Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022, 7:09:44 πμ
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 20:09

Συμβουλές πλυσίματος για ολόσωμες φόρμες εργασίας

Συντάκτης:

Δείτε συμβουλές πλυσίματος για ολόσωμες φόρμες εργασίας για καλύτερο καθαρισμό και συντήρηση, ώστε να διατηρήσουν τις ιδιότητές τους.

Αν τα καθημερινά σας ρούχα χρειάζονται πλύσιμο μια φορά, τότε τα ρούχα εργασίας σας χρειάζονται δέκα.

 

Και αυτό επειδή πρέπει να διατηρούνται καθαρά και συντηρημένα, για να συνεχίζουν να σας παρέχουν προστασία και άνεση στη δουλειά σας.

Οι φόρμες που φοράτε στην εργασία σας πρέπει επομένως να μένουν καθαρές για τη μέγιστη αποτελεσματικότητά τους.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε κάποιες συμβουλές πλυσίματος για τις ολόσωμες φόρμες εργασίας, ώστε να αποφύγετε πιθανά λάθη.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να κάνετε.

 

Πότε να πλένετε τις φόρμες εργασίας σας

Για αρχή ας ξεκαθαρίσουμε το βασικότερο:

Οι φόρμες εργασίας είναι σημαντικό να πλένονται συχνά, ώστε να διατηρούν την προστατευτικότητά τους. Η κακή συντήρηση των ρούχων εργασίας μπορεί να βλάψει τις ίνες τους και να αλλοιώσει τις ιδιότητές τους (βραδύκαυστα, αντιστατικά, αδιάβροχα κλπ).

Είναι καλό να πλένετε λοιπόν τις ολόσωμες φόρμες εργασίας σας μετά από κάθε χρήση. Τουλάχιστον αυτό θα ήταν το καλύτερο. Αυτό όμως ίσως να είναι δύσκολο. Έτσι, είναι καλό γενικά να τις πλένετε όσο πιο συχνά γίνεται.

Η συχνή πλύση, μειώνει τον κίνδυνο προσωπικής βλάβης από πιθανά επικίνδυνα υλικά που μπορεί να φέρει η φόρμα. Ειδικά αν εργάζεστε στο αντίστοιχο περιβάλλον.

 

Επιλογές πλυσίματος

Οι βασικές επιλογές πλυσίματος που έχετε είναι οι εξής:

  1. Πλύσιμο στο σπίτι
  2. Βιομηχανικό πλύσιμο
  3. Στεγνός καθαρισμός

Όσον αφορά το πλύσιμο στο σπίτι, σίγουρα είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος. Αν ακόμη τα ρούχα σας δεν έχουν πολλούς λεκέδες ή χημικά, είναι μια καλή λύση καθαρισμού.

Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, αποφύγετε το οξυζενέ και προτιμήστε ένα κοινό απορρυπαντικό ρούχων. Αποφύγετε επίσης το μαλακτικό ρούχων σε βραδύκαυστες και ανθεκτικές στη φωτιά φόρμες, όπως και καθαριστικά που περιέχουν ζωικό λίπος.

Αποφύγετε επίσης το πλύσιμο στο χέρι αν οι φόρμες εργασίας σας έχουν πάνω τους επικίνδυνες ουσίες, όπως χημικές ουσίες ή εύφλεκτα υλικά.

Σε περίπτωση που οι ολόσωμες φόρμες σας έχουν πολλούς λεκέδες και μεγάλες ποσότητες χημικών, θα ήταν καλό να προτιμήσετε το βιομηχανικό πλύσιμο.

Το βιομηχανικό πλύσιμο, είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αφαιρέσετε έντονους λεκέδες και χημικά.

Το στεγνό καθάρισμα, είναι επίσης μια εύκολη και καλή λύση καθαρισμού των φορμών σας. Μια επίσκεψη λοιπόν στο στεγνοκαθαριστήριο δε θα ήταν και άσχημη.

Αν έχετε επίσης φόρμες υψηλής ορατότητας, μπορούν και αυτές να καθαριστούν με στεγνό καθάρισμα.

 

Κάποια tips για τον καθαρισμό

  • Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει όλα τα φερμουάρ και έχετε αδειάσει τις τσέπες πριν το πλύσιμο.
  • Μην πλένετε τις φόρμες εργασίας σας μαζί με τα καθημερινά σας μη-εργασιακά ρούχα.
  • Γυρίστε τη φόρμα σας απ’ τη μέσα μεριά πριν τη βάλετε για πλύσιμο.
  • Πάντα, μα πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος της κάθε φόρμας.

 

Μετά τον καθαρισμό

Αφού πλύνετε τις φόρμες εργασίας σας, υπάρχει πιθανότητα, αν είχαν πάνω τους χημικά, να έχουν μείνει υπολείμματα μέσα στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο.

Σκουπίστε το εσωτερικό του πλυντηρίου με ένα βρεγμένο υλικό και στη συνέχεια τρέξτε έναν σύντομο κύκλο πλυσίματος με ζεστό νερό και καθαριστικό. Τέλος, τρέξτε έναν ακόμη κύκλο απλά με νερό.

Να θυμάστε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες προσεκτικά. Έτσι, θα συντηρήσετε τις φόρμες σας αποτελεσματικότερα και θα αποφύγετε τυχόν κινδύνους.