Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, 5:34:06 μμ
etpa
Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 21:27

Θεόδωρος Παυλίδης : Η απώλεια του μέτρου (Σχόλιο Ι)

Συντάκτης:

paulidis
Θα μπορούσε να ήταν έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά σίγουρα είναι και απώλεια μέτρου.
Κατά τους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς ο Δήμαρχος του νησιού (Παρίσης στο όνομα) όντας το πρόσωπο των ημερών, ήταν συνεχώς παρόν στα κανάλια.
Την ευκαιρία όμως που του έδωσαν τα κανάλια για να προβάλει τα αιτήματα του νησιού του, αυτός την εξέλαβε ως μέσο προβολής του εαυτού του.
-Με πήρε τρεις φορές τηλέφωνο ο Αντώνης (Δεν χρειάζεται να πει το επώνυμο, φίλος του είναι) το απόγευμα μίλησα και με τον Βαγγέλη( και αυτόν κατάλαβα ποιος είναι) και όπως μου είπε ο Δημήτρης, θα στείλει αύριο στρατιώτες να συνδράμουν τους πολίτες.
Στην αρχή δεν καταλάβαμε για ποιον Δημήτρη μιλάει, αλλά όταν μίλησε στη συνέχεια για αποστολή στρατιωτών, ήρθε μπροστά μας ο ικανότατος Αβραμόπουλος. Δεν θα μπορούσε άλλως τε ένα Παρίσης να έχει φίλο τον Μήτσο της κυρά Κατίνας;
Ε, τώρα τι να βγουν και να πουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος. Ότι ο άνθρωπος είναι χαζός; Καταπίνουν τη «φιλία» τους με τον κ. Παρίση και αρκούνται στη διαπίστωση ότι του ανθρώπου του λείπουν η αυτογνωσία και το μέτρο.
Καιρός που είναι, οι δηλώσεις σε βάρος Δημάρχου είναι απαγορευτικές. Εκλογές γαρ εν όψει.

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΤΡΟΥ (Σχόλιο ΙΙ)
Σε πολιτικό διάλογο πρωινής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση (4-2-2014) ο γνωστός  Παντελής Οικονόμου είχε λύσεις για όλα τα προβλήματα της χώρας. Και όταν οι δύο κυρίες (παρουσιάστριες) τον ρωτούσαν ποιες επί τέλους είναι αυτές οι σωστικές για την πατρίδα λύσεις, εκείνος γεμάτος έπαρση και αυτοπεποίθηση σταθερά απαντούσε:
-«Μα δεν με διαβάζετε: Δεν παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μου. Δεν με βλέπετε στο Facebook…»
Έμεινα άφωνος με την ταπεινοφροσύνη του ανδρός. Δεν έχει καθόλου μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Και προ παντός δεν του περνάει από το μυαλό ότι ο ίδιος είναι μέρος του πολιτικού συστήματος που έφερε τη Χώρα σ’ αυτά τα χάλια.
Μπράβο αυτογνωσία! Μπράβο μέτρο!...


ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΤΡΟΥ (Σχόλιο ΙΙΙ)
Για τον Μαρκόπουλο, βουλευτή Ευβοίας (ΝΔ) έχω ξαναγράψει. Και μάλιστα όταν ήταν Υπουργός σε κυβέρνηση της ΝΔ. Και είχα εκφράσει τους φόβους μου για το πρόσωπο του, γιατί άποψη μου είναι ότι είναι μεν πολύ έξυπνο άτομο, μπορεί όμως αυτήν την εξυπνάδα να την χρησιμοποιήσει με δόλο, οπότε κατά τους αρχαίους προγόνους μας η εξυπνάδα του μετατρέπεται σε πανουργία. Με άλλα λόγια δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στο άτομο αυτό( συγνώμη, αλλά είναι βαθειά μου πίστη).
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Έφυγε από τη Ν.Δ. και άρχισε να κατηγορεί τη ΝΔ με ανείπωτο φανατισμό (Αφού η συνομιλήτρια του στην Τ.V. Βούλτεψη μη αντέχοντας την επιθετικότητα του, τον αποκάλεσε «Γενίτσαρο»).
Πρόσφατα λοιπόν αυτός ο Μαρκόπουλος και μετά την επιστροφή του στη Ν.Δ. από τηλεοράσεως δήλωσε:
-Επέστρεψα στον φυσικό μου χώρο «γιατί αυτό που προέχει σήμερα, είναι η σωτηρία της πατρίδας».
Ναι, μα την Παναγία, το άκουσα με τα αυτιά μου.
Τώρα είμαι βέβαιος ότι αν δεν κινδύνευε η πατρίδα και δεν προείχε η σωτηρία της πατρίδας (Salus patrie suprema lex esto) δεν υπήρχε περίπτωση ο Μαρκόπουλος να γυρίσει στη Ν.Δ.
Δυστυχώς αυτά δεν τα ισχυρίζεται μόνο ο Μαρκόπουλος. Τα λέει και γνωστός τοπικός περιπατητής, ο οποίος ψάχνει κόμμα να (ενταχθεί για 4 ή 5 φορά) αλλά δυστυχώς προς το παρόν δεν κινδυνεύει η Ελλάδα ώστε «να προέχει η σωτηρία της πατρίδος».
(Θεέ μου συγχώρα με. Για πόσο πρόβατα περνάνε τον Ελληνικό Λαό. Οι ασυνείδητοι. Οι ανήθικοι).