Quantcast
Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023, 12:55:04 πμ
Κυριακίδης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380
Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022 22:36

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν ενηλικιώθηκε

Του Νίκου Κουζίνη.

Παρατηρω αυτόν τον καιρό τις κόντρες για την εκλογολογία και απορώ με την πολιτικη σκέψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές στον κάθε αδαή ότι αν η κυβέρνηση προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο η αιτία θα είναι να μην χρεωθεί το πολιτικό κόστος της ακρίβειας του χειμώνα που έρχεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση με εκλογες τώρα. Και αναρωτιέμαι. Δηλαδή αν γίνει κυβέρνηση θα σβήσει την καυτή πατάτα που του πετάει ο Μητσοτάκης, όπως συνηθίζει να το κάνει η Δεξιά όταν καλείται να πάρει σκληρά μέτρα και αποφάσεις που μοιραία έχουν πολιτικό κόστος;
Το έκανε στο παρελθόν παραδίδοντας την εξουσία στον Γιωργάκη (αυτονού το μυαλό βέβαια δεν κόβει οπότε δικαιολογείται), ενώ στην θητεία της θα έπρεπε να νομοθετήσει βάσει των μνημονίων, το άφησε στους επόμενους βλάκες. Την παρέδωσε στον Τσίπρα που τότε με το δημοψήφισμα για Grexit έκανε μια τρύπα στο νερό και του χρεώσανε τα μνημόνια όπως είπε στον αχαρακτήριστο λόγο του προχθές στο ευρωκοινοβούλιο ο «Λουδοβίκος των Κατωγείων».
Θα περίμενα από έναν επαγγελματία πολιτικό να δει την επόμενη μέρα με πολιτικό ένστικτο και θα έπρεπε αντί να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές να διαλαλεί την παρέλευση της τετραετίας, ειδάλλως θα έπρεπε να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ριψάσπι. Με λίγα λόγια όπως έστρωσε έτσι να κοιμηθεί και να αναλάβει πλήρως το πολιτικό κόστος.
Στην αντίθετη περίπτωση θα έχουμε μια από τα ίδια που αντί να αποδομηθεί το επιτελικό κράτος της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς που κόπτεται με το μύθευμα μηπως τάχα ευνοηθούν οι λίγοι πλούσιοι επιμένοντας να μην κατεβάζει τις τιμές των καυσίμων και να πλήττει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα συνεχίσει να απαγγέλλει υποκριτικές κατηγορίες στους άλλους.
Αυτοσκοπός δεν πρέπει να αποτελεί το θρόνιασμα στην καρέκλα, αλλά η πολιτική ενηλικίωση η οποία δεν μπορεί να καθυστερεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει με σοβαρότητα να βρει τον τρόπο να συνυπάρξει με κάποιους θεσμούς και καταστάσεις που όσο κι αν φαίνονται εξωπραγματικοί για την ιδεολογία του δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν και θα υπάρχουν μετά από αυτόν. Κι αυτοί είναι η ΕΕ, το ΝΑΤΟ η Εκκλησία, οι ΕΔ, το μεταναστευτικό, η εγκληματικότητα, η υπογεννητικότητα, το κεφάλαιο, η ανεργία, ηαποβιομηχανοποιηση.
Το να εκτοξεύει ουτοπικά επιχειρήματα μέσω κάποιων στελεχών του, έτσι για το έχουμε να λέμε, στην ουσία πλήττει το ίδιο το κύρος του και χάνει σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφήνοντας στην ουσία τα πεδία ελεύθερα να τα εκμεταλλεύεται προπαγανδιστικά η άλλη πλευρά. Ενώ έθεσε τις βάσεις να βγει η χώρα από τα μνημόνια δυστυχώς βλέπουμε την δεξιά δημαγωγία ότι για όλα σ αυτήν την χώρα τα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και η χρεωκοπία. Ελεος.
Η ενηλικίωση του, που αργεί να έρθει απ΄ότι βλέπω, θα του στοιχίσει για τα επόμενα δύσκολα χρόνια αν επιμείνει στην τακτική του πετροπολέμου της αλάνας, τόσο την εικόνα του πάλι, όσο κι αν έχει αγαθές προθέσεις για την ανακούφιση των πολιτών.