Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, 11:00:25 πμ
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 14:34

Οι νέοι αντιδήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας

Ορισμό νέων αντιδημάρχων έχουμε στους δήμους Κιλκίς και Παιονίας, με ισορροπημένες αλλαγές από την πλευρά του δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, αλλά ευρείες αλλαγές από το δήμαρχο Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού των ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι αποφάσεις των δυο δημάρχων έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Διατηρώντας τους τέσσερις από τους εφτά αντιδημάρχους Κιλκίς στις θέσεις που κατείχαν από την αρχή της θητείας του ο Δήμαρχος Δημήτριος Σισμανίδης προχώρησε σε «λελογισμένες» αλλαγές, διατηρώντας σε καίριες θέσεις συνεργάτες του όπως οι κ. Αιμίλιος Νικολαϊδης, Δημήτριος Τσαντάκης, Χριστόφορος Πιπερίδης και Ανέστης Πογέλης.

Νέοι αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι κ. Νίκος Ταχτσίδης, Κατερίνα Ζιούτα – Γιαννακούλα και Ιωάννης Δημητριάδης στη θέση των μέχρι τέλος Φεβρουαρίου αντιδημάρχων Λένας Αναστασιάδου, Αντώνη Μανουσαρίδη και Πρόδρομου Πεντζερετζή.

Πρόκειται για έναν απολύτως ισορροπημένο ανασχηματισμό με ειδική μέριμνα στην αποφυγή περαιτέρω τριβών σε ένα συνδυασμό που δοκιμάστηκε από εσωτερικές εντάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική «ανεξαρτητοποίηση» των κ. Τσογγίδη και Θ. Βαφειάδη.

Και τούτο καθώς οι δυο από τους αποχωρήσαντες αντιδημάρχους, σύμφωνα με πληροφορίες μας θα κληθούν να αναλάβουν καίριους τομείς στη διοίκηση του δήμου.

Ένα ακόμα στοιχείο που αξίζει ιδιαίτερης μνείας είναι ότι με την απόφασή του ο κ. Σισμανίδης αναβαθμίζει τον ρόλο του κ. Δημήτρη Τσαντάκη καθώς τον ορίζει ως αναπληρωτή του σε περίπτωση που ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται, ενώ τον ορίζει επίσης ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κιλκίς.

Ειδικότερα το νέο σχήμα αντιδημάρχων μετά τη σχετική απόφαση του κ. Σισμανίδη (δημοσιεύεται αυτούσια με πάσα λεπτομέρεια στη σελ. 14) συγκροτείται από:

Τον κ. Νικολαΐδη Αιμίλιο του Δημητρίου ως Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών

Τον κ. Ταχτσίδη Νικόλαο του Χρήστου ως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων (τη θέση κατείχε η κ. Λένα Αναστασιάδου)

Τον κ. Πιπερίδη Χριστόφορο του Οδυσσέα ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου Δήμου Κιλκίς

Την κ. Γιαννακούλα – Ζιούτα Αικατερίνη του Ιωάννη ως Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης (τη θέση κατείχε ο κ. Αντώνης Μανουσαρίδης)

Τον κ. Πογέλη Ανέστη του Δημητρίου ως Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών

Τον κ. Τσαντάκη Δημήτριο του Βασιλείου ως Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού και Ποιότητας Ζωής

Τον κ. Δημητριάδη Ιωάννη του Δημητρίου ως Αντιδήμαρχο Δόμησης και Κ.Ε.Π. (τη θέση κατείχε ο κ. Πρόδρομος Πεντζερετζής)

Σημειώνουμε ότι με την απόφασή του ο κ. Σισμανίδης ορίζει ότι από τους εφτά νέους αντιδημάρχους θα λαμβάνουν αντιμισθία οι: Ανάστης Πογέλης, Ιωάννης Δημητριάδης και Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα.

Η θητεία των νέων αντιδημάρχων ξεκίνησε από την 1η Μαρτίου και λήγει με την εκπνοή της θητείας της σημερινής διοίκησης, δηλαδή στις 31 Αυγούστου 2019.

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Με ανακατανομή αρμοδιοτήτων και ευρύ ανασχηματισμό προχώρησε ο Δήμαρχος Παιονίας στη νέα δομή των αντιδημάρχων που θα επικουρήσουν το έργο του με΄χρι τη λήξη της θητείας της νυν διοίκησης στις 31 Αυγούστου 2019

Ο κ. Γκουντενούδης όρισε τέσσερα νέα πρόσωπα σε ισάριθμες θέσεις αντιδημάρχων ενώ διατήρησε μόνο τον κ. Λάζαρο Ευθυμιάδη.

Αίσθηση προκαλεί ο μη ορισμός της δύσκολης αντιδημαρχίας Γουμένισσας, που αναμένεται πάντως εντός των ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας για την εξισορρόπηση ενδεχόμενων τριβών ο κ. Γκουντενούδης πρόκειται να αξιοποιήσει το θεσμό των εντεταλμένων συμβούλων, ορίζοντας σε θέσεις ευθύνης μερικούς από τους μέχρι πρότινος αντιδημάρχους με νεότερες αποφάσεις του.

Το νέο αντιδημαρχιακό σχήμα έχει ως εξής:

Λάζαρος Ευθυμιάδης, αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Ευρωπού και Πολυκάστρου.

Ελευθέριος Γαρόπουλος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Αξιούπολης.

Γεώργιος Φράγκος αντιδήμαρχος οικονομικών Υπηρεσιών και Δ.Ε. Λιβαδίων

Γεώργιος Παμποράκης, αντιδήμαρχος φωτισμού, περιβάλλοντος και Πρασίνου

Θεόδωρος Απουσίδης αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και Πολεοδομίας

Θέσεις αντιδημάρχων που δεν ανανεώθηκε η θητεία τους κατείχαν μέχρι την εν λόγω απόφαση οι κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, Κώστας Μεμεντζής, Εβελίνα Πολιτίδου και Γιάννης Αλίρης που όμως κατείχε τη θέση του αντιδημάρχου Γουμένισσας, θέση που παραμένει κενή.

Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του ο κ. Γκουντενούδης όρισε αναπληρωτή του για να ασκεί τα καθήκοντα δημάρχου τον κ. Λάζαρο Ευθυμιάδη.

Από τις πέντε θέσεις αντιδημάρχων έμμισθες θα είναι οι τρεις, δηλαδή αντιμισθία θα λαμβάνουν οι κ. Γιώργος Παμποράκης, Θεόδωρος Απουσίδης και Γεώργιος Φράγκος.