Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023, 2:59:14 πμ
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 23:01

Προσδοκούν σε αποζημιώσεις οι κάτοικοι Ειδομένης και Ν. Καβάλας

Οι κάτοικοι – παραγωγοί της Ειδομένης περιμένουν από το 2014 να αποζημιωθούν καθώς οι ζημιές στα χωράφια τους από το κύμα των προσφύγων είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Μάλιστα εκτιμήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Παιονίας και από το 2015 είχαν προϋπολογιστεί στις 100.000 ευρώ.

Έκτοτε σε κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης  θέτει υπόψιν των αρμοδίων υπουργών το καταφανώς εύλογο αίτημα των πληγέντων κατοίκων, εισπράττει κατανόηση και υποσχέσεις, αλλά οι κάτοικοι ακόμα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.
Από πέρυσι όμως μαζί τους έχουν υποστεί ζημιές και κάτοικοι – παραγωγοί της Νέας Καβάλας καθώς δίπλα στο χωριό τους εγκαταστάθηκαν μέχρι και 4000 πρόσφυγες – τώρα είναι περίπου 1100-.
Η διοίκηση του Δήμου Παιονίας προχώρησε στην καταγραφή  – με υπεύθυνες δηλώσεις και εκτίμηση από ειδικούς γεωπόνους-  των ζημιών στα χωράφια τους με το συνολικό ύψος των αιτούμενων αποζημιώσεων να ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.
Παρότι έχουν παρέλθει μήνες και έτη από τον χρόνο πρόκλησης των ζημιών αυτών, σε πείσμα των κατά καιρούς διακηρύξεων, δεν εγκρίθηκαν ακόμα πιστώσεις από την κυβέρνηση.
Ο κ. Γκουντενούδης σε σχετική μας ερώτηση για τον χρόνο καταβολής τους, εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι πιθανόν εντός του Νοεμβρίου να «δουν φως» οι πληγέντες δημότες του. Αλλά πάντα με την υπενθύμιση πως η κυβέρνηση έχει «βεβαρυμένο παρελθόν»  επί του θέματος.