espa pkm

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2026, 4:12:57 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την πρόληψη, καθώς και για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης στη Χίο, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο νησί.
Κατηγορίες εις βάρος τριών γυναικών για πρόθεση να πραγματοποιήσουν επίθεση τελώντας υπό την επιρροή γάλλου τζιχαντιστή του Ισλαμικό Κράτος απήγγειλε η γαλλική Δικαιοσύνη. Ο τζιχαντιστής αυτός βρίσκεται στην ιρακινοσυριακή περιοχή που ελέγχουν οι εξτρεμιστές ισλαμιστές και από εκεί καθοδηγεί μέσω Διαδικτύου για την πραγματοποίηση επιθέσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Ένας 28χρονος πεζός παρασύρθηκε θανάσιμα από επιβατική αμαξοστοιχία στο Λιανοβέργι Ημαθίας, κοντά στον ομώνυμο σταθμό του ΟΣΕ, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, επρόκειτο για κωφάλαλο Ρομά, ο οποίος πιθανότατα τοποθετούσε καλάμια ψαρέματος σε παρακείμενα αρδευτικά κανάλια.
Από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αγίας Βαρβάρας 3 στην Καλλιθέα έπεσε στις 11.25 το πρωί της Τρίτης ένα αγοράκι ηλικίας 15 μηνών.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε εν ζωή σε νοσοκομείο Παίδων, όπου εξετάζεται από τους γιατρούς.
Αγκυλωτούς σταυρούς σχεδίασαν άγνωστοι στους εξωτερικούς τοίχους της εβραϊκής συναγωγής, που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο Ιωαννίνων, αλλά και σε γειτονικά σπίτια, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και της ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων.
Στο Μαξίμου βρίσκεται ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Βαρτ Έιντα, ο οποίος τη Δευτέρα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παίζει τον δικό της ρόλο στο να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δοθεί ένα τέλος στον τραγικό 42χρονο διχασμό.
Από τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αγίας Βαρβάρας 3 στην Καλλιθέα έπεσε στις 11.25 το πρωί της Τρίτης ένα αγοράκι ηλικίας 15 μηνών.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε εν ζωή σε νοσοκομείο Παίδων, όπου εξετάζεται από τους γιατρούς.
Με κατάληψη του σχολείου απειλεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση να ενταχθούν προσφυγόπουλα στους χώρους του σχολείου.

Οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου κοινοποιούν πρωτοκολλημένο έγγραφο στον πρόεδρο του Συλλόγου τους, με το οποίο ενημερώνουν πως σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισαν τη μη ένταξη προσφυγόπουλων στους χώρους του σχολείου.
Τετράωρη στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00, για αύριο, Τετάρτη, προκήρυξε ο Σύλλογος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, καθώς όπως αναφέρει «η παράταση λειτουργίας των ψυχοδιαγνωστικών κέντρων του Οργανισμού φτάνει στο τέλος της στις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος τρόπος για τη συνέχιση της λειτουργίας τους και η όποια ένταξή τους σε νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα δεν είναι δυνατή σε αυτή τη χρονιά».
Τις «ομάδες περιφρούρησης καταλήψεων στέγασης» δημιούργησαν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες μετά την εμπρηστική επίθεση στο χώρο που μένουν πρόσφυγες στην οδό Νοταρά 26 στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου.