Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 10:01:42 πμ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 00:33

Διοργάνωση Δημοψηφίσματος προτείνει η Κυβέρνηση

Διοργάνωση Δημοψηφίσματος προτείνει η Κυβέρνηση
Στην προηγούμενη έκδοση είχαμε κάνει το παρακάτω σχόλιο σ’ αυτή τη στήλη:
«Σήμερα που γράφονταν αυτά τα σχόλια, συνεχίζονται τα παζάρια «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους «δεσμούς», συγνώμη, «θεσμούς» της τρόικας.

Κεντρικό ζητούμενο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν και παραμένει η σύνθεση του πακέτου με τα αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας», τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά της προηγούμενης μνημονιακής περιόδου. Και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε αυτά βαφτίζονται «υφεσιακά» είτε «αναπτυξιακά», θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν την καθημερινότητα του λαού.
Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε επιτέλους η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού, να βρουν ισχυρές αντιστάσεις…»

Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν
Η κυβέρνηση με την πρόταση για δημοψήφισμα εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ενώ  καλεί τον λαό να πει όχι στην πρόταση των δανειστών, ουσιαστικά τον καλεί  να εγκρίνει τη δική της πρόταση των 8,5 δις ευρώ προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει. Να πει: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ».

 

Μένουμε Ευρώπη
με κάθε θυσία; Ποια Ευρώπη;
Τα «συλλαλητήρια με όλους αυτούς που συμμετείχαν να φωνάζουν, «Μένουμε Ευρώπη πάση θυσία», «μένουμε Ευρώπη και ευρώ και ας μας κόψουν ακόμη κάτι από όσα μας έχουν απομείνει»,  μου θύμισε έντονα ότι οι Οθωμανοί έφυγαν, αλλά ο ραγιαδισμός (από την Αραβική λέξη «ράγι» που σημαίνει κοπάδι) ζει και βασιλεύει περνώντας από γονιό σε παιδί, αλλά  και το άλλο που φώναζαν οι «εθνικαράδες» της εποχής, οι «Θρησκεία, Πατρίδα και Οικογένεια»: το «Ψωμί κι ελιά και Κώτσο Βασιλιά».
Αλλά  ποιοι ήταν αυτοί που κατέβηκαν στο Σύνταγμα και «ανέβηκαν στον Άγνωστο»; Κάποιοι που τους πήραν συνέντευξη, είπαν πομπόδικα: «είμαστε αστοί που διαδηλώνουμε για την Ευρωπαϊκή Ένωση». Σιγά να μην είναι και ο Αγγελόπουλος της Χαλυβουργικής… οι πραγματικοί αστοί παπαριές μου είναι τρεις, τέσσερις, άντε πέντε χιλιάδες;…και σιγά να μην κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις… και γιατί να κατεβούν άλλωστε αφού έχουν τον κάθε εσένα τον Μπουνάκη, τον Αχμάκη που σε στέλνουν να κατεβαίνεις στις πλατείες να ξελαρυγγίζεσαι γι αυτούς (αύριο μπορεί να σε στείλουν στον πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα). Και για τι πράγμα ακριβώς κατεβαίνεις; Για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποια;
Αυτή που κατάντησε έτσι την Ελλάδα (και άλλες χώρες της Ευρώπης); Με 1,5 εκατ. Άνεργους, με χιλιάδες υποαπασχολήσιμους, με εκατοντάδες με ανασφάλιστη εργασία, με χιλιάδες απλήρωτους των δεδουλευμένων τους έως και 12 μήνες, που παίρνουν έναντι των οφειλομένων και δεν μπορούν να ζήσουν;
Μήπως την Ελλάδα του παράδεισου της ΕΕ των 700.000 παιδιών που υποσιτίζονται, της διαλυμένης Παιδείας, Υγείας και Πρόνοιας των ανασφάλιστων κυρίως μικρομεσαίων επαγγελματιών, των νέων που παίρνουν πάλι, μετά από πολλά χρόνια τον δρόμο της ξενιτιάς;
Η Ευρώπη σου είναι αυτή η συγκεκριμένη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, που δεν υπάρχει πόλεμος που να μην έχει συμμετάσχει πρωταγωνιστικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που οι επεμβάσεις της μαζί με τους Αμερικάνους δημιουργεί μεταναστευτικά ρεύματα εξαναγκάζοντας τους λαούς σε ξεριζωμό ενώ παράλληλα ακολουθεί την πολιτική των «κλειστών συνόρων» σε ανθρώπους που θέλουν να αποδράσουν από τον πόλεμο, την απελπισία και τη φτώχεια, η ΕΕ που χρησιμοποίησε στην Ουκρανία τους φασίστες - ναζί για τα συμφέροντά της και μετά έκαναν και το εμπάργκο στη Ρωσία βάζοντας στο λούκι και την Ελλάδα.
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (η ΕΟΚ πρώτα), ο παράδεισος που σας έταζαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου; Αυτό είναι και σήμερα το όραμά σας; Σας έκαναν κουρκούτι το μυαλό και δεν μπορείτε να σκεφθείτε; Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ντε και καλά και στις ουρές με τα χέρια απλωμένα-χέρια ψηλά- για μια σακούλα τρόφιμα, για λίγο φαγητό; (δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα, μακάρι να ήταν αλλοιώς). Ευρωλάτρεις και ευρωλιγούρηδες στην ΕΕ που είναι το ιδεώδες του Άδωνι και λανσάρει ο Σταύρος Θεοδωράκης; (Αλήθεια Σταύρο έχω καιρό να σε ρωτήσω: τι κάνει ο εργολάβος; Όχι ο Μπόμπολας, το γλυκό…)

 

Ερωτηματολόγιο-τεστ
προς ΣΥΡΙΖΑίους
Με την ευκαιρία που αναφέραμε παραπάνω για τα Μνημόνια τώρα που τελειώνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και άσχετα με το αποτέλεσμα, η «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους «Θεσμούς»ρωτάμε τους ΣΥΡΥΖΑίους:
Ποια από τις παρακάτω εκφρασθείσες κατά καιρούς θέσεις είναι η πραγματική θέση του κόμματος για το τι θα κάνει με το Μνημόνιο και ποιος ο αυθεντικός εκφραστής της;
α) Θα προχωρήσει σε αναστολή του Μνημονίου (Τσίπρας, Απρ. 2013)
β) Θα καταργήσει ή θα ακυρώσει το Μνημόνιο (Βίτσας, Απρ. 2013)
γ) Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην αναστολή και την ακύρωση του Μνημονίου, το ίδιο είναι (Σκουρλέτης, Απρ. 2013)
δ) Θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του Μνημονίου (Τσίπρας, Φεβ. 2014)
ε) Θα σκίσει το Μνημόνιο στην αυλή της Βουλής (Στρατούλης, Οκτ. 2013)
στ) Θα αναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο (Σταθάκης, Ιουν. 2012)
ζ) Θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο (Τσίπρας, Δεκ. 2012)
ι) Θα καταργήσει το Μνημόνιο και θα αναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση (Τσίπρας, Οκτ. 2014)
ια) Το Μνημόνιο θα το ακυρώσει ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του (Τσίπρας, Νοεμβ. 2013)
ιβ) Θα συνεχίσει πιθανώς το Μνημόνιο αν δεν πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ (Μητρόπουλος, Νοεμβ. 2014)
ιγ) Θα καταργήσει το Μνημόνιο μέσα σε μια νύχτα (Λαφαζάνης, Οκτ. 2014)
ιδ) Θα βγάλει τη χώρα απ' το Μνημόνιο, αλλά θα την κρατήσει στο ευρώ (Σταθάκης, Μαρ. 2014)
ιε) Το βράδυ των εκλογών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα, δεν θα υπάρχει καν Μνημόνιο (Τσίπρας, Οκτ. 2013)
ιστ) Θα σκίσει το Μνημόνιο, και θα ναι μέρα μεσημέρι (Τσίπρας, Μαϊ 2014)
ιζ) Θα ζητήσει απ' το λαό να αποφασίσει αν θέλει άλλο Μνημόνιο (Τσίπρας, Φεβ, 2014)
Lenin Reloaded:
Αναρτήθηκε από Μποτίλια Στον Άνεμο  (Φτερό στο Πέλαγο)
Μήπως, λέω, μήπως οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν έσκισαν τα Μνημόνια για να σχίσουν τα δικά τους;