Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 12:37:59 πμ
etpa
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 20:41

Σισμανίδης: Φροντίζουμε και αγαπάμε το Πάρκο - Κήπος

Συντάκτης:

Με αφορμή σχόλιο που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα ''Πρωινή'' (7.4.2017 αριθ. φύλλου 4362) και ''Ειδήσεις'' (12.4.2017 αριθ. φύλλου1255), με τίτλο ''Εμπράκτως να την αγαπήσουμε'', το οποίο αναφέρεται σε υποτιθέμενη έλλειψη ενδιαφέροντος της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς για το κεντρικό πάρκο της πόλης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:


Η αναπλασμένη περιοχή Πάρκου – Κήπου περιβάλλεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τις υπηρεσίες καθαριότητας – πρασίνου οι οποίες σε καθημερινή βάση περιποιούνται το χώρο, κάνοντας όλες τις απαραίτητες εργασίες(κούρεμα και συντήρηση πρασίνου, σάρωση και αποκομιδή απορριμμάτων). Ανάλογες περιποιητικές φροντίδες παρέχονται και σε άλλους δημοτικούς χώρους της πόλης όπως οι πλατείες Ειρήνης, Λατσιών, το ζωοπάζαρο, το πάρκο Φιλιππουπόλεως. Η ομορφιά του πάρκου θα φανεί περισσότερο σε λίγα χρόνια με την ανάπτυξη των δέντρων που έχουν φυτευθεί και με τις νέες φυτεύσεις θάμνων και ποωδών φυτών που έχουν προγραμματιστεί μέσα στο Μάιο. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι δε θα βρεθούν κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες που θα εκριζώσουν τα φυτά και θα ασχημονήσουν στο χώρο, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν.
Συνεπώς, αν επιχειρήσετε μια βόλτα στο κεντρικό πάρκο  θα αναθεωρήσετε την άποψή σας γιατί είναι σίγουρο ότι δε θα δείτε εικόνες εγκατάλειψης.
Σε πρόσφατο άρθρο μου για τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, το οποίο στάθηκε και το ερέθισμα του συντάκτη σας για το σχόλιο επί του κεντρικού πάρκου, επισημαίνω κάτι πολύ βασικό: ''ότι είναι καιρός  να ξαναγαπήσουμε  την πόλη μας''.
Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς, σας βεβαιώ, ότι καταβάλλει κάθε δυνατή, κάθε φιλότιμη προσπάθεια ώστε οι δημότες της να απολαμβάνουν καλαίσθητους και λειτουργικούς χώρους. Και οι δημότες όμως οφείλουν να δείχνουν το ανάλογο ενδιαφέρον, να σέβονται και να προσέχουν τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας  και η νοοτροπία της αδιαφορίας και του ωχαδελφισμού δε βοηθά.
Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς