Παρασκευή, 16 Μαΐου 2025, 9:00:32 μμ
Τρίτη, 06 Μαϊος 2025 13:55

Ο εμπαιγμός της Γουμένισσας συνεχίζεται

Γράφει ο Γιάννης Αλίρης.

 

Στην λήξη της συγκέντρωσης, στο Κέντρο Νεότητας της Γουμένισσας, που έγινε στα πλαίσια των επισκέψεων της Δημοτικής Αρχής στις κοινότητες του Δήμου Παιονίας  στις 30/4/2025  πήρε τον λόγο η Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Η κυρία πρόεδρος είναι ομολογουμένως δραστήρια και καταρτισμένη.

Μας ενημέρωσε ότι ουσιαστικά το Νοσοκομείο έχει κλείσει και ότι απλά εδώ και καιρό, στέλνουν τους ασθενείς στα Νοσοκομεία του Κιλκίς, των Γιαννιτσών ή και της Θεσσαλονίκης (τους οικονομικά πιό εύρωστους)

Παραπονέθηκε γιατί στα καλέσματα του σωματείου δεν ανταποκρίνονται  πολύ οι κάτοικοι της πόλης μας, όπως στο συλλαλητήριο των Τεμπών.

Παίρνοντας αφορμή και από αυτό που ζήτησε ο κ. Δήμαρχος να γίνονται συγκρίσεις με τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές θα υπενθυμίσω ότι:

Πάρα πολλές, αμέτρητες κινητοποιήσεις,  τις έκανε η προηγούμενη Δημοτική αρχή.

Αυτό το ενθυμούνται όλοι οι Δημότες. Όπως επίσης οι πρόεδροι Κοινοτήτων της περιόδου εκείνης.

Αυτούς τους καλούσε ο υπεύθυνος των κοινωνικών δομών τηλεφωνικά.

Εκδόσαμε σε διαφορετικούς χρόνους δύο ψηφίσματα διαμαρτυρίας, ένα ως Κοινότητα και ένα ως Δήμος και τα στείλαμε στην Κυβέρνηση, σε όλους τους φορείς και στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σε αυτές που προκαλούνταν από το σωματείο των εργαζομένων και πάλι έμπαινε μπροστά η Δημοτική αρχή και είχαν σίγουρα μεγαλύτερη επιτυχία.

Πολλές είναι οι συσκέψεις με τους διοικητές της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, θεσμικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής, συνήθως με δημοσιογραφική κάλυψη, άλλες σε κλειστό κύκλο με θεσμικούς και άλλες δημόσιες.

Αυτές τις προκάλεσε ο κ Γκουντενούδης στην θητεία του και είχαν ορατά - θετικά αποτελέσματα.

Η κυρία πρόεδρος, μας ενημέρωσε ότι και η τωρινή Δημοτική αρχή έκανε τις απαραίτητες ενέργειες, έστειλε έγγραφο ή έγγραφα στους αρμόδιους φορείς, γενικά και αόριστα ότι έκανε παρεμβάσεις, πήρε και μια υπόσχεση από το Υπουργείο στην Αθήνα ότι, θα συνεχιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Ενέκριναν την ύπαρξη ασθενοφόρου, στην ουσία ομως να μην του επιτρέπεται να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Ανέφερε δε ότι καταργήθηκε η χειρουργική κλινική.

Είναι γνωστό, οτι το αποδέχτηκε χωρίς καμία αντίδραση η Δημαρχία μας, με μια δήθεν ρεαλιστική αντίληψη.

Δεν γίνονται ούτε μικροεπεμβάσεις, πνέει τα λοίσθια η παθολογική και πάει λέγοντας.

Το Νοσοκομείο μας είχε και θα συνεχίσει να έχει προβλήματα.

Δεν υπήρχε όμως στο παρελθόν καμία ομολογία ότι ουσιαστικά έκλεισε.

Ο αγώνας ήταν διαρκής και έντονος με μπροστάρηδες την Δημοτική Αρχή.

Αυτή μπορεί να το κρατήσει σε λειτουργία και όχι το σωματείο.

Να υπενθυμίσω ότι μία σκληρή σύγκρουση της Δημοτικής Αρχής  επί Γκουντενούδη με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να τον παύσει από Διοικητή.

Πολύ μεγάλες καταλυτικές, άκρως αποτελεσματικές παρεμβάσεις, σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο έκανε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ Δημήτριος.

Από κανέναν αγώνα της τοπικής κοινωνίας δεν έλειψε ο προκαθήμενος της τοπικής μας εκκλησίας.

Η αναφορά στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή έγινε, γιατί ο Δήμαρχος το ζήτησε να γίνονται συγκρίσεις.

Τα συμπεράσματα τα αφήνω στους αναγνώστες του κειμένου.

Πρόσφατα ο Υπουργός Υγείας επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κιλκίς και το Κ.Υ Πολυκάστρου.

Η Γουμένισσα και το Νοσοκομείο μας αγνοήθηκε παντελώς, σαν να μην υπήρχε στον Υγειονομικό χάρτη.

Κανείς απο τον Δήμο δεν διαμαρτυρήθηκε, κοινώς δεν άνοιξε ρουθούνι.

Αντιθέτως στην θητεία Γκουντενούδη, οι αντιδράσεις μας έφεραν τον Υπουργό στο παρελθόν συνοδεία του κ. Γεωργαντά στο Νοσοκομείο μας.