Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020, 6:40:41 μμ
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 09:30

Λάζαρος Παζαρτζικλής :Επισημάνσεις καίριας σημασίας

Συντάκτης:

Σε επισημάνσεις καίριας σημασίας προέβη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Παζαρτζικλής.
Αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημάρχου για απόλυση όλων των συμβασιούχων εκφράζοντας επιφυλάξεις για τη νομική κατοχύρωση του δήμου και των φορλογούμενων δημοτών αν οι απολυμένοι δικαιωθούν από τα δικαστήρια και διεκδικήσουν δεδουλευμένα.


Επίδης εξέφρασε τον γενικότερο προβληματισμό του με αφορμή πρ΄σοφατο περιστατικό στο Πάρκο της πόλης για την ανεξέλεγκτη παρουσία ανήλικων παιδιών ακόμα ακι τις νυχτερινές ώρες.
Τέλος υπενθύμισε τις ευθύνες της δοίκησης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις θεομηνίες.
Λόγω του ιδιαίτεροτ ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν και τα τρία θέματα, καταχωρίζουμε το πλήρες κείμενο όσων είπε στη συνεδρίαση ο κ. Λάζαρος Παζαρτιζκλής.

Ποιος θα πληρώσει το ρίσκο του Δημάρχου;
Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος υπέγραψε την απόλυση των 38 συμβασιούχων καθαριότητας. Αυτό έρχεται σε συνέχεια των απολύσεων , πριν αρκετές εβδομάδες των πρώτων 13 συμβασιούχων .
  Έτσι απολύθηκαν όλοι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο για έναν ακόμη χρόνο με νόμο της κυβέρνησης .
  Θέλω να επιστήσω την προσοχή του σώματος σε ένα μόνο σημείο: Μεταξύ των 38 συμβασιούχων που απωλήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα περιλαμβάνονται αν δεν κάνω λάθος και 23 που δε συμπληρώνουν εικοσιτετράμηνο ώστε να διεκδικήσουν την μονιμοποίησή τους.
 Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι (23)  έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να πληρωθούν για όλους τους μήνες μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 ανεξάρτητα αν είναι απολυμένοι και οι πληροφοριές που έχω είναι ότι ήδη ετοιμάζονται να το κάνουν.
  Η ερώτηση μου απευθύνεται στην διοίκηση και στον κύριο δήμαρχο : Έχει μελετηθεί νομικά το όλο θέμα , ώστε να διασφαλιστεί ο Δήμος μας και κατ' επέκταση οι φορολογούμενοι δημότες μας ότι η συγκεκριμένη απόλυση των ατόμων που δεν συμπλήρωσαν Το 24μηνο είναι νόμιμη και δε θα προσβληθεί στα δικαστήρια;
 Αν ναι γιατί την πρακτική αυτή δεν ακολούθησαν όλοι οι δήμοι παρά ελάχιστοι σε όλη τη χώρα;

Οι γονείς έχουν ευθύνη για τα παιδιά τους

Με αφορμή το ατύχημα  ενός μικρού ποδηλάτη , νυχτερινές ώρες  , την προηγούμενη εβδομάδα που συνέβη στο πάρκο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο μικρός , θέλω να πω τα εξής :  Για το συγκεκριμένο πάρκο ,  έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές όλο αυτό το διάστημα , για τις ατέλειες του και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το συγκεκριμένο έργο.
   Εκτιμώ όμως , ότι τα σχόλια που διατυπώθηκαν σε βάρος του Δήμου ως δήθεν υπαίτιου για το συγκεκριμένο ατύχημα είναι άδικα .
   Η ευθύνη της επιμέλειας ανηλίκου και μάλιστα  τις νυχτερινές ώρες ανήκει αποκλειστικά στους γονείς . Το πάρκο δεν είναι χώρος-πίστα για επικίνδυνα παιχνίδια ενηλίκων και ανηλίκων με δεδομένο μάλιστα ότι το Κιλκίς  δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία για την επίβλεψη του χώρου .
 Την κριτική που ασκώ εγώ στην διοίκηση του δήμου είναι ότι τόσο καιρό δεν έχει έρθει σε συνεργασία με την αστυνομία , να πράξουν από κοινού , με σωστό προγραμματισμό και σχέδιο , ώστε να εξαλειφθούν  όλα αυτά τα φαινόμενα που παρατηρούμε τόσα χρόνια  σχετικά με την ώρα κοινής ησυχίας ,που πρέπει να τηρείται και παραβιάζεται ,αλλά και με ανήλικους μοτοσικλετιστές που κυκλοφορούν παράνομα και χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και δημιουργούν τρομερή ηχορύπανση αλλά πάνω απ' όλα , θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
  Ευθύνη φυσικά , ακόμη και ποινική , έχουν οι ίδιοι οι γονείς για αυτή τη συμπεριφορά των παιδιών και την αμέλεια τη δική τους να τα  ελέγξουν  , αλλά εγώ μιλάω για τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις  που έχουμε εμείς απέναντι στους συνδημότες μας . Και πιστεύω  κύριες και κύριοι συνάδελφοι πως αν υπάρξει η απαραίτητη πολιτική βούληση από την πλευρά της διοίκησης , μπορούν να  εξαλειφθούν  τα φαινόμενα αυτά.

Θεομηνίες
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι όσον αφορά τις τελευταίες θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας δε θα αναφερθώ τώρα για να γίνω μετά Χριστόν προφήτης .  Έχω αναφερθεί σε ανύποπτο χρόνο εδώ και πάρα πολύ καιρό και στην προηγούμενη θεομηνία που είχε χτυπήσει το Δήμο μας , αλλά και πολύ αργότερα , προσπαθόντας να προτρέψω την διοίκηση του Δήμου μας , να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα , λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.
 Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να πω ότι δέχτηκα προσωπική επίθεση τις τελευταίες μέρες , λες και η παράταξη μας ή εγω διοικούμε αυτόν τον τόπο .
 Το μόνο που έχω να πω σε κάποιους ανθρώπους που σήμερα διοικούν την πόλη μας και κατ' επέκταση το Δήμο μας είναι: Κύριοι της διοίκησης   νομίζετε ότι ζείτε μέσα σε μία γυάλινη σφαίρα και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε  , χωρίς να σας αγγίξει κανείς και τίποτα. Δυστυχώς για εσάς λόγω του ότι είναι γυάλινη αυτή  η σφαίρα , βλέπουμε κάθε σας κίνηση  και όλη σας την αδράνεια όλο αυτό το διάστημα και θα κριθείτε πολύ σύντομα γι' αυτήν εδώ την ανυπαρξία σας σε τόσο σημαντικά προβλήματα.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υπότιτλος: Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Λάζαρου Παζαρτζικλή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς