Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 10:08:28 πμ
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2023 19:17

Άλλοι καιροί και άλλα ήθη

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος.

Διάβασα το βιογραφικό του κ. Στέφανου Κασσελάκη και εντυπωσιάστηκα. Αυτοδημιούργητος με σπουδές σε καλά σχολεία των ΗΠΑ και πενταετή εργασιακή εμπειρία στη GOLDMAN SACHS.

Ως εδώ θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση CEO σε κάποια πολυεθνική εταιρεία μεγέθους IBM και βάλε.

 

Όμως μόλις έφυγε από την GOLDMAN SACHS, πήρε ένα προσωπικό δάνειο και κατάφερε να γίνει εφοπλιστής στα τριάντα και κάτι.

Μια εκπληκτική πορεία που εγγυάται σπάνιες επιχειρηματικές ικανότητες, διοικητική επάρκεια, μέγιστη αποτελεσματικότητα, υψηλού επιπέδου αντιληπτική ικανότητα και άλλα πολλά προσόντα.

Έτσι, με το πακέτο να συμπληρώνεται και με την άριστη γνώση τεσσάρων γλωσσών, ο κ. Κασσελάκης στα τριάντα πέντε του, δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να δηλώσει στη συνέχεια ότι, με τα προσόντα που έχει, είναι ανώτερος από τον νυν Πρωθυπουργό και τους άριστους της ΝΔ και μπορεί να τους κερδίσει.

Δηλαδή παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική, θα ασκεί στην Ελλάδα, εφόσον εκλεγεί, και καθήκοντα Προέδρου του Κόμματος της Ανανεωτικής Αριστεράς, διεκδικώντας εν δυνάμει και τον πρωθυπουργικό θώκο.

Συζητώντας με έναν φίλο μου, από τον οποίο ζήτησα  τη βοήθεια  για να προσεγγίσω τη σκέψη του υποψήφιου προέδρου μου, διεπίστωσα ότι αυτά που ήξερα πρέπει να τα ξεχάσω.

Μου είπε για παράδειγμα, ότι η εμπειρία και η γνώση της Πολιτικής είναι σήμερα παντελώς άχρηστη, αφού υπάρχουν εταιρείες συμβούλων, που σε βοηθούν να διατυπώνεις άποψη επί παντός επιστητού. Το ίδιο και με τη τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σου γράψει ακόμα και μανιφέστο για τη βελτίωση όλης της χώρας.

Μου είπε επίσης, ότι εκείνα που διαβάζαμε κάποτε για να αισθανόμαστε στοιχειωδώς επαρκείς ως μέλη του κόμματος, έχουν ξεπεραστεί από το Google, που σου λύνει κάθε απορία με το πάτημα ενός κουμπιού.

Και συνέχισε να μου αναλύει τη δύναμη επιρροής της κοινής γνώμης που έχει ένα καλοστημένο video στο τικ-τοκ ή άλλο παρεμφερές ψηφιακό φόρουμ διάδοσης γνώσεων υψηλού επιπέδου με ελάχιστες λέξεις.

Έσκυψα το κεφάλι και αναλογίστηκα τους σοφούς δασκάλους της Αριστεράς που καθημερινά σήμερα απαξιώνονται από μια κορμοστασιά ή ένα ανεμίζον μαλλί από ανεμιστήρα φωτογράφου.

Πήρα τον δρόμο του γυρισμού, διερωτώμενος αν το επόμενο βήμα είναι οι επικεφαλής των κομμάτων να επιλέγονται με διαδικασία ΑΣΕΠ. 

O tempora o mores!