Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 9:32:47 πμ
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 23:37

Ξέρετε τι έκαναν τώρα τελευταία οι κομμουνιστές;

Γράφει ο Κώστας Πινέλης
Τις τελευταίες ημέρες τι έκαναν πάλι οι κομμουνιστές;
-Την Κυριακή 7-6-2015 συμμετείχαν στην φιλειρηνική κινητοποίηση που οργάνωσαν ου Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλονίκης και Κιλκίς στην Ν. Σάντα έξω από το στρατόπεδο - έδρα του Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης της - 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», και με τη δυναμική τους παρουσία για μια ακόμη φορά διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επικίνδυνη ΝΑΤΟποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη μετατροπή τους σε δύναμη κρούσης των ελληνικών και ξένων μονοπωλιακών ομίλων, για την καταδυνάστευση και την καταλήστευση των λαών και των χωρών της περιοχής μας και του πλανήτη ολόκληρου.
- Στις 11 Ιούνη συμμετείχαν στα εντυπωσιακά συλλαλητήρια που οργάνωσε το ΠΑΜΕ και 700 και πλέον σωματεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες ακόμα πόλεις στις οποίες δόθηκε  το μήνυμα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο και ΕΕ ότι η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού, θα βρουν ισχυρές αντιστάσεις.
Οτι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και μαζί σωματεία και συνδικαλιστές που συνειδητοποιούν την αναγκαιότητα να σπάσει το κλίμα της ανοχής στην κυβέρνηση και της αναμονής, θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να οργανωθεί και να εκφραστεί η αντίδραση του λαού σε παλιά και νέα μέτρα, να δυναμώσει το κίνημα διεκδίκησης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
- Έκαναν εκατοντάδες εξορμήσεις, πανελλαδικά και στο Κιλκίς σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να ενημερώσουν και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται, που βασανίζονται και υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.
Έκαναν αυτό που κάνουν στο διηνεκές, δηλαδή: αδιάκοπα,   αδιάλειπτα, αδιάπαυστα, αέναα, αιώνια, συνεχώς, ακατάπαυστα, ανελλιπώς, διαρκώς, παντοτινά. Έστω και με ακτιβίστικες ενέργειες κάποιες φορές, γιατί το λαϊκό κίνημα δεν είναι τόσο δυνατό σήμερα.
Και ας λέει η Οργάνωση του Κιλκίς της Φασιστικής-Ναζιστικής Χρυσής Αυγής ότι είμαστε άφαντοι από Κιλκίς, ενώ αυτοί έ;… Όσο και αν προσπαθούν οι χρυσαυγίτες να το «παίξουν» προστάτες των εργαζομένων και του λαού, μόλις κάποιος θίξει τα αφεντικά τους, δηλαδή τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους εργοδότες, συνολικά το κεφάλαιο, αποκαλύπτονται. Μέχρι δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας έχουν στήσει για τους εξυπηρετούν, ενώ την ίδια στιγμή κτυπούν τους εργαζόμενους όταν κινητοποιούνται και ζητούν το δίκιο τους.

 

«Σχήματα λόγου»
Τα σχήματα λόγου είναι ιδιόρρυθμοι τρόποι σύνταξης. είναι εκφραστικοί τρόποι που αποκλίνουν από τους συμβατικούς κανόνες της χρήσης του λόγου. Σχετίζονται με: α) τη γραμματική συμφωνία των λέξεων, β) τη θέση των λέξεων στην πρόταση, γ) τη σημασία των λέξεων, δ) την πληρότητα του λόγου.
«Σχήματα λόγου» ήταν κατά την κ. Κωνσταντοπούλου οι υποσχέσεις, οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά. Σχήματα λόγου ήταν:
- Η κατάργηση σε ένα νόμο και με ένα άρθρο των μνημονίων
- Η αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων
- Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
- Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ
- Η κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία
- Η ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων
- Η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς
Όλα τα παραπάνω και άλλα, ήταν «σχήματα λόγου». Έ, έλεγαν και κανένα «Σχήμα Λόγου» έτσι να περνά η ώρα.
Όπως λέμε: «να 'χαμε να λέγαμε και να ξεγελιόμαστε», «να 'χαμε να λέγαμε κι αμπέλια να κλαδεύαμε», «λέμε και κανένα  αξοατό για να γελάμε» ή όπως λέει το γνωστό ανέκδοτο με τον λαγό, που όταν τον ρώτησε το λιοντάρι, «τι είναι αυτά που ακούω ότι λες;», απάντησε: « Έλα μωρέ καθόμαστε εδώ στη λιακάδα, τρώμε κανένα καρότο, λέμε και καμιά μαλακία να γελάμε και να περνά η ώρα…»

 

Πρώτη φορά αριστερά 1!
Στις προτάσεις της κυβέρνησης (αυτή των 47 σελίδων ντε) έχει ενσωματωθεί δέσμευση προς την τρόικα (συγγνώμη κ. Βαρουφάκη για τη φράση μου, τους θεσμούς ήθελα να πω) ότι όταν μια επιχείρηση πτωχεύει το καθεστώς των αποζημιώσεων αλλάζει και αντί των ανέργων, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, προηγείται η αποζημίωση τω τραπεζιτών και των ενυπόθηκων δανειστών της!!!

 

Πρώτη φορά αριστερά 2!
Με Υπουργική απόφαση οι πλοιοκτήτριες εταιρείες, οι μέτοχοι και εταίροι αυτών, «απαλλάσσονται από κάθε είδους φόρο, από κάθε είδους φόρο για το εισόδημα από μερίσματα, για το εισόδημα που προέρχεται  από τα κέρδη της εκμετάλλευσης του πλοίου, από οποιοδήποτε αντίστοιχο φόρο ο οποίος θα μπορούσε στο μέλλον να επιβληθεί (ΦΕΚ Β 977) της 28/5/2015)!!!

 

Το ολοκαύτωμα των συνταξιούχων
Το εισόδημα των συνταξιούχων  έχει λεηλατηθεί διαχρονικά. Μιλάμε για πραγματικό ολοκαύτωμα που ξεκίνησε από το 1991 (μετά την ψήφιση της «Συνθήκης του Μάαστριχτ) με τους αντιασφαλιστικούς νόμους Σιούφα, Γιαννίτση-Ρέππα, συνεχίστηκε με άλλους νόμους, όπως αυτόν της διαδοχικής ασφάλισης (3232/2004) που με σπουδή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψήφισε στις 12-2-2004 λίγες μόλις μέρες πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του 2004 και εντάθηκε με τις περικοπές που έγιναν από το 2011 μέχρι τώρα.
Ρωτήθηκε το υπουργείο Οικονομικών τι θα κάνει με την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίνει παράνομες τις μειώσεις στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με το νόμο 4093 του 2012 σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, για τα ποσά άνω των 1.000 ευρώ αθροιστικά (κύριες και επικουρικές). Και απάντησε πως σέβεται μεν την απόφαση, αλλά αυτή θα εφαρμοστεί ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κράτους. Δηλαδή, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα εργατικά συμφέροντα, συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και βεβαίως οι λεγόμενες «μνημονιακές», οι οποίες παρέπεμπαν στις οικονομικές δυνατότητες του κράτους.

 

Άθλιο δίλημμα
Επιστολή προς τους δήμους και τις περιφέρειες έστειλε ο κ. Βούτσης  με την οποία τους καλεί να δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάποια στελέχη της συγκυβέρνησης λένε πως αυτά τα χρήματα που δεσμεύτηκαν υποχρεωτικά θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά, για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Στην πραγματικότητα θέτουν ένα άθλιο δίλημμα και αναπαράγουν τη λογική της έκπτωσης των λαϊκών αναγκών. Καλούν το λαό, τους εργαζόμενους να διαλέξουν τι θα χάσουν. Αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, θεωρεί ιερά και όσια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τα οποία όχι μόνο δεν πειράζεται ούτε ευρώ, αλλά δίνονται εγγυήσεις ότι θα στηριχθούν και θα ενισχυθούν.

 

Πελετίδης: Ένας αδίστακτος Δήμαρχος, «δολοφόνος» της επιχειρηματικότητας
Βόρειο Κορέα την έκανε την Πάτρα ο τρελός με το μουστάκι. Ο παλιο-κομμουνιστής.
Ε όχι και δωρεάν θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ρε μάστορα, τώρα που και ο τελευταίος βλαχοδήμαρχος έχει στήσει το μαγαζάκι του κερδοσκοπώντας πάνω στην ανάγκη της οικογένειας για απασχόληση των παιδιών, τους καλοκαιρινούς μήνες. Και δωρεάν μετακίνηση και πλήρη διατροφή και θαλάσσια σπορ και προβολή ταινιών… εσύ δεν είσαι δήμαρχος ρε Πελετίδη, εσύ είσαι «δολοφόνος» της επιχειρηματικότητας!
Σα δε ντρεπόμαστε Πελετίδη...
Αναρτήθηκε από Aristera sti Mitilini
Α, τι είπε μεταξύ άλλων ο Πελετίδης στο τελευταίο Συνέδριο της ΚΕΔΕ; «Η θέση των δημάρχων είναι στο πλευρό εκείνων που ιδρώνουν και κτίζουν τον τόπο». Άσε μας ρε Πελετίδη, μην χαλάς την «πιάτσα»…

 

Κοίτα ρε ποιοι μιλάνε 2
Θα το ξαναγράψω: έχουν τα μούτρα και μιλάνε και «βγάζουν γλώσσα» οι ΣαμαροΒενιζέλοι, οι Σημίτηδες, οι Παπανδρέου που ρήμαξαν τη χώρα. Άιντε ρε λαέ, μία ξύπνα…

 

Επαγρύπνηση και ετοιμότητα
Σήμερα που γράφονταν αυτά τα σχόλια, συνεχίζονται τα παζάρια «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους «δεσμούς», συγνώμη, «θεσμούς» της τρόικας. Κεντρικό ζητούμενο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης ήταν και παραμένει η σύνθεση του πακέτου με τα αντιλαϊκά μέτρα της «επόμενης μέρας», τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά της προηγούμενης μνημονιακής περιόδου. Και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, είτε αυτά βαφτίζονται «υφεσιακά» είτε «αναπτυξιακά», θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν την καθημερινότητα του λαού.
Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα ώστε επιτέλους η αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μνημόνια που ετοιμάζουν σε βάρος του λαού, να βρουν ισχυρές αντιστάσεις…