Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει τις αγορές της για τις αμερικανικές εξαγωγές προκειμένου να πείσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μειώσει τους δασμούς 30%, τους οποίους απειλεί πως θα επιβάλει από την 1η Αυγούστου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Χάουαρντ Λούτνικ, προσθέτοντας πως οι Βρυξέλλες θέλουν ξεκάθαρα να συνάψουν μια συμφωνία.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Συνάντηση Τραμπ-φον ντερ Λάιεν: Κρίσιμες διαπραγματεύσεις για τους δασμούς
Τουρκία: Χιλιάδες πολίτες απομακρύνονται καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές
Μάχη με τις φλόγες δίνουν σήμερα πυροσβεστικές δυνάμεις στην Τουρκία, όπου επικρατεί καύσωνας, με τις αρχές να προχωρούν στην απομάκρυνση περισσότερων από 3.600 ανθρώπων από οικισμούς σε δύο επαρχίες.
Σέρρες: Δύο ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα και έκλεψαν κινητά και ρολόγια αξίας 2.350 ευρώ
Δύο ανήλικοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στις Σέρρες μετά από τη διάρρηξη καταστήματος, από το οποίο κατάφεραν να κλέψουν εννέα κινητά τηλέφωνα και διάφορα ηλεκτρονικά προϊόντα συνολικής αξίας 2.350 ευρώ, καθώς και 100 ευρώ σε μετρητά.
Εγκρίθηκε η έναρξη κατασκευής της Προβλήτας 6 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Εγκρίθηκε η συμφωνία για την έναρξη του έργου επέκτασης του Προβλήτα 6, ένα έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, υψίστης σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, αλλά και για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).
Επέστρεψαν στην Έδεσσα και τον Νέο Μαρμαρά οι ήρωες της ΕΛΔΥΚ, 51 χρόνια μετά
Η μέρα ξεκίνησε με εκείνη την παράξενη, πυκνή σιωπή που μόνο οι πολύ βαθιές απουσίες φέρνουν. Η σημερινή δεν ήταν μια απλή Κυριακή για την Έδεσσα, στο νομό Πέλλας, και το Νέο Μαρμαρά στη Χαλκιδική.
Κινδύνεψε να καεί ο οικισμός του Διποτάμου στο Κιλκίς
Ο μικρός οικισμός του Διποτάμου, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Κιλκίς, κινδύνεψε να καεί το μεσημέρι της Κυριακής 27 Ιουλίου 2025.
Η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 3:30 πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας σιτοκαλαμιές και πλησίασε στα 50 μέτρα από της άκρη του οικισμού. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική του Κιλκίς, αφού ένα από τα οχήματά της περιπολούσε στην περιοχή, ενώ κινητοποιήθηκαν άλλα τέσσερα οχήματά της, η υδροφόρα του Δήμου Κιλκίς και μηχανήματα έργου, θέτοντας τη φωτιά υπό έλεγχο μία ώρα μετά την εκδήλωσή της.
Η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει στη Γάζα μέσω Αιγύπτου
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνθηκαν σήμερα προς τη Λωρίδα της Γάζας, διασχίζοντας το συνοριακό σταθμό της Ράφα από την Αίγυπτο, όπου το Ισραήλ ανακοίνωσε ‘ανθρωπιστική παύση’ σε κάποιες περιοχές για να επιτρέψει την παράδοση της βοήθειας.
Η Ιταλία στέλνει δύο Canadair στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
Η Ιταλική Πολιτική Προστασία αποφάσισε την αποστολή δυο αεροσκαφών Canadair, τα οποία θα συμβάλλουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας.
«Τα δυο αεροσκάφη θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα από το αεροδρόμιο του Ciampino, κοντά στην Ρώμη, με προορισμό την Ελευσίνα και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά των πυρκαγιών που ξέσπασαν κοντά στην Αθήνα», όπως αναφέρει η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας.
Ισπανία: Έφηβος κατηγορείται για τη δημιουργία και διάδοση γυμνών φωτογραφιών συμμαθητριών του μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης
Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος ενός 17χρονου, ο οποίος ανήρτησε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες και βίντεο συμμαθητριών του, τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και προσπάθησε να τις πουλήσει.
Δύο θάνατοι από πνιγμό στην παραλία: Αγνώστων στοιχείων ηλικιωμένη γυναίκα και 68χρονος
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Λεπτοκαρυάς μία ηλικιωμένη γυναίκα περίπου 70 ετών, ύψους 1,65 μ., με σγουρά ξανθά μαλλιά, η οποία φορούσε μαύρο μαγιό, αλλά παραμένει ακόμη αγνώστων λοιπών στοιχείων.