Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, 9:54:01 μμ
etpa
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 19:59

Βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Κιλκίς

Συντάκτης:

Είναι γνωστό ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις το ΚΚΕ έφθασε πολύ κοντά στην εκλογή βουλευτή στον ν. Κιλκίς. Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων. Έτσι ενώ στον νομό μας το ΚΚΕ είχε τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη (κάποιες φορές  μαζί με τον νομό Γρεβενών) στην εξομάλυνση η έδρα «καθόταν» σε νομούς μεγαλύτερους πληθυσμιακά, με μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, μεγαλύτερα υπόλοιπα όπως λέμε.
Σ’ αυτές τις εκλογές είναι δυνατή η εκλογή βουλευτή του ΚΚΕ με μια προϋπόθεση. Να αναδειχθεί τρίτο κόμμα στον νομό Κιλκίς.


Το Κιλκίς έχει μεγάλη ιστορία στους αγώνες του λαού. Στον ν.  Κιλκίς ιδρύθηκε μια από τις πρώτες σοσιαλιστικές ομάδες το 1914. Κιλκισιώτες συμμετείχαν στην πρώτη αντιστασιακή οργάνωση "Ελευθερία" που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη (πρώτη στην Ευρώπη επίσης), στις 15 Μαΐου 1941. Στο  Κιλκίς ιδρύθηκε η πρώτη αντιστασιακή αντάρτικη ομάδα, η ομάδα «Αθανάσιος Διάκος», και έγιναν τα πρώτα σαμποτάζ και δόθηκαν οι πρώτες μάχες ενάντια στους Ναζιστές-Φασίστες κατακτητές, όπως το σαμποτάζ των Μουριών. Το Κιλκίς υπέστη μερικά από τα πρώτα ολοκαυτώματα από τους φασίστες με τη συμμετοχή ντόπιων συνεργατών τους όπως το ολοκαύτωμα των τριών χωριών των Κρουσσών. Οι Κιλκισσιώτες συμμετείχαν μαζικά στην Εθνική Αντίσταση, στον αγώνα ενάντια στην νέα κατοχή των Αγγλο-Αμερικάνων  με τη συμμετοχή στον ηρωικό Δημοκρατικό στρατό Ελλάδας. Ο νομός είχε συγκριτικά, με τον πληθυσμό, τον μεγαλύτερο αριθμό πολιτικών προσφύγων από άλλους νομούς. Το Κιλκίς έχει παράδοση στους αγώνες της αγροτιάς και έβγαλε ηγέτες όπως ο Κώστας Γαβριηλίδης. Οι Κιλκισιώτες μετανάστεψαν μαζικά στην ξενιτιά για να μπορέσουν να ζήσουν και διακρίθηκαν όπου κι αν πήγαν.
Στον ν. Κιλκίς με αυτή την ιστορία, πρέπει το ΚΚΕ να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές της 25ης Γενάρη και να εκλέξει βουλευτή. Είναι προς το συμφέρον του λαού.
Το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις είχε 2-4 βουλευτές σε ολόκληρη την Β. Ελλάδα (Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη) οι οποίοι έκαναν περισσότερες ερωτήσεις-επερωτήσεις, αναφορές στη Βουλή και παρεμβάσεις σε Υπουργεία και υπηρεσίες  από όλα τα άλλα κόμματα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ήταν παρόντες σε όλους τους αγώνες, παρόντες στους χώρους δουλειάς στις φάμπρικες και στην ύπαιθρο. Αυτό το ξέρουν όσοι διεκδίκησαν το ψωμί τους, το δίκιο τους.

Όλοι μπορούν να αντιληφθούν πόσο ευεργετική, πόσο απαραίτητη είναι η εκλογή βουλευτή στο Κιλκίς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες, τη νεολαία.
Σας καλούμε στις εκλογές να κάνετε την επιλογή που ταιριάζει στα δικά σας συμφέροντα, να δώσετε δύναμη στο δικό σας κόμμα, στο ΚΚΕ που δυστυχώς για όλους μας δικαιώθηκε για τις θέσεις του όπως για την ΕΟΚ, όσο και για το Μάαστριχτ και την ΕΕ,, ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του και να καταψηφίσετε τα κόμματα της ΕΕ του κεφαλαίου, όσους σπέρνουν ψεύτικες ελπίδες και τους φασίστες-ναζιστές της Χ,Α,».
 Να αναδειχθεί το ΚΚΕ τρίτο κόμμα και στο νομό μας και να εκλέξει βουλευτή.