Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, 2:17:48 πμ
etpa
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2015 21:50

Ζήτω οι …φοροφυγάδες!

Συντάκτης:

Του Κώστα Τερζενίδη

Να λοιπόν που η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησή μας τα πρώτα μέτρα που έφερε για ψήφιση στη Βουλή ήταν τα μέτρα στήριξης, διευκόλυνσης και απαλλαγής των φοροφυγάδων!
Με τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που προβάλλεται ως ένα επαναστατικό και γνήσια αριστερό μέτρο, δεν είναι ότι διευκολύνεις τους μικρούς και αδύναμους να επιλύσουν τις όποιες διαφορές τους με το κράτος. Το πιο σημαντικό είναι η λογική που προβάλλεις στην κοινωνία.

Γιατί μετά το «Δεν πληρώνω» των αντιπολιτευτικών χρόνων, ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο σημείο να χαρίζει απόλυτα τις όποιες προσαυξήσεις των οφειλετών, ενώ αρχικά σχεδίαζε να αφαιρέσει και ποσά από το κεφάλαιο των οφειλών. Δεν είναι δυνατό να λες κάποιον που επί χρόνια δεν πλήρωνε τις οφειλές του προς κράτος και ταμεία, έλα τώρα να τα δώσεις όλα μαζί και μηδενίζουμε τις προσαυξήσεις! Για να έχει στην άκρη να σου δώσει ΟΛΟ το ποσό που οφείλει, προκειμένου να αποφύγει κάθε προσαύξηση, σημαίνει πως τα είχε τα χρήματα και τα κράταγε. Και ο επιχειρηματίας που πλήρωνε κανονικά κράτος και ταμεία; Δεν λειτουργούσε κάτω από αθέμιτο ανταγωνισμό;
Αυτό είναι το κράτος μας, δεξιό ή αριστερό. Κι αφού αυτό είναι το κράτος μας, τώρα παρακαλάμε όσους παρανόμως έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό να τα δηλώσουν, δίνουμε κίνητρα σε όσους έκρυβαν τα εισοδήματά τους και παρακαλάμε να περαιώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις με μια ανεπαίσθητη φορολόγηση.
Προχθές ρώτησα έναν επαγγελματία, πόσο πληρώνει κάθε μήνα στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ):
- «Δεν ξέρω».
- «Τι θα πει δεν ξέρω. Πληρώνεις με πάγια εντολή μέσω τράπεζας», τον ρώτησα αφελώς.
- «Όχι, απλά εδώ και χρόνια σταμάτησα να πληρώνω, όπως όλοι…».
Για να καταλάβετε, τον κύριο αυτό τον καλύπτουν ασφαλιστικά, υγειονομικά και πάει λέγοντας, όσοι συνειδητοί πολίτες πληρώνουν το ασφαλιστικό ταμείο, όσοι σ’ αυτήν την κοινωνία θεωρούνται μάλλον …κουτοί, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα, του τύπου …μαλ… Κι όταν το ταμείο δεν καλύπτει όπως πρέπει τις υγειονομικές του υπηρεσίες ή δεν δίνει καλή σύνταξη, αυτοί που φωνάζουν πιο πολύ είναι αυτοί που δεν πλήρωναν τις οφειλές τους.
Επιβραβεύουμε κάθε 4 με 5 χρόνια, περιοδικώς και αενάως, όσους κλέβουν το δημόσιο!
Α, το ξέχασα, η …ποιήτρια υπουργός μας κα Νάντια Βαλαβάνη, δήλωσε πως είναι η τελευταία φορά που η Ελληνική Δημοκρατία (sic) προχωρά σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις. Ξέρετε πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Το σωστό κα Βαλαβάνη είναι να λέτε πως η κυβέρνησή μας δεν θα ξανακάνει ρύθμιση οφειλών. Γιατί είναι σίγουρο πως θα κάνει και η επόμενη κυβέρνηση, όπως το έκανε και η προηγούμενη.
Σ’ αυτήν τη βεβαιότητα στηρίζονται όλοι οι μπαταχτσήδες και δυστυχώς ποτέ δεν κάνουν λάθος, είτε με «τελευταία φορά δεξιά» είτε με «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση…