Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:42:24 πμ
etpa
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 12:02

Απόλυση των πρώτων 13 συμβασιούχων στο δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Την αντισυνταγματικότητα του νόμου με τον οποίο η κυβέρνηση υποχρέωσε τους δήμους να παρατείνουν την εργασία των συμβασιούχων μέχρι το τέλος του 2017 επικαλούνται οι δήμαρχοι της χώρας που προχωρούν σε απολύσεις των συμβασιούχων.


Την αντισυνταγματικότητα του νόμου που έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο, γιατί με την παρέλευση 24μήνου ουσιαστικά ο συμβασιούχος διεκδικεί τη μονιμοποίησή του, επικαλέστηκε και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, που συναντήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του με τους 13 συμβασιούχους (διμηνίτες) και τους ανακοίνωσε την απόφασή του για απόλυση.
Το μεσημέρι της Παρασκευής κοινοποιήθηκε τελικά η απόφαση απόλυσης στους 13 συμβασιούχους, όπως τους είχε ενημερώσει ο κ. Σισμανίδης. Ο δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε πως ίδια θα είναι και η τύχη 15 ακόμη συναδέλφων τους, με 8μηνες συμβάσεις, που συμπληρώνουν 24μηνο τον Ιούνιο.
Ακόμη μια ομάδα συμβασιούχων συμπληρώνουν 24μηνο την 31η Δεκεμβρίου 2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεών τους, σύμφωνα με τον νόμο Βερναρδάκη.
Να σημειωθεί ότι και οι 53 συμβασιούχοι του δήμου Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο, καθώς η Επίτροπος αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα.
Ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη με τους συμβασιούχους του δήμου Παιονίας, εκ των οποίων οι 32 κλείνουν το 24μηνο τέλη Ιουνίου, οπότε και θα τους κοινοποιηθεί η απόλυσή τους, εκτός κι αν μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, πράγμα δύσκολο μιας και το Ελεγκτικό Συνέδριο επικαλείται θέμα αντισυνταγματικότητας.