espa pkm

Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2026, 9:05:40 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά και βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού σε διάφορα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα .

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας παρουσίασε το σχέδιό του το Σαββατοκύριακο, εξηγώντας πως το νέο κόμμα θα εστιάσει στην εκλογή “2-3 έδρων στη Γερουσία και 8-10 στη Βουλή”.

Συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο και μέλη της Εθνικής Ένωσης Δήμων της Βουλγαρίας  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. 

Παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλη Γάκη, ο κ.

Ένα ειδικά διαμορφωμένο και άκρως «γλυκό» όχημα, που θα φτιάχνει μαλλί της γριάς και ποπ κορν, δώρισε στον Φάρο του Κόσμου το σωματείο Street Foods In Greece, στο πλαίσιο του Food Truck Festival, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» στους Αμπελόκηπους, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί όλους τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, καθώς και τους θεσμικούς φορείς της πόλης, να σταθούν στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας.

Το ζήτημα του αποκλεισμού της Καλαμαριάς από τον σχεδιασμό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης έφτασε στη Βουλή, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, οι ωφελούμενοι συνοδεία εργαζομένων  του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφθηκαν την Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής προκειμένου να δουν την έκθεση  της Φωτογραφικής Ομάδας Κιλκίς.

Με κατάνυξη τελέστηκε την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025, από τον πάτερ Ιωάννη, ο Αγιασμός στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ευρωπού «Δημάρχου Γεώργιου Γίτσου», σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου λειτουργίας του.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Κωνσταντίνος Σιωνίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κύρος Καλαβάζης και κ. Γεώργιος Δουλκερίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Κοινότητας Ευρωπού, κα. Κυριακή Αιβάζη-Πατσίδου.

Η παρουσία της Δημοτικής Αρχής ανέδειξε τη σημασία που αποδίδεται στη λειτουργία του Κολυμβητηρίου ως χώρου άθλησης, ψυχαγωγίας και ποιοτικής ενασχόλησης της τοπικής νεολαίας και των κατοίκων της περιοχής.

Το Κολυμβητήριο Ευρωπού αποτελεί έναν σημαντικό πυρήνα αθλητικής δραστηριότητας και κοινωνικής ζωής για την ευρύτερη περιοχή, συμβάλλοντας στην προώθηση του υγιούς τρόπου ζωής.

Ο Δήμος Παιονίας εύχεται σε όλους ένα ασφαλές, δημιουργικό και δροσερό καλοκαίρι!

Το Υπουργείο Παιδείας, προχώρησε πρόσφατα σε έκτη (!) - από το 2019 μέχρι σήμερα - διαδοχική παράταση της θητείας των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού μέχρι τις 30 Ιουνίου 2026, παρατείνοντας μία απαράδεκτη πρακτική ανανέωσης θητειών, χωρίς προκήρυξη, αξιολόγηση και  κρίση.

Με γοργούς ρυθμούς δουλεύουν τα τεχνικά συνεργεία της αναδόχου εταιρίας έργα συντήρησης στη σχολική στέγη, εκμεταλλευόμενα την θερινή περίοδο που τα διδακτήρια είναι κλειστά, ώστε να ολοκληρώσουν τις αναγκαίες επεμβάσεις. 

Δεν είναι εύκολο να μετρήσεις τον χρόνο στην πολιτική.

Κάποιες μέρες μοιάζουν με χρόνια, και κάποια χρόνια περνούν σαν να ήταν μια μέρα.