνών)
- Ενημέρωση και αίτημα αναθεώρηση της σύμβασης με τον Αρβανιτίδη για το πολυκατάστημα της ΕΑΣ.
Εύλογα είναι και τα τρία ερωτήματα- κατά καιρούς τα θέσαμε κι εμείς χωρίς να λάβουμε ποτέ απαντήσεις- και καθώς οι αγρότες , πέραν των σκοπιμοτήτων που μπορεί να έχουν τα διάφορα στελέχη που δραστηριοποιούνται στο συνεταιριστικό χώρο, δικαιούνται πλήρεις απαντήσεις, απευθυνθήκαμε στον κ. Λασκάκη για τη δική του θέση.
«Να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή. Δεν εκλέχτηκα στην Ένωση για να διαπληκτίζομαι δημόσια με συνεταιριστές.. Πολύ περισσότερο με φίλους και συμμαχητές σε πολλούς αγώνες που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε. Επομένως όσα θα πως έχουν τον χαρακτήρα της ενημέρωσης των αγροτών και μόνο.
Για την τελική μου επιλογή δεν χρειάζεται να απαντήσω. Είναι θέμα της ομάδας των τεσσάρων και έπραξα ακριβώς όσα  αποφασίσαμε. Και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο.
Επί της ουσίας στα ερωτήματα που έθεσαν εκπλήρωσα με πλήρη ευλάβεια όσα συμφωνήσαμε.  Για να ενημερωθούν οι αγρότες λοιπόν:
- Έθεσα το ζήτημα της καθυστέρησης του ΟΣΔΕ. Οι ευθύνες ανήκουν και στην εταιρεία που μας υποστηρίζει με λογισμικό, και στην ίδια της ΕΑΣ Κιλκίς που δεν επέδειξε οργανωτική επάρκεια εξαρχής, και στην ΕΑΣ Αξιούπολης  που καθυστέρησε και στις δυο Ενώσεις που με τις έριδές τους κατανάλωσαν πολύτιμο χρόνο και στην ΠΑΣΕΓΕΣ που επίσης καθυστέρησε. Γενικά πολλά ευθύνονται και επομένως προέχει αντί να φιλονικούμε, να οργανώσουμε τη δουλειά μας ώστε φέτος να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα, αφού γνωρίζουμε και τα αίτια της καθυστέρησης.
- Τα χρήματα από την πώληση των σιτηρών πήγαν σε επιταγές, σε εφορία και σε μισθούς υπαλλήλων
- Η ενημέρωση για τη σύμβαση που υπογράψαμε με τον Αρβανιτίδη θα γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, στις αρχές Ιουνίου.
Αυτή είναι η θέση μου για να γνωρίζουν όλοι οι αγρότες τι συμβαίνει. Επαναλαμβάνω: Δεν επιθυμώ καμιά αντιπαράθεση με κανέναν, πολύ περισσότερο με αγρότες .  Στη διοίκηση της ΕΑΣ δεν συμμετέχω για να προσφέρω θέαμα σε σίριαλ αντιμαχόμενων ομάδων. Μου αρκεί να αποδειχθώ χρήσιμος στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων των συναδέλφων μου αγροτών. Τίποτε άλλο.