Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023, 8:39:41 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Μια χαραμάδα ελπίδας φαίνεται να αχνοφέγγει για την τύχη των δυο δρόμων οι οποίοι μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών του ν. Κιλκίς τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης αναφορικά με την ολοκλήρωση του ενός και της εκκίνησης του άλλου.

Ο κ. Χρήστος Παπαστεργίου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας από το νέο έτος βρέθηκε στο Κιλκίς για τρίτη φορά μέσα στο τρέχον Φθινόπωρο και σε συνέντευξη τύπου ενημέρωσε τα τοπικά μέσα για τις εξελίξεις ως προς την τύχη των δρόμων Νέα Σάντα- Κόμβος Ασσήρου και Πολύκαστρο-Χαλάστρα.

Η αναβληθείσα λόγω μη απαρτίας Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικρολίμνης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Συλλόγου με τα παρακάτω θέματα:
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 09:49

Η ΚΕΝΤΡΟμόλος Δύναμη

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ οι κυρίες και ο κύριος:

Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος / Επιχειρηματίας

Μαρία Ντάμπου, Πολιτική Επιστήμονας / Διεθνολόγος 

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Δημόσια συζήτηση γίνεται ξανά, περί της ύπαρξης ή μη του Kεντρώου ή Μεσαίου Χώρου και στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Ίσως αυτή η κουβέντα να μην σταμάτησε ποτέ. Κυρίως αναρωτιόμαστε σε ποιον ανήκει κομματικά αυτός ο ιδεολογικός χώρος. Ένας θολός και αμφιλεγόμενος πολιτικός όρος που αν και χρησιμοποιήθηκε ευρέως την τελευταία 40ετία -από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, την Δημοκρατική Συμμαχία, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων κτλ- δεν έχει πείσει καθαρά περί της ορθότητάς ύπαρξης του. Παράλογο; Ίσως και όχι. Από πολλές πλευρές, η ίδια η έννοια του κεντρώου χώρου δεν είναι ικανοποιητική ως χαρακτηρισμός μιας πολιτικής στάσης. Πολλές φορές ως ιδεολογικός χώρος, παραπέμπει στην έλλειψη συγκεκριμένων αρχών, στην απουσία προγράμματος, στη ροπή προς μεσοβέζικες λύσεις στα διάφορα προβλήματα. 

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η εμπάθεια απέναντι σε έναν από τους βασικούς πυρήνες της οικονομίας, τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η κυβέρνηση με ένα άκρως αναχρονιστικό και άδικο νομοθέτημα, οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματικών και μάλιστα με την «επίφαση» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα συνιστά και μία ομολογία αποτυχίας να διαχειριστεί με επάρκεια το πρόβλημα της φοροδιαφυγής με την προεκλογική της σταθερή δέσμευση για μείωση των φόρων και του τέλους επιτηδεύματος να «πηγαίνει περίπατο». Η κατοχύρωση της φορολογίας του τεκμαρτού εισοδήματος, δηλαδή ενός ανύπαρκτου- πλασματικού εισοδήματος δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την νεοφιλελεύθερη αντίληψη από την οποία διακατέχεται η Νέα Δημοκρατία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς συνεδρίασε εκτάκτως στις 25/11/2023 και ώρα 22:30 με τηλεδιάσκεψη και, συντασσόμενο με τις αποφάσεις της Ολομέλειας, αποφάσισε την καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 27-11-2023 έως και τη Δευτέρα 4-12-2023.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες.

«Στρώμνιτσα, πορεία στους αιώνες - Από το Αστραίον στη Νέα Στρώμνιτσα (Κιλκίς)», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε ο Σύλλογος Στρωμνιτσιωτών Κιλκίς, την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Επιβλητική εμφάνιση και εμφατική νίκη μέσα στην Κατερίνη πραγματοποίησε η ΚουΠα Κιλκίς. Ο ισχυρός Αρχέλαος αποδείχθηκε λίγος μπροστά στην ορμή και την ευστοχία των παικτών της ΚουΠα και οι σχεδόν 20 πόντοι της διαφοράς αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Η ΚουΠα νοιώθει κάπως σαν στο σπίτι της  στην Κατερίνη απέναντι στον Πιερικό Αρχέλαο. Ξέχασε πότε έχει χάσει εκεί. Έχει οχτώ νίκες σε εννέα αγώνες. Κανονικότατη και ισχυρή έδρα δηλαδή.

Την Κυριακή μπήκε φουριόζα στον αγώνα πήρε διαφορά 19 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν τράβηξε το πόδι από το γκάζι σε όλη της διάρκεια του αγώνα.

Αυτή ήταν μια επαγγελματική νίκη, από εκείνες που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης στον αγώνα του να επιβιώσει στο άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα της γ’ εθνικής όπου συναγωνίζεται με ομάδες που πρωταγωνιστούσαν πριν χρόνια ακόμα και στα μεγάλα σαλόνια. Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν στο γήπεδο της Κρηστώνης και λόγω του  χειμωνιάτικου καιρού ο αγώνας δεν προσφερόταν για υψηλό θέαμα.

Σημαντικό πρόβλημα με τη μετακίνηση αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης στο Κιλκίς.

Η πρόεδρος των φοιτητών του συλλόγου του τμήματος, Ανθή Βασιλείου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι φοιτητές κινούνται με ταξί αφού υπάρχουν κάποια ελάχιστα δρομολόγια μέσω ΚΤΕΛ, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν σε καμία περίπτωση την επιστροφή των φοιτητών καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 20:00 και τα δρομολόγια τελειώνουν στις 14:00.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Κιλκίς, που διεξήχθησαν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, έχουν ως εξής:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κεντρικό – Μ. Στέρνα 2-7

Διπόταμος – Δοϊράνη 0-2

Επτάλοφος – Καστανιές (αναβλήθηκε)

Κορομηλιά – Σ.Σ. Μουριών 0-7

Τέρπυλλος – Μαυρονέρι 3-0.