Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, 2:47:59 μμ
etpa
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 09:55

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς : «Να σεβασθούν το Σύνταγμα»

Συντάκτης:
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη ομολογουμένως οικονομική κρίση, τις επιπτώσεις της οποίας βιώνουμε όλοι μας καθημερινά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς. «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως τρόπο αντιμετώπισής της, την υπογραφή μιας επαίσχυντης δανειακής σύμβασης που οι παράμετροί της δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη πλήρως και την δια αυτής επιβολή αμφίβολης συνταγματικότητας και αποτελεσματικότητας μέτρων.

Η κρίση αυτή βέβαια λειτουργεί πολύ καλά μεθοδευμένα, παρουσιαζόμενη ως μονόδρομος και λειτουργεί ως ΑΛΛΟΘΙ για τους εκλεγμένους κυβερνώντες μας, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια εκτός ελληνικής πραγματικότητας εξωθεσμική «ΤΡΟΪΚΑ» που οδηγεί για πρώτη φορά από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους σε αμφισβήτηση την Εθνικής μας κυριαρχίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς σε πείσμα όσων εμφανίζουν τις παραπάνω επιλογές ως μονόδρομο και υπαγορεύουν την αδυναμία επιλογής αλλά και προβληματισμού λόγω της γενικής κατάστασης που επικρατεί, οφείλει να αναδείξει το ζήτημα και να πάρει θέση επ’ αυτού.
Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η χώρα μας τόσο αδιαπραγμάτευτα ιδρύοντας νομικό προηγούμενο και για τους μελλοντικούς δανεισμούς μας, αναγνώρισε στους δανειστές μας το δικαίωμα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν να προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας αδιακρίτως αν πρόκειται για στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δημόσια κτήρια, πλατείες, μέσα αναγκαία για την εθνική μας άμυνα κλπ.
Με άλλα λόγια ανατρέπεται το ακατάσχετο της δημόσιας περιουσίας μας υπέρ των αλλοδαπών δανειστών μας χωρίς κανένα περιορισμό!
Περαιτέρω, σε περίπτωση αμφισβήτησης κατά την εκτέλεση της σύμβασης ορίζεται στο άρθρο 14 ότι εφαρμόζοντας το Αγγλικό δίκαιο, η όποια διαφορά υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), όπου η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών ορίζεται από τα κράτη-δανειστές μας.
Είμαστε ενεργοί πολίτες και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο: ένα δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο τα όργανα των τριών συνταγματικά κατοχυρωμένων εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική) θα λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα ώστε να εξυπηρετούνται τα δικαιώματα του Κράτους και των Πολιτών. ΔΕΝ νοείται η εξουσία σε ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος να ασκείται από εξωτερικούς παράγοντες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το αυτονόητο: τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας να ασκούνται από τους Έλληνες κάτω από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών που συνεχώς απαξιώνονται και παραγκωνίζονται.
Δεν είμαστε ενάντιοι σε όποια προσπάθεια στήριξης της χώρας. Αντίθετα είμαστε αρωγοί αρκεί αυτό να μη γίνεται στις «πλάτες» των οικονομικά ασθενών και υπέρ των «ολίγων» με την επιβολή επαχθών και αντισυνταγματικών μέτρων.
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ έχουμε μάθει να λειτουργούμε όπως ορίζει ο νόμος, αυτό ακριβώς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: να λειτουργεί το πολίτευμά μας με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και οι κυβερνώντες να ενεργούν στο πλαίσιο αυτού όχι μόνο κατά τον τύπο αλλά και κατ’ ουσία.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ:
Είναι αναγκαία η απάλειψη από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση όλων εκείνων των όρων που θίγουν την ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και θίγουν και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Σύνταγμα δεν είναι ένα απλό ιδεολόγημα αλλά κατοχυρώνει και προστατεύει την ανθρώπινη αξία, προβλέπει θεσμούς και με αυτό διασφαλίζεται ένα κράτος δικαίου και πρόνοιας για τους πολίτες του.
ΚΑΜΙΑ οικονομική κρίση δεν δικαιολογεί εκπτώσεις από τις προαναφερόμενες αρχές και αξίες, οι οποίες είναι το θεμέλιο για την ανασυγκρότηση της χώρας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ όλους τους συνειδητοποιημένους ενεργούς πολίτες για να διαφυλάξουμε τον πολιτισμό μας, τη δημοκρατία μας και την ανεξαρτησία του κράτους μας. Κι αυτό διότι μέσα στην κρίση που βιώνουμε ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ για ένα καλύτερο μέλλον αποτελεί το να παραμείνουμε πιστοί στις πανανθρώπινες αξίες και στους δημοκρατικούς θεσμούς».