Το σκεπτικό τους είναι, “πως εάν γίνει αλλαγή ονομασίας του Δήμου μας θα αποκτήσουμε καλύτερο πρόσημο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουριστική προβολή, επισκεψιμότητα, πανελλαδική και διεθνή αναγνώριση, καθώς και αξιοποίηση της περιοχής μας”. Ο Σέλευκος ήταν γόνος της αρχαίας Ευρωπού, στρατηγός, ένας από τους διαδόχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ιδρυτής του κράτους των Σελευκιδών.
Η διατύπωση της παραπάνω σκέψης δεν είναι τυχαία. Αυτοί ήταν προπομποί, κοινώς «λαγοί». Για να διατυπωθεί από τα συγκεκριμένα πρόσωπα η σκέψη - πρόταση, είναι βέβαιο, ότι θα έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα το δείξει ο χρόνος.
Υπενθυμίζουμε, πως ο Δήμος μας με τους Νόμους για την τοπική αυτοδιοίκηση «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης» έχει το όνομα «Δήμος Παιονίας». Είναι όνομα πανάρχαιο, ελληνικό, υπήρχε και υπάρχει από τα μυθικά χρόνια ως σήμερα. Δόθηκε στην Υποδιοίκηση Γουμενίσσης πριν από εκατό χρόνια, όταν με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών καθιερώθηκε ως μία από τις επαρχίες του νεότερου ελληνικού κράτους.
Για την Παιονία, τον Αξιό που την διαρρέει, τους Παίονες, οι γραπτές αναφορές ξεκινούν από τον Όμηρο και φθάνουν ως την εποχή μας. Αν τα όρια της αρχαίας εκείνης εποχής μεταβλήθηκαν πολλές φορές, δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί για τον ελληνισμό πολύτιμη ιστορική κληρονομιά και ιδιαίτερα για μας. Θα μπορούσαν να παρατεθούν πλήθος στοιχείων για την Παιονία και τους Παίονες από την ελληνική μυθολογία και ιστορία τριών χιλιάδων και πλέον χρόνων. Χρέος μας είναι το όνομα αυτό να το διαφυλάξουμε.
Δεν αμφισβητείται η σπουδαιότητα του ονόματος Σέλευκος. Πλατείες, δρόμοι, ανδριάντες στον γενέθλιο τόπο, στην Ευρωπό και πέραν αυτής. Να θεσπισθούν προς τιμή του εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου μας. Σκέψεις όμως για αλλαγή του ονόματος του Δήμου μας δεν πρέπει να μας απασχολούν. Πρέπει να μας απασχολεί, πως θα επιτελέσουμε έργο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου προς όφελος των πολιτών του.
Κάποιοι θέλουν να ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Αδυνατώ να καταλάβω τι εξυπηρετούν και τι υπηρετούν!