Quantcast
Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, 1:28:46 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 00:55

Το θέατρο Σώρα και η ευκαιρία που έχασα

Του Θεόδωρου Παυλίδη
Δικηγόρου Κιλκίς

 

Το μέγα λάθος της ζωής μου είναι ότι δεν πήγα το περασμένο Σάββατο στην συγκέντρωση-ομιλία του Προέδρου του ΕΣΥ  Αρτέμη Σώρα που έγινε εδώ στο Κιλκίς  στο κέντρο διασκέδασης ΘΕΑΤΡΟ  Μετάνιωσα πικρά γιατί η υπόθεση ήταν............. θέατρο και θα έβλεπα έργο δωρεάν. Μάλιστα θα γελούσα με την καρδιά μου γιατί το έργο ήταν κωμωδία. Θα πείτε ο Πρόεδρος του ΕΣΥ τι δουλειά έχει με τα θέατρα. Αμ δεν πρόκειται για το γνωστό ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας Πρόκειται για των Ελλήνων ΣΥνέλευσις (Ε.ΣΥ) όπου ο Πρόεδρος μοιράζει εκατομμύρια και για την ακρίβεια δισεκατομμύρια.


 Κατά τους ισχυρισμούς του προέδρου, δίνει δωρεάν στο κράτος 600 δις ευρώ (μπορεί να είναι δολάρια) και το άτιμο κράτος ΔΕΝ  τα δέχεται. Ενα κράτος που όλοι ξέρουμε ότι είναι φαλιμέντο.
Αοίκον πράμα ίνεται; που θάλεγε και ο Γιωρίκας.Και όμως γίνεται φωνάζει ο Αρτέμης και καλεί τον Λαό σε συνελεύσεις μήπως και όλοι μαζί μπορέσουν να πείσουν την ψωροκώσταινα να αποδεχθεί τα ελέη του Σώρα. Απ'ότι ακούω έχει πείσει και κάποιους ΟΤΑ να τον ακολουθήσουν στον αγώνα του γιατί και κείνοι θα ωφεληθούν μερικά εκατομμύρια ευρώ. Βρε ήμαρτον, ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του;
  Ο λόγος που στενοχωρήθηκα γιατί δεν πήγα στην "συνέλευση¨" δεν ήταν γιατί δεν μπόρεσα να ακούσω τον Σώρατα ( τριτόκλιτο, ο Σώρας του Σώρατος) Ο λόγος που στενοχωρήθηκα βαθειά ήταν γιατί με την απουσία μου δεν μπόρεσα να μάθω αν βρέθηκε κανένας εχέφρων  χριστιανός  που να του  υπέβαλε το εξής απλό ερώτημα .
--- " Και γιατί κύριε Σώρας, αφού η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τα λεφτά σας, δεν εξοφλάτε εσείς απευθείας το χρέος των δανειστών? .Φοβόσαστε μήπως και αυτοί σας πούνε όχι;  Μα οι δανειστές σε όλο τον κόσμο τα λεφτά τους θέλουν, γιατί να σας πούνε όχι; Και αφού τα λεφτά είναι στην άκρη, γιατί δεν κάνετε από την μία άκρη της Ελλάδος μέχρι την άλλη ,δωρεάν για τον ελληνικό Λαό που συμπονάτε ,δρόμους, γεφύρια, σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Η άμυνα της πατρίδος έχει ανάγκη εξοπλισμών. Γιατί δεν θωρακίζετε εξοπλιστικά τη Χώρα, να γλυτώσουμε και από τους Τσοχατσόπουλους;
Ο άνθρωπος με τη συμπεριφορά του εκδηλώνει πολιτικές φιλοδοξίες. Και δεν βρίσκεται κανένας γύρω του να του πεί---"βρε άνθρωπε τι κουράζεσαι τζάμπα. Κάνε με τα λεφτά σου τα παραπάνω έργα  και το πρωθυπουργιλίκι τόχεις στην τσέπη.
Αλλά ποιά λεφτά σου ? Αέρα κοπανιστό έχει ο άνθρωπος και ψάχνει απελπισμένους να τον πουλήσει. Δεν μπορεί βέβαια κανείς να τον πιστέψει όταν λέει ότι τά δισεκατομμύρια τα έχει από 4 ομόλογα της τράπεζας Ανατολής που βρήκε στο μπαούλο της γιαγιάς του  γιατί κι εγώ έχω στα χέρια μου αντίστοιχα ομόλογα δύο πελατών μου (ενός έλληνα κι ενός τούρκου) που σήμερα δεν κάνουν ούτε για χαρτί τουαλέτας .Εξ άλλου το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής με επιστολή του στην ελληνική κυβέρνηση το είπε ξεκάθαρα."Τέτοια νόμιμα ομόλογα δεν υπάρχουν και ο άνθρωπος είναι αρμοδιότητος εισαγγελέως"
Ο δεύτερος ισχυρισμός του Σώρας είναι ότι τα λεφτά τα βρήκε από πώληση απόκρυφης τεχνολογίας καυσίμων στους Αμερικανούς, την οποία (τεχνολογία ) γνώριζαν ο Δίας και ο Απόλλων.
Ξέρω μία κυρία που λέει πως μιλάει με τον ......Θεό. Φαίνεται ότι και ο Σώρας μιλάει με τον Δία και Απόλλωνα. Ε,λοιπόν ,όσοι το πιστεύουν αυτό, ζωή νάχουν ,κάποια μέρα θα τους αποζημιώσει ο Σώρας. Μετά θάνατον.
Το μυστήριο δεν είναι που βρήκε τα χρήματα ο Σώρας. Το μυστήριο είναι πως ακόμη κυκλοφορεί.