Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, 2:31:43 μμ
etpa
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 21:39

Ο Φιλοζωικός διαψεύδει το δήμο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει έγκυρα τους πολίτες του Κιλκίς σχετικά με την «περίφημη» απόφαση της Πενταμελούς Επιτροπής αδεσπότων ζώων του Δήμου Κιλκίς, που διακινείται από την πλευρά του Δήμου, αναφέρει τα εξής:


1. ΟΥΔΕΠΟΤΕ λήφθηκε τέτοια απόφαση από την Πενταμελή Επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Κιλκίς με τρία μέλη.
2. Προτάθηκε από την πλειοψηφία της ανωτέρω Επιτροπής να μην ταΐζονται πλησίον των χώρων, που από τον Νόμο προβλέπονται, όπως νοσοκομείο, σχολεία, εκκλησίες κτλ με την ταυτόχρονη κατασκευή είκοσι (20) ταΐστρων, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος λιμοκτονίας των ζώων και κατ’ επέκταση επικίνδυνων συμπεριφορών αυτών.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα του Δήμου για στειρώσεις έχει ήδη τελειώσει και δεν υπάρχει διαθέσιμη πίστωση για άμεση εκκίνηση νέου, με αποτέλεσμα τη μελλοντική αύξηση των γεννήσεων και δημιουργίας μεγάλων αγελών, που θα παρενοχλούν τους πολίτες.
Σε κάθε περίπτωση ο νόμος ρητά προβλέπει ότι οι φιλόζωοι μπορούν να ταΐζουν αδέσποτα ζώα τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και καμιά ανύπαρκτη απόφαση δεν είναι υπεράνω του νόμου. Τέλος, υπεύθυνος για το θέμα των αδεσπότων είναι αποκλειστικά ο Δήμος Κιλκίς και όχι οι εθελοντές που διαθέτουν χρόνο, χρήμα και διάθεση όπως τα μέλη του Φιλοζωϊκού Συλλόγου.