espa pkm

Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 8:46:15 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η Ρωσία δεν πρέπει να ανταμειφθεί για τον πόλεμο που εξαπέλυσε, δηλώνει ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ και τους ευρωπαίους ηγέτες στην Ουάσινγκτον για την εξεύρεση λύσης στην σύρραξη.

Σε απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό Ιάσμου – Ξάνθης, στο ρεύμα Κομοτηνής – Ξάνθης προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, λόγω του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε νωρίτερα.

Την ηθοποιό Ελένη Καρπέτα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αποχαιρετά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Μια νέα εποχή για την καινοτομία και την τεχνολογία στην Ελλάδα ξεκινά επίσημα, με την έγκριση της ίδρυσης και ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Thess INTEC σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

"Ελλ-οίνων παράδοσις"

Στις 11 Αυγούστου η πλατεία Θάνου Ζελέγκου στη Γουμένισσα πλημμύρισε από φως, χρώματα, ήχους και αρώματα σε μια εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκίνησε όσους την παρακολούθησαν. Η θεματική παράσταση με τίτλο "Ελλ-οίνων Παράδοσις", που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των 48ων Θεοτοκίων, αποτέλεσε μια δυνατή γιορτή του πολιτισμού, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους, τη μουσική, το χορό και το κρασί.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ

ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ 

ΚΙΛΚΙΣ,

Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,

Τις ημέρες αυτές η πατρίδα μας δοκιμάζεται από πυρκαγιές που προκαλούν μεγάλες καταστροφές, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές, περιουσίες και τη φυσική μας κληρονομιά.

Δήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Κιλκίς

Μόνο στην Ελλάδα αυτά!

Ο αριθμός των αποσπασμένων συναδέλφων μας έχει φτάσει σε επίπεδα που ξεπερνούν κάθε όριο και λογική, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης αδυναμία στη διεκπεραίωση των υπομνημάτων και, κατ’ επέκταση, καθυστέρηση στην καταβολή των απαραίτητων αποζημιώσεων.

 Εγκατάσπαρτα μοναστήρια και εκκλησιές και εικόνες της Παναγίας μας σε όλη την Ορθοδοξία ―πως μπορούσε να υστερεί η πατρίδα μας; ― ειδικά αυτές τις μέρες γίνονται ενθυμήματα ευλάβειας, ατομικής και συλλογικότερης καταφυγής, κάπως εντονότερης (“ποιοτικότερης”) θρησκευτικότητας, ιερής επιπόθησης κάθε Ρωμηού. Πολλοί αποζήτησαν κι εφέτος να ανταλλάξουν ένα βλέμμα ευλάβειας μπροστά σε κάποια θαυματόβρυτη εικόνα και να εγκαρδιωθούν βλέποντας την μητρική στοργή της Παναγίας μας (ακριβέστερα, προσπαθώντας να ανακαθαρθούν και να ζήσουν την πανάγια προστασία Της).

Αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας, «ανάλογες με αυτές του Άρθρου 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ», ζήτησε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο και τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί η πίεση προς την Μόσχα.

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται στο βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Πορτογαλίας έχασε τη ζωή του σε «δυστύχημα», ανεβάζοντας σε δύο τον αριθμό των νεκρών από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της πορτογαλικής προεδρίας.