espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 8:22:37 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Να σταματήσουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και το ΔΝΤ να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως μία λογιστική άσκηση. Η πολιτική τους δεν λειτουργεί», δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν προειδοποίησε τη Ρωσία να μην χρησιμοποιεί εμπρηστικά όπλα στον πολιορκούμενο συριακό θύλακο του ανατολικού Χαλεπίου. Η Ρωσία έχει γίνει στόχος επικρίσεων για την ενεργητική της συμπαράσταση στις επιχειρήσεων των συριακών δυνάμεων.
Ένας από τους πλέον ισχυρούς τυφώνες, ο τυφώνας Μάθιου, απειλεί την Αϊτή. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ισχυρούς ανέμους, ταχύτητας έως και 220 χλμ. την ώρα, βροχές και καταιγίδες.

Αν και η φτωχή Αϊτή φαίνεται προετοιμασμένη προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα, ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας Ζοσελέρμ Πριβέρ δήλωσε ότι ήδη κάποιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Τρεις βρετανοί ερευνητές που εργάζονται στις ΗΠΑ θα μοιραστούν το φετινό Νόμπελ Φυσικής για τη μελέτη ασυνήθιστων καταστάσεων, ή φάσεων, της ύλης όπως οι υπεραγωγοί και τα υπερρευστά, ανακοίνωσε η επιτροπή των βραβείων στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.
Υπέρ της απαλλαγής του Βίκτωρα Ρέστη και του Αναστάσιου Πάλλη τάχθηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Οι δικαστές απήλλαξαν τους κατηγορούμενους για όλες τις πράξεις που αφορούσαν σε δύο δάνεια συνολικού ύψους 15,8 εκ.
Ομάδα εργασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός και θα πρέπει να παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι την 31η Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται το έργο της.
«Ο δημόσιος λόγος το τελευταίο διάστημα έχει βομβαρδιστεί με μία ανεξήγητη φλυαρία, πολυλογία, λόγια, λόγια. Η Εκκλησία δεν διανοείται να απευθυνθεί στα παιδιά της με ιδεοληψίες με αγκυλώσεις, με σύνδρομα μειονεξίας, με απωθημένα από το παρελθόν ή με φαντασιακή ενατένιση του μέλλοντος», είπε ο Αρχιεπίσκοπος κ.
Στις 12,5 ποσοστιαίες μονάδες διευρύνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την μέτρηση της πρόθεσης ψήφου από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε δημοσκόπηση που παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο ΣΚΑΪ.

«Δεν έχω γνώση των λεπτομερειών για επιμέρους τραπεζικές χορηγήσεις δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα. Το θέμα αυτό το εξάντλησε ο αρμόδιος επιθεωρητής της ΤτΕ, ο οποίος το είχε χειριστεί» δήλωσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, για το διάστημα από τον Ιούνιο 2008 έως τον Ιούνιο 2014, στην εισαγωγική του κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ.

«Δεν έπρεπε να γίνει ρίψη χημικών στους συνταξιούχους» δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μία ημέρα μετά τα δακρυγόνα που έριξαν αστυνομικοί σε βάρος τους λίγα μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου.