Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 6:18:57 μμ
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 22:47

Με το κεφάλι χωμένο στην άμμο

Του Νίκου Κουζίνη.

Με αυτή την έκφραση που χρησιμοποιώ στο σημερινό άρθρο συνήθως έρχεται στο μυαλό μας η στρουθοκάμηλος, που συνηθίζει αυτή την κίνηση όταν κινδυνεύει. Νομίζοντας φαίνεται ότι έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος μιας και δεν τον βλέπει.


Την χρησιμοποιώ και την παραλληλίζω με την τάση να κάνουν την ίδια κίνηση ορισμένα υψηλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με τις θέσεις τους στρώνουν το έδαφος για εκλογική ήττα στις επερχόμενες εκλογές. Νομίζουν λοιπόν ότι το όποιο αποτέλεσμα θα αποκομίσουν προσεχώς προέρχεται από αμιγώς ψηφοφόρους αλαντάν μπαμπαντάν του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχνούν ότι το 30% και ήταν και είναι ψηφοφόροι του Παπανδρεικού ΠΑΣΟΚ που ελλείψει εως και σήμερα σοβαρού σοσιαλιστικού κόμματος θα τους ψηφίσουν. Άλλωστε το σημερινό ΠΑΣΟΚ μόρφωμα του λουφαγμένου γραμματέα Ανδρουλάκη (που δεν έβγαλε κιχ στις σαμαροβενιζελικές επιδρομές προκειμένου να κρατήσει την καρεκλίτσα του) μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει.
Τα βαρίδια λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ που μόνιμα βρίσκονται εκτός προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης και η χώρα, ζώντας σε μια ουτοπική Νεφελοκοκκυγία, νομίζουν ότι ο «επαναστάτης» τοξοβόλος, γόνος μπουρζουαζικής αριστεριτζίδικης οικογένειας, αποτελεί πρώτο πρόβλημα του Έλληνα πολίτη. Ο πραγματικός επαναστάτης όμως δεν εκβιάζει, ούτε παρακαλά, ούτε βολεύεται από το σύστημα αν θέλουμε να μιλήσουμε σε απόλυτες τιμές.
Νομίζουν ότι η χώρα δεν κινδυνεύει εξ Ανατολών και κάθε εξοπλιστικό πρόγραμμα των μέχρι πρότινος ξεβράκωτων Ενόπλων Δυνάμεων είναι περιττό. Ευχής έργο θα ήταν να είχαμε γείτονες το Λουξεμβούργο, την Δανία ή την Φινλανδία αλλά δυστυχώς η γεωγραφία καθορίζει και τις πολιτικές. Καμμία ελληνική κυβέρνηση από την μεταπολίτευση δεν εξέλαβε τον εξ Ανατολών κίνδυνο ως αμελητέο.
Οι άνεργοι νέοι, οι αναξιοπαθούντες πολίτες, συνταξιούχοι ή ΑΜΕΑ με τα πενιχρά ή καθόλου εισοδήματα δεν φαίνεται να απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ, με κινητοποιήσεις όσες για τον τοξοβόλο ή τον Κουφοντίνα. Γιατί αν τους απασχολούσαν δεν θα τους έκοβαν πρώτα απ’ όλα το ΕΚΑΣ. Και ας μην δικαιολογηθούν πίσω από δήθεν μνημονιακές επιταγές γιατί τα 37 δις που μαζεύτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ σαν μαξιλάρι ασφαλείας, που ως γεγονός δεν μπορεί να αγνοηθεί παρά να επιβραβευθεί, δείχνει ότι θα μπορούσε να μην τους το είχε κόψει. Άλλωστε αυτοί οι αναξιοπαθούντες ήταν και η εκλογική τους βάση στις εκλογές του ’15. Ποιός δεν θυμάται την γριούλα σε κάποια λαική της Λάρισας που όταν την πλησίασε ο Τσίπρας τον παρακάλεσε λέγοντας «αγόρι μου να μην μας κόψεις τις συντάξεις». Δεν ήταν καμμιά πρώην αντάρτισσα, αλλά μια κοινή γυναικούλα του λαού που ένιωσε στο πετσί της την λαίλαπα περικοπών των Σαμαροβενιζέλων.
Δεν μπορεί να έχει θέσεις αλόγιστης εισόδου διαφόρων αμφιβόλων επιδιώξεων μεταναστών που αποδεικνύονται στυγνοί βιαστές και δολοφόνοι κοριτσιών και γυναικών έχοντας την ελληνική κοινωνία σε μόνιμη ανασφάλεια. Και με μια δήλωση συλλυπητηρίων στις παθούσες οικογένειες των άτυχων γυναικών ψεκάζουμε, σκουπίζουμε, τελειώνουμε. Ούτε και να επικροτεί την πολιτική ύβρης του δικτάτορα Ερντογάν, έμμεσα με αυτή τη στάση, που αποδεδειγμένα εργαλιοποιεί αυτές τις ανθρώπινες ζωές. Φτάσανε οι Τούρκοι να λένε ότι θα κάνουν ότι ονειρεύονται να κάνουν στο μέλλον εναντίον της χώρας μας, όταν θα φύγει ο Μητσοτάκης, υπονοώντας όπως φαίνεται ότι θα ήταν πιο βολικό με μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποτελεί ντροπή. Ακόμα και σαν φρούδο επιχείρημα της τουρκικής μαύρης προπαγάνδας.
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να συγχέεται με την ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών και κάθε λογής ντόπας, όπως και η χρήση των πανεπιστημιακών χώρων από κάθε άσχετο που χρησιμοποιεί την λέξη άσυλο κατά το δοκούν. Προκαλώ τον λαλίστατο επί του θέματος βουλευτή να περάσει βράδυ κατά τις 2 ηώρα από τους χώρους των πανεπιστημιακών χώρων του ΑΠΘ χωρίς σωματοφύλακα.
Η ατιμωρησία με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς, έφερε σε απόγνωση τους Έλληνες πολίτες. Γυναικοκτόνοι ημεδαποί νταήδες ελλείψει αυστηρών νόμων βγάζουν τα πιο άγρια ένστικτά τους σε αδύναμα πλάσματα. Ομάδες διαφόρων εθνοτήτων και φυλών λυμαίνονται ειδικά τις μη προνομιούχες συνοικίες δολοφονόντας άγρια για ένα κατοστάρικο ηλικιωμένους, κάνοντάς τους να φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμα και για προμήθεια των αναγκαίων και βρίσκονται εκόντες σε αυτοπεριορισμό στην οικία τους από τον φόβο συμμοριών. Παιδεραστές και διάφοροι διαδικτυακοί βιτσιόζοι αλωνίζουν ατιμώρητοι προβαίνοντας σε άνομες ενέργειες πρωτόγνωρες για την ελληνική κοινωνία.
Η αλλαζονική συμπεριφορά των καρεκλοκένταυρων του 3% δυστυχώς θα οδηγήσει την παράταξη πάλι σε ήττα επειδή πλέον δεν πείθει και κακώς ο Τσίπρας δεν έφτιαξε ένα σοσιαλιστικό κόμμα στο κέντρο μιας και λείπει κάτι τέτοιο από την εκλογική ζωή της χώρας, αποτινάσσοντας τους ηθικούς αυτουργούς της ήττας που έφερε το αδίστακτο μητσοτακέικο τζάκι στην εξουσία .
Πολλοί σύντροφοι, αν και δεν μ αρέσει η έκφραση γιατί δεν τρώμε ούτε από το ίδιο πιάτο, ούτε και το ίδιας ποιότητας φαγητό με την νομενκλατούρα, θα με κατηγορήσουν, θα με βρίσουν ίσως, αλλά ας αφουγκραστούν τις ανάγκες των πολιτών πρώτα, από το να τρέχουν γύρω γύρω σαν τον σκύλο που προσπαθεί να πιάσει την ουρά του.