Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021, 9:56:23 μμ
etpa
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 20:39

O Γκουντενούδης απαντά στις αιχμές Σιωνίδη

Συντάκτης:

Κύριε διευθυντά,
Με έκπληξη ανέγνωσα στο φύλλο της εφημερίδος σας («ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς» - Σάββατο 1 Οκτωβρίου) άρθρο με τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτευτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Παιονίας κ. Σιωνίδη, εν είδει προεκλογικής ομιλίας για ενημέρωση των αναγνωστών σας.


Παρ’ όλα αυτά, συμφωνώ απολύτως με τον γράφοντα στο σημείο που αναφέρει: «θεωρώ το Δημοτικό Συμβούλιο σαν τον κυρίαρχο χώρο παραγωγής πολιτικής …». Άλλωστε οι δηλώσεις του αυτές ανεγνώσθησαν και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τελευταία τακτική του συνεδρίαση και έλαβε τις δέουσες απαντήσεις τόσο από το δήμαρχο όσο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί νιώθει την ανάγκη ο συνάδελφος να απευθύνεται για το ίδιο θέμα και μέσω των εφημερίδων.
Όσον αφορά τις «διαφωνίες ανάμεσα σε συνεργάτες και μάλιστα δημόσια» που αναφέρει ο κ. Σιωνίδης, εκτιμώ ότι είναι θεμιτό εντός του θεσμικού πλαισίου του δημοκρατικού διαλόγου και των δημοσίων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις σε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των δήμων.
Άλλωστε έχω εκφραστεί δημοσίως και συγκεκριμένα για τη ΔΕΥΑ Παιονίας ότι επιτελεί ένα σημαντικότατο έργο διορθώνοντας προβλήματα του παρελθόντος και δρομολογώντας παράλληλα τη λύση και για πολλά άλλα τα οποία ταλαιπωρούσαν επί σειρά ετών τους δημότες μας.
Όσον αφορά τις αιτιάσεις του κ. Σιωνίδη για τις επαφές μας με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και άλλους αρμόδιους φορείς για το προσφυγικό, σας ενημερώνουμε όπως άλλωστε ενημερώσαμε και θεσμικά το Δημοτικό Συμβούλιο, πως ήδη ξεκίνησε η υλοποίηση των δεσμεύσεων από πλευράς πολιτείας με την έγκριση της πίστωσης ακόμη 100.000 ευρώ για αποκατάσταση δομών του δήμου, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η δρομολόγηση του θέματος των αποζημιώσεων των ιδιωτών.
Οι προσπάθειες μας θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην κατεύθυνση της υποβολής προτάσεων προς την κυβέρνηση για την απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Θεωρούμε ότι τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της επίλυσης τους, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πεδίο στείρας και άγονης αντιπαράθεσης. Είμαστε εδώ πάντοτε διαθέσιμοι προς όλες τις πλευρές για να απαντούμε σε όλα τα ερωτήματα πάντοτε διά μέσω της θεσμικής οδού.
Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Παιονίας
Χρήστος Π. Γκουντενούδης