espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 7:58:14 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Οι δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ από αστυνομικούς φέρνουν μνήμες από λιντσαρίσματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα για την προστασία των Αφροαμερικανών, ανέφερε σε έκθεσή της ομάδα εργασίας του ΟΗΕ, η οποία παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου από το έτος κατασκευής της και ίδρυσης της το 1893 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κολυμβητικός διάπλους (αγώνας 6χλμ) με την ονομασία "SWIM THE CANAL".
Το αμερικανικό Πεντάγωνο θεωρεί πως η τζιχαντιστική ISIS είναι πιθανό να χρησιμοποιεί τον παράγοντα μουστάρδας, σε μη αεριούχα και στοιχειώδη μορφή του επικίνδυνου χημικού όπλου, για να αντιμετωπίσει την επίθεση των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων στο προπύργιο της στη Μοσούλη του Ιράκ.
Η ελβετική Κάτω Βουλή υπερψήφισε με την πιο οριακή δυνατή πλειοψηφία -μόλις μία ψήφο- την απαγόρευση της μπούρκας, λέγοντας «ναι» με 88 ψήφους και «όχι» με 87 (και 10 αποχές).
Οι αεροπορικές εταιρείες ψήφισαν ακόμη μια φορά το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στην πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκατ. επιβάτες), στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών World Routes 2016.
Την παραπομπή του Δημήτρη Φουρλεμάδη, διαχειριστή της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και άλλοτε στενού συνεργάτη του μακαριστού Χριστόδουλου, καθώς και άλλων τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση των αμαρτωλών δράσεων της οργάνωσης με κονδύλια ύψους 5,6 εκατ.
Την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο φοίτησης των προσφυγόπουλων στις αίθουσες των δημοτικών σχολείων του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας γνωστοποιούν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων των σχολικών μονάδων του δήμου.

Σε επιστολή που κοινοποιούν στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας, τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας και τους βουλευτές του Νομού Ημαθίας, οι πρόεδροι των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας αναφέρουν:
Στις 29 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομότιμων Καθηγητών, στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου.
Την αντίθεση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει διπλή εισφορά υπέρ υγείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Π. Ι. Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος μιλώντας στη Μικτή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τα «προαπαιτούμενα» για την υποδόση των 2,8 δισ.
Ένοχος από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κρίθηκε την Τρίτη τζιχαντιστής από το Μάλι για την καταστροφή ιστορικών μνημείων στο Τιμπουκτού, στη διάρκεια της σύγκρουσης του 2012 στη χώρα.

Ο Άχμαντ Αλ Φάκι Αλ Μάχντι καταδικάσθηκε σε κάθειρξη εννέα ετών.