Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 5:55:32 μμ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 04:09

Σοφία Καλαντίδου : Λαϊκή αντίσταση στον αντικομμουνισμό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η καλοκαιρινή συνεστίαση της Ν.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, στη Λέσχη Κυνηγών Κιλκίς, το περασμένο Σάββατο, όπου η βουλευτής του κόμματος Σοφία Καλαντίδου, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ. Η κ. Καλαντίδου, στάθηκε ιδιαίτερα «στις αντικομμουνιστικές αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, με τη στήριξη των αστικών κομμάτων της Δύσης» και στην «ανάγκη απόκρουσης της προσπάθειας διαστρέβλωσης των θυσιών των σοσιαλιστικών χωρών και των κομμουνιστικών κομμάτων, με το ΚΚΕ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της λαϊκής αντίστασης κατά του αντικομμουνισμού».


Η κ. Καλαντίδου, είπε μεταξύ άλλων:
“ Στη δυσοσμία των σκανδάλων, στην εμπειρία των ευρωεκλογών, κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίδο, με Χριστοφoράκους, οπτικές ίνες, βιομηχανικά πάρκα, ανεργία και μονάδες μετανάστριες με τα παιδιά τους στη φυλακή, με φωτιές που ξανακαίνε τις καρδιές μας, και τις τιμές των σιτηρών στον πάτο, εγώ επιτρέψτε μου θα σας πάω στην καρδιά της επικαιρότητας με το πιο πρόσφατο κάλεσμα του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ απευθύνεται στον ελληνικό λαό, στους εργαζόμενους στη νεολαία και σας καλεί να καταδικάσετε την ευρωενωσιακή επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας και εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό-φασιμό.
Τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ θα είναι η εμπροσθοφυλακή της αντίστασης στην αντικομμουνιστική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών.
Θα ‘ναι στην πρώτη γραμμή όχι μόνο γιατί ακολουθούν το πέταγμα σταυραετών ανταρτών, όχι μόνο γιατί ακολουθούν τα χνάρια αλύγιστων κομμουνιστών, όχι μόνο γιατί πατούν στα βήματα αγωνιστών που θυσιάστηκαν για πανανθρώπινα ιδανικά.
Θα ‘ναι στην πρώτη γραμμή, με όπλο τους την ιστορική αλήθεια, που πρέπει καλά να γνωρίζουμε και ακούραστα να διαδίδουμε.
Στις 4 Απρίλη στο Ευρωκοινοβούλιο, κατά πλειοψηφία, φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες, πράσινοι ψήφισαν ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό κείμενο, που κατηγορεί το σοσιαλισμό για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Έτσι, η 9 Μάη μέρα Νίκης των Λαών κατά του φασισμού έγινε ημέρα της Ευρώπης!
Με τον ίδιο τρόπο (προσπαθώντας να παραχαράξουν την ιστορία) όρισαν την 23 Αυγούστου ως “Ευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθστώτων. Θέλουν με τυμπανοκρουσίες να την κάνουν “γιορτή” για την ανατροπή του Σοσιαλισμού.
23 Αυγούστου του 1939 υπογράφηκε το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ: σύμφωνο μη επίθεσης με τη Γερμανία αφού πρώτα η ΕΣΣΔ εξάντλησε κάθε προσπάθεια για συμφωνία με Αγγλία-Γαλλία προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουν τη Ναζιστική Γερμανία.
Εσκεμμένα αποσιωπούν μια άλλη ημερομηνία: 30 Σεπτεμβρίου του 1938,  ποου υπογράφηκε το σύμφωνο Μονάχου (Γερμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία) με το οποίο οι “Δημοκράτες” της Δύσης άναψαν πράσινο φως στο Ναζισμό να εισβάλει στην Τσεχοσλαβακία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον όλεθρο, την τραγωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακούτε όμως και μία κωμικοτραγική ιστορία.
Στη Σεβαστούπολη, η “Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας” διοργάνωσε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ουκρανική γενοκτονία το 32-33 για την οποία οι σημερινες αντικομμουνιστικές αρχές της Ουκρανίας κατηγορούν τους μπολσεβίκους. Ως απόδειξη του λιμού παρουσιάστηκαν και έξι φωτογραφίες 4 είχαν τραβηχτεί στις ΗΠΑ το 1936 στην Οκλαχόμα και το 1935 στο Αρκάνσας. Ενώ άλλες 2 σε άλλη περιοχή.
Η ιστορία έχει γραφτεί με τις θυσίες και το αίμα εκατομμυρίων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.
Κανένα μαύρο μέτωπο δεν μπορεί να σβήσει την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού. Κανένα αντικομμουνιστικό μνημόνιο δεν μπορεί να κρύψει τα εκατομμύρια νεκρούς του Κόκκινου Στρατού που τσάκισαν τον Φασισμό στην Ευρώπη.
Όση αντικομμουνιστική μελάνη και να ξοδέψουν οι καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι τους ο λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει το ΚΚΕ, που με τον ΕΛΑΣ το ΕΑΜ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές νίκησαν το φασισμό στην Ελλάδα και πολέμησαν τους Άγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές το Δεκέμβριο του ‘44 και με το Δημοκρατικό Στρατό.
Πως και με τι θα διαγράψουν από την ιστορία τους 200 της Καισαριανης, τα ξερονήσια, τις φυλακές, τα στρατόπεδα του Θανάτου, τις προσφυγές, τα τάγματα ασφαλείας, τους προδότες.
Με τον αντικομμουνισμό, το ψέματα, την παραχάραξη της ιστορίας ένα θέλουν: Να χτυπήσουν την αμφισβήτηση στο εκμεταλλευτικό σύστημα τους.
Έχει τεράστια σημασία η κατακραυγή του αντικομουνισμού γιατί είναι βήμα αντίστασης στον πόλεμο, στην πείνα, στην φτώχεια, στην ανεργία, στην ανισότητα.
Αυτό το βάρος το σηκώνει το κόμμα στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο.
Με πρόφαση την καπιταλιστική κρίση εντείνονται τα αντιλαϊκά μέτρα, που χτυπούν όλα τα λαϊκά στρώματα, με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης για γυναίκες, στο όνομα της ισοτιμίας, καρατόμηση των ΒΑΕ.
Πολλές αυταπάτες καλλιεργούνται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν καμμία ουσιαστική διαφορά.
Στη στρατηγική του κεφαλαίου τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι, πρέπει να αντιτάξουν τη δική τους στρατηγική.
Όσο η οικονομία θα λειτουργεί με βάση το κέρδος, η θέση του λαού θα χειροτερεύει. Άρα πρέπει να στοχεύσει σε μια άλλη οικονομία, με επίκεντρο τον άνθρωπο και που θα υπηρετεί τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες του.
Αυτή η οικονομία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με λαϊκή εξουσία. Ο λαός αυτήν την εξουσία δεν μπορεί να την πάρει σε μια νύχτα, αμαχητή. Χρειάζεται οργάνωση, σχεδιασμό, αγώνα. Χρειάζεται να τη διεκδικεί με κάθε ευκαιρία σε κάθε αφορμή και στις εκλογικές μάχες.
1ο να αποδυναμώσει το δικομματισμό
2ο να αντισταθεί, να απειθαρχήσει στην Ε.Ε.
3ο να οργανώσει ταξικό κίνημα ισχυρό απέναντι στην εργοδοσία εκπαραθυρώνοντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό
4ο να εντείνει τους αγώνες για τα άμεσα, καθημερινά προβλήματα με απόσπαση κατακτήσεων ώστε να ανοίγεται ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.