Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 9:24:53 μμ
etpa
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 21:04

Σφοδρή κριτική Ι. Τσογγίδη στο δήμαρχο Δ. Σισμανίδη

Συντάκτης:

Από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, Γιάννη Τσογγίδη, λάβαμε επιστολή, με την οποία ασκεί σφοδρή κριτική στο Δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, προειδοποιώντας για ακόμη πιο σφοδρή σύγκρουση στο άμεσο μέλλον:

«Διάβασα στις εφημερίδες σας ένα σχόλιο, ότι ο Δήμαρχος Κιλκίς Σισμανίδης θα κάνει restart  του δεύτερου μισού της θητείας του, μεταξύ των άλλων και με δημόσιο απολογισμό σε πανηγυρική ανοικτή συγκέντρωση στο Συνεδριακό.


Φολκλορικές γραφικές καταστάσεις δηλαδή, όταν η καθημερινότητα δείχνει άλλα! Οι γνωστοί-άγνωστοι κύκλοι του Δημάρχου που σας πέρασαν αυτήν την πληροφορία  αποδεικνύουν ότι ζουν σε άλλον κόσμο!  Κάτι τέτοιο αποτελεί μνημείο ασχετοσύνης και άγνοιας των Νόμων ή καραμπινάτη περίπτωση περιφρόνησης των Νόμων και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (βεβαίως ο Δήμαρχος έχει φτιάξει ένα μοντέλο στο μυαλό του ότι είναι ο απόλυτος άρχων και άρα κάνει ό,τι θέλει, οπότε όλα είναι πιθανά).
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006 και με τον Κανονισμό Εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς (άρθρο 26) του Μαΐου 2016, επειδή ο Δήμος Κιλκίς είναι πρωτεύουσα Νομού (άρθρο 20, παρ.14, Ν.3731/2008), ο Δήμαρχος Κιλκίς έπρεπε να κάνει απολογισμό πεπραγμένων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου κάθε χρόνου για τον προηγούμενο. Δηλαδή μέχρι 31.01.2015 έπρεπε να κάνει απολογισμό για το 2014, μέχρι 31.01.2016 για το 2015 και μέχρι 31.01.2017 για το 2016. Τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε περιφρονώντας τους Νόμους, τους αιρετούς, τους φορείς και τους πολίτες, ενώ πέρυσι και εγγράφως τον υπενθύμισα στις 30.06.2016 ότι έπρεπε να γίνει αυτή η διαδικασία υποχρεωτικώς, αλλά σε μία επίδειξη αυταρχισμού και μικροπρέπειας αγνόησε την υπενθύμισή μου, όπως για τόσα άλλα ζητήματα.
Θα δεχόταν ο απόλυτος άρχων να προεδρεύσω εγώ σε μία τέτοια διαδικασία ή να του υποδείξω εγώ ο ταπεινός τι πρέπει να κάνει; Περιμένει τώρα να τελειώσει η θητεία μου και να κάνει αυτό το σόου που δεν τον σώζει με τίποτε (εικονική πραγματικότητα) με τον νέο Πρόεδρο (όποιος θα είναι) που ξαφνικά θα τον αγαπήσει, τουλάχιστον για τον πρώτο μήνα κατά την προσφιλή του τακτική!  Μετά θα αρχίσει η απαξίωση! Γνωστά τερτίπια!
Μου κάνει εντύπωση όμως και η άγνοια ή η σιωπή όλης της Αντιπολίτευσης που για δευτερεύοντα θέματα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, αλλά στα κύρια ζητήματα είναι εξαφανισμένοι! Οφείλεται σε άγνοια πάλι ή σε εσκεμμένη σιωπή;
Κρίμα στο Κιλκίς! Κάποιοι παίζουν με τις τύχες αυτού του τόπου και εμείς τραγουδάμε ή σφυρίζουμε αδιάφορα!
Σύντομα πάντως θα έχουμε να πούμε πολλά!

Γιάννης Τσογγίδης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Κιλκίς μέχρι 28.02.2017 και ώρα 24.00.