Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 9:48:19 πμ
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 22:51

Το σεντόνι της παρθένας νύφης

Γράφει ο Νίκος Σιάνας.

Χωρίς αμφιβολία ο εμβολιασμός του Παύλου Πολάκη ήταν ένα «μέγα» γεγονός που συγκλόνισε εχθρούς και φίλους του. Ήταν δε τόσο σπουδαίο που μας το ανακοίνωσε κοτζάμ πρώην πρωθυπουργός. Μας είπε πολλά και διάφορα ο πρόεδρος Αλέξης στη συνέντευξη του στο κανάλι «ΟΡΕΝΒ» η γνωστοποίηση όμως ότι εμβολιάστηκε ο κρητίκαρος ήταν όλα τα λεφτά για τους διάφορους πολιτικούς σχολιαστές και αρθρογράφους, βούτυρο στο ψωμί τους.


Την αμαρτία μου θα την πω, ούτε γώ έμεινα ανεπηρέαστος. Όλο το σκηνικό της ανακοίνωσης μου θύμισε εικόνα από παλιό ελληνικό κινηματογράφο περασμένων εποχών, τότε που μεταξύ των άλλων ταμπού ήταν και οι προγαμιαίες σχέσεις.
Ο Αλέξης Τσίπρας μού θύμισε τον υπερήφανο και ικανοποιημένο πεθερό που καμάρωνε βλέποντας την επομένη του γάμου το σεντόνι στο παράθυρο που μαρτυρούσε και ενημέρωνε τον κόσμο ότι η νύφη του ήταν παρθένα. Βέβαια οι εποχές και τα ήθη έχουν αλλάξει. Στη χώρας όμως και ειδικά στην πολιτική ταιριάζει ο στίχος «…όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…».
Το γιατί έπρεπε να ανακοινωθεί ο εμβολιασμός του Πολάκη από τον ίδιο τον Τσίπρα δεν μπορώ να το απαντήσω, άλλωστε εγώ ένας φιλήσυχος και νομοταγής πολίτης είμαι και αμαρτία ούκ έχω. Σημασία έχει ότι έστω και αργά – όπως άλλωστε το υποσχέθηκε – ο άνθρωπος εμβολιάστηκε που σημαίνει ότι τώρα πια τα εμβόλια είναι δοκιμασμένα, άρα είναι και ασφαλή.
Εμπρός λοιπόν οι απανταχού αντιεμβολιαστές τιπεριμένετε; Αν ακόμη επιμένετε να αρνήστε τον εμβολιασμό τότε συγχωρέστε με πολύ, φοβάμαι πως για εσάς δεν υπάρχει γιατρικό.
Τέλος καλό λοιπόν μια εκκρεμότητα στη χώρα μας είχε αίσιο τέλος.
Ας είναι καλά ο άνθρωπος και συγχωρεμένος απ’ όλους, εμβολιασμένους και μη, από εχθρού ςκαι φίλους του.
Ένα αγωνιστικό κεφάλαιο έκλεισε για τον «αγωνιστή» Πολάκη. Που θα πάει όμως, όλο και κάτι θα «βρεθεί». Μέχρι τότε όμως σαν πολιτικός που είναι οφείλει να λογοδοτήσει στο κοινό του και να απαντήσει στο ερώτημα γιατί έκανε το εμβόλιο τώρα.
Όσο για εμάς τους υπολοίπους ας αρκεστούμε στο να κοιτάμε το σεντόνι στο παράθυρο!
Υ.Γ.: Εκείνο πάλι, το ναι στον εμβολιασμό όχι στην υποχρεωτικότητα εγώ ο ντούφος δεν μπόρεσα μέχρι σήμερα να το κατανοήσω.
Βρε μήπως είμαι «ψεκασμένος;».