Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021, 12:02:23 μμ
etpa
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 23:56

Επιβάλλεται η πεζοδρόμηση της 21ης Ιουνίου

Συντάκτης:

Γράφει ο Χρήστος Ανδρεανίδης.

 

Ως ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον και όχι μόνο πολίτης αυτού του Καλλικρατικού Δήμου Κιλκίς με ιστορική έδρα την Ν. Σάντα χαιρετίζω την εξαγγελία της πεζοδρόμισης το επόμενο έτος του από φανάρι σε φανάρι τμήματος της 21ης Ιουνίου για την δημιουργία του συνολικού πεζοδρομημένου τριγώνου με κορυφή τις δίδυμες αποθήκες του ιστορικού κέντρου της μικρής μας πόλης. Χαιρετίζω  όχι επειδή περπάτησα πολλών ανθρώπων άστεα και έκανα σημαία στο μυαλό μου το περιβάλλον, αλλά για λόγους που θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω στην εν είδει άρθρου αναφορά μου.
 Με το σταμάτα - ξεκίνα των διερχομένων από το ιστορικό κέντρο αυτοκινήτων ήδη γίνεται αισθητή η ρύπανση από τα καυσαέρια και θα ενταθεί έτι περαιτέρω.


 Η πεζοπορία είναι ο υγιεινότερος, αλλά και οικονομικότερος τρόπος μετακίνησης στην μικρή μας πόλη.
  Ζούμε στην  μόνη πόλη της χώρας χωρίς πεζόδρομο τον κεντρικό της εμπορικό δρόμο και χωρίς δικαστικό μέγαρο.
Η ανυπαρξία ποδηλατόδρομων ελπίζω να θεραπευτεί πρώτα με μελέτη ποδηλατόδρομων κι ας ευδοκιμήσει με δημιουργία την επόμενη δεκαετία.
 Με πεζοδρομημένο το εν λόγω τρίγωνο του ιστορικού κέντρου - κι ας μη περιλαμβάνει τη διαδρομή νερού εκτός δικτύου Δημαρχείο- Αντιοστάσιο- Λουτρό- Κρήνη Σαλάτς που παλαιόθεν κακώς οικοδομήθηκε, η πόλη μας θα είναι περισσότερο ελκυστική σε επισκέπτες.
 Σέβομαι απόψεις εμπόρων ή άλλων για την ανυπαρξία περιφερειακού και χώρων στάθμευσης, την παραμονή στο κέντρο του ΚΤΕΛ ή άλλων προβλημάτων, αλλά εκτιμώ ότι πλανώνται γιατί η αποκατάσταση αυτών θα ακολουθήσει μόνον και αφού γίνει η πεζοδρόμηση από φανάρι σε φανάρι. Παρακαλώ ας μετριαστούν μηδενιστικές περί μελετητών απόψεις γιατί μας προσβάλουν όλους.