Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 2:37:18 πμ
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 20:59

Τι γύρευες στην Αμαλιάδα, εσύ ένας προσκυνημένος;

Του Κώστα Πινέλη.

 

 

Πως το είχε πει ο Χαρίλαος; «Παινεύουν τους πεθαμένους για να θάβουν τους ζωντανούς». Έτσι τιμούν οι ριψάσπηδες του κομμουνιστικού κινήματος ως ήρωα τον Μπελογιάννη για να θάψουν το κόμμα του, τα σημερινά στελέχη του, τους σημερινούς αγώνες.
Κοντά στο αναμενόμενο ταξικό μίσος της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και των αστικών κομμάτων που δείχνουν καθαρά ποιου τα ταξικά συμφέροντα εξυπηρετούν (εξ ου και η χολή που ρίχνουν), έρχεται και η οπορτουνιστική, συνειδητή διαστρέβλωση με στόχο αφενός τη μετατροπή του Μπελογιάννη  σε «αβλαβές εικόνισμα» και αφετέρου την «προσαρμογή» του στη σημερινή κυβερνητική πολιτική και επιδιώξεις που έχουν και αυτές ταξικό πρόσημο υπέρ των συμφερόντων της ολιγαρχίας.


Το είπε καθαρά ο Τσίπρας: « Ο Μπελογιάννης, είπε, αγωνίστηκε και θυσιάστηκε για τη δημοκρατική ομαλότητα, την πολιτική και Εθνική συνεννόηση που  εδραιώνει τη δημοκρατία στη χώρα μας»», (προφανώς εννοεί αυτήν την αστική δημοκρατική ομαλότητα που υπηρετεί-εξυπηρετεί ο  ίδιος, το νεο-αστικό κόμμα του και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).
Σιγά μη θυσιάστηκε και για να κλείσει η αξιολόγηση με νέες θυσίες για το λαό και  για την ανάπτυξη-ανάκαμψη του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.
Είπε και άλλα χωρίς ντροπή ο Τσίπρας προκειμένου να δικαιολογήσει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι από την μια τιμά κομμουνιστές όπως τον Μπελογιάννη, όπως, κατέθετε λουλούδια στο μνημείο των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή και από την άλλη ψήφισε το τρίτο μνημόνιο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ( δεν έχει τσίπα) Τσίπρας, ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους, ακόμη και την εκκλησία, (έχει πάρει το κολάι και την αναφέρει παντού) για την συμβολή στην δημιουργία του ηρώου και του μουσείου, εκτός από το κόμμα του Μπελογιάννη το ΚΚΕ.
Θυμόμαστε μια ατάκα του Θανάση Βέγγου σε μια ελληνική κωμωδία: «Α να μου χαθείτε απίθανοι».  Να την αλλάξω λίγο: «Α να μου χαθείτε ξεφτιλισμένοι».