Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:36:20 μμ
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 09:23

…Μπροστά στην κάλπη των Ευρωεκλογών

Γράφει ο Κώστα Πινέλης.

Μας ρωτούν άλλοι ειλικρινά, με καλή θέληση ή από άγνοια ή από απορία γιατί συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές και παλεύουμε να εκλέξουμε ευρωβουλευτές, αφού είμαστε ενάντια στην ΕΕ. Οι περισσότεροι βέβαια για να έχουν μαχανά που λέμε και οι Θρακιώτες για να ψηφίσουν άλλα κόμματα.

Το έχουμε εξηγήσεις άπειρες φορές.  Με πιο ισχυρό ΚΚΕ το μήνυμα αποδοκιμασίας της ΕΕ και αντίστασης στις αποφάσεις και επιλογές της, που εφαρμόζουν όλες οι ευρωλάγνες κυβερνήσεις των χωρών, περνάει ατόφιο, χωρίς μεσάζοντες και διερμηνείς.

Φτάνει εκεί που πρέπει δυνατό και ξεκάθαρο, και γι' αυτό μπορεί να τους τρομάξει. Με ΚΚΕ πιο ισχυρό, η ψήφος δεν «παρκάρεται» στην κάλπη μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γίνεται δύναμη στα χέρια του λαού, ενισχύει το λαϊκό ρεύμα που αμφισβητεί την ΕΕ και παλεύει για την ανατροπή της βαρβαρότητάς της.

 Οι αποφάσεις αυτές είναι ενδεικτικές για την υποκρισία του καβγά περί «κράτους δικαίου», που αναπαράγεται και στη χώρα μας ανάμεσα στη ΝΔ, στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ και τους άλλους, για να ξεπλύνουν την ΕΕ του άδικου και της εκμετάλλευσης. Είναι αποκαλυπτικές όμως και για την πολεμική προπαρασκευή, για την τάση που ενισχύεται να γενικευτεί ο πόλεμος, με το ευρωατλαντικό στρατόπεδο να παίρνει όλα τα μέτρα για να θωρακίσει τα «μετόπισθεν» από οποιαδήποτε παρέμβαση του αντιπάλου.

Η «φιλελεύθερη» ΕΕ, που διαφημίζεται ως το λίκνο της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο: Του άγριου λογοκριτή απέναντι σε όποιον δεν αναπαράγει τυφλά την ευρωατλαντική προπαγάνδα.

Ψήφος στο ΚΚΕ λοιπόν η μόνη πραγματική επιλογή για όποιον θέλει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, την αντίθεσή του  για την ΕΕ! Η μόνη ψήφος που δεν παρερμηνεύεται, επειδή μόνο το ΚΚΕ είναι απέναντι στην ΕΕ, πρωταγωνιστής στην πάλη για να σπάσει ο λαός τα δεσμά της.

Επισήμανση-υπογράμμιση: οι εργαζόμενοι δεν ψηφίζουν ότι τα αφεντικά τους!